Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας Ε.Κ.Πτολεμαίδας, για το νέο έκτακτο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας

9 Μαρτίου 2017
13:01

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας (ΕΚΠ) αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει σε νέο έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο (το δεύτερο σε 1,5 χρόνο) με πρόσχημα όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αλλά και με βάση την επιχειρηματολογία τους στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, «την στήριξη του ιδιωτικού τομέα» και η ανανέωση του ΔΣ.

Σαν αστείο ακούγεται αυτό το πρόσχημα την στιγμή που είναι σε εξέλιξη νέα σκληρά μέτρα, ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η  κυβέρνηση με την τρόικα. Τα μέτρα που έρχονται αποτελούν ταφόπλακα για τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον άνεργο και αυτοαπασχολούμενο και ενώ έπρεπε να αποτελούν αίτια πολέμου, ο πρόεδρος του ΕΚΠ ούτε σκέφτηκε να τα αναφέρει, πόσο μάλλον να οργανώσει αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στα μέτρα.

Βέβαια το πόσο σκέφτονται τον ιδιωτικό τομέα, το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις εργολαβίες της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, στις καφετερίες κ.α. Ποια στήριξη είχαν από το ΕΚΠ; Οι εργαζόμενοι της προσωρινής διοίκησης του νεοσύστατου συνδικάτου της υπό κατασκευής 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, που έχουν τεθεί εκτός εργασίας γιατί τόλμησαν να κάνουν συνδικάτο με γνώμονα την ανάδειξη των προβλημάτων τους, ποια στήριξη είδαν πέρα από τα καλέσματα για «εργασιακή ειρήνη» δηλαδή να δεχτούν τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την τρομοκρατία.

Είναι θράσος να επικαλούνται το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για την κατάντια που έχουν οδηγήσει το Ε.Κ.Π. που κάθε φορά σπάνε ρεκόρ στον εκφυλισμό όπως με την προκήρυξη νέου έκτακτού συνεδρίου. Μόνος τους σκοπός είναι το στήσιμο νέου ρουσφετολογικού μηχανισμού σε συνεργασία με τους εργολάβους τώρα που οι δουλειές στη ΔΕΗ συρρικνώνονται και θα επεκταθούν στην κατασκευή της Μονάδας 5.

Δεν μας εκπλήσσει η στάση τους αυτή. Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΠ είναι πλήρως ενσωματωμένη στα συμφέροντα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων διαχρονικά. Οι όποιες κινητοποιήσεις οργάνωσαν ήταν κατά παραγγελία των εργολάβων βάζοντας μπροστά σαν ασπίδα τους εργαζόμενους

Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας ήταν το μοναδικό που δήλωσε ξεκάθαρα την διαφωνία του μπροστά στο νέο εκφυλισμό, προτάσσοντας την ανάγκη για οργάνωση της πάλης μπροστά στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αυτή την περίοδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Πτολεμαΐδας  να μην συμβιβαστούν με αυτή την εκφυλιστική κατάσταση που έχουν οδηγήσει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, να ανασυντάξουμε το κίνημα, να μετατρέψουμε τα σωματεία σε στηρίγματα των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών.

Τετάρτη 8 Μάρτη 2017, Πτολεμαΐδα

3 σχόλια

  • στο προηγούμενο συνέδριο εμφανίστηκε σωματείο Ζαχαροπλαστών με 540 ψηφίσαντες (πασκε) τώρα τι θα δούμε ακόμη.

  • ΑΝΩΝΥΜΕ 14΄58 ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ 540 ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ Ο ΤΑΣΟΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΤΟΥΣ”””’

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.