Κενό πολιτικής στην Δυτική Μακεδονία – Με αφορμή τις ορκωμοσίες των νέων Δ.Σ. και του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

27 Αυγούστου 2019
11:55

Στην Δυτική Μακεδονία παρατηρείται ένα κενό πολιτικής, στόχων, σχεδίου. Η Δυτική Μακεδονία δεν εκμεταλλεύτηκε – εκμεταλλεύεται το ενεργειακό της πλεονέκτημα και την ευτοπία της. Δεν αρκεί να είσαι (και σήμερα ακόμη) ενεργειακό κέντρο της χώρας. Έκφραση της στασιμότητας είναι το ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ. σε συντομία). Έπρεπε να ήταν από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και παραμένει τυφλό.

Χρειάζεται μία πολιτική πρωτοβουλία των Τοπικών Θεσμών, μία ΔυτικοΜακεδονική Ορχήστρα πέρα από τα κόμματα. Εξάλλου αυτά δεν υπάρχουν. Όπως κάναμε την δεκαετία του 90’ και πετύχαμε την κατασκευή της Εγνατίας που δεν ήθελαν ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ούτε η Ν.Δ., η Αριστερά δεν ήξερε τι ήθελε. Ούτε και σήμερα ξέρει.
Οι τοπικοί φορείς οφείλουν να σχεδιάσουν για την ενεργειακή ταυτότητα της περιοχής μας.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, το σύστημα Δυτική Μακεδονία μπορεί να συναντηθούν σε μία ειδική σύσκεψη για αυτό. Πρόκειται για την αφετηρία μίας νέας Ενεργειακής, Αναπτυξιακής, Οικονομικής παρουσίας της περιοχής που αφορά όλο το σύστημα Ελλάδα και όχι μόνο την Δυτική Μακεδονία. Οι προσδοκίες μας για την περιοχή είναι μεγαλύτερες από τα πήγαινε έλα στα καζίνο των Σκοπίων και τις αγορές από τα εκεί market διαφόρων προϊόντων που κάποιοι επιτήδειοι τα ονομάζουν διασυνοριακή συνεργασία. Ούτε είναι βέβαια αυτή της «φιλοξενίας» των μεταναστών (βλέπε ορεινά Γρεβενά κ.α.). Προϊόντων ενός εκφυλισμένου πολυκομματικού συστήματος της μη πολιτικής.

Δρέπανο 27/08/2019

4 σχόλια

  • Θα λουστείς ότι στήριξες Θεόφιλε! όταν η ΔΕΗ καταστρεφόταν εσύ στήριζες τον Καρυπίδη που στήριζε αλλότρια συμφέροντα και πάντως όχι της ΔΕΗ. Όσο για την ΕΓΝΑΤΙΑ αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που δημιουργησε την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ακόμα στα χαρτιά θα ήταν… Πολύ αργά για δάκρυα …

  • Άσε μας ρε θεόφιλε πού μας πουλάς τρελλίτσα έχεις αναγάγει και τον εαυτό σου σε δημοσιογράφο
    Μου θυμίζεις αυτό πού λέει ο λαός μας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.