Αναλυτική συζήτηση στη Βουλή για την «υπόθεση ΔΕΗ» ζητάει ο Χατζηδάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής

27 Αυγούστου 2019
13:20

«Επιθετικό» τρόπο φαίνεται ότι έχει επιλέξει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ακολουθήσει στο θέμα των μέτρων (και βέβαια των επερχόμενων αυξήσεων στα τιμολόγια) για τη ΔΕΗ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, φέρνει άμεσα το θέμα της Δημόσιας επιχείρησης προς διευρυμένη συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηδάκης απέστειλε χθες βράδυ επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Γ. Βλάχο, με την οποία του ζητά να ορίσει σχετική συζήτηση, στην οποία θα προσέλθει, τόσο ο ίδιος, όσο και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, προκειμένου να δώσουν στοιχεία για τη θέση της επιχείρησης και για την ανάγκη λήψης των «μέτρων σωτηρίας» που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εκτιμάται ότι η σχετική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός της εβδομάδας, και πιθανότατα πριν την Παρασκευή οπότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό  Συμβούλιο της ΔΕΗ για να αποφασίσει τη νέα τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.

Η επιλογή του Υπουργού να φέρει ο ίδιος στο πολιτικό επίκεντρο την «υπόθεση ΔΕΗ» έχει προφανή συμβολισμό, όσον αφορά την “εθνική διάσταση” που θέλει να δώσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, κατάσταση την οποία συχνά, τόσο ο κ. Χατζηδάκης, όσο και ο κ. Στάσσης, έχουν χαρακτηρίσει ως δραματική.

energypress.gr

Ένα σχόλιο

  • Χατζηδάκη να θυμάσαι από έναν γνωστό-άγνωστο ότι η ΔΕΗ θα αποτελέσει την ταφόπλακα της ΝΔ με την πολιτική που ασκείς εσύ προσωπικά.
    Όταν κόβεις το ρευμα από 30.000 καταναλωτές θεωρώντας τους κακοπληρωτές και όταν τους βάζεις να πληρώσουν το 40% και να το υπόλοιπο μονο σε 12 δόσεις μάλλον δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις.
    Τα υπόλοιπα για κακοπληρωτές είναι για να καλύψεις τις λυστρικές σου αποφάσεις απένατι στην κοινωβική κατακραυγή που θα την εισπράξεις σύντομα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.