Ο αποπεμφθείς Διοικητής της 3η ΥΠΕ, Γ. Τοπαλίδης αποκλειστικά στο ethnos.gr: «Δεν κατέθεσα τίποτε ψευδές!»

28 Αυγούστου 2019
19:05

«Δεν κατέθεσα κανένα πλαστό πτυχίο για τη θέση του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)» δηλώνει στο ethnos.gr ο Γιώργος Τοπαλίδης, που «καρατομήθηκε» από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια πριν ακόμη αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοίνωσε ότι αποσύρει ουσιαστικά την πρότασή του για τη θέση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ τον Γιώργο Τοπαλίδη, καθώς φέρεται να παρουσίασε πλασματικό βιογραφικό στο οποίο αναγραφόταν και διδακτορικό, το οποίο όμως δεν κατείχε.

Ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της κάλυψης της θέσης, παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έπαψε τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη από τη θέση του προτεινόμενου Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, λίγα 24ωρα πριν δοθεί επισήμως το «πράσινο φως» από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η υπόθεση διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί διαπιστώθηκε ότι άλλο αναγραφόταν στο βιογραφικό και άλλοι τίτλοι σπουδών κατατέθηκαν.

«Δεν έδωσα πλήρες βιογραφικό»

Ο κ. Τοπαλίδης επισημαίνει αποκλειστικά στο ethnos.gr ότι κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών δεν παρέδωσε πλήρες βιογραφικό με αναφορά στα πτυχία του, παρά μόνο μία περιγραφική κατάσταση. Όπως αναφέρει: «Δεν είχα καταθέσει κανένα πλαστό πτυχίο και ούτε παρουσίασα κάτι ψευδές. Μάλιστα στα έγγραφα που κατέθεσα, τους εξουσιοδότησα να αναζητήσουν και τα πτυχία μου. Άλλωστε ανήκω στο επιστημονικό διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εκεί προαπαιτούμενο είναι το μεταπτυχιακό».

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που παρέδωσε για τη θέση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, ο κ.Τοπαλίδης υπογραμμίζει: «Εγώ είχα στείλει μόνο το πτυχίο μου από τα ΤΕΙ που απαιτούνταν και το βιογραφικό όπως σας είπα μόνο περιγραφικά. Μάλιστα, έλεγα χαρακτηριστικά ότι έχω κάνει σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις».

23 σχόλια

  • …κάτι δεν κολλάει.

    Ή κατεθεσες ότι είσαι υποψήφιος διδάκτορας ή κατέθεσες ότι έχεις διδακτορικό.

    Σε κάθε άλλη περίπτωση οφείλεις να στραφείς δικαστικά κατά του υπουργού για συκοφαντική δυσφήμιση.

  • Πάντως αγαπητέ κύριε Τοπαλίδη αν κάτι από αυτά που σας προσάπτουν δεν ισχύει τότε θα πρέπει να κινηθείτε νομικά εναντίον του υπουργού για συκοφαντική δυσφήμιση. Στην αντίθετη περίπτωση όμως κατεβάστε το κεφάλι και ζητήστε συγγνώμη από τους πολίτες του Νομού αλλά και από τους φοιτητές σας για τους οποίους είστε δάσκαλος και παράδειγμα.

  • Πριν από περίπου μια βδομάδα η ηγεσία του υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει τα ονόματα των επτά νέων Διοικητών των Περιφερειών Υγείας, καθώς και τα βιογραφικά τους.
    Το βιογραφικό του κ. Τοπαλίδη:
    Ημερομηνία γέννησης : 3 Απριλίου 1974. Τόπος Γέννησης Κοζάνη. Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
    Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις. Master in science στις Ευρωπαικες Πολιτικές
    Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Master in science στην Τεχνολογία Υλικών
    TECHNICAL UNIVERSITY OF CATALONIA. Master in science στη Μηχατρονική (Mechatronics)
    Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης «Διοίκηση και οικονομική Διαχείριση Μονάδων Παροχής Υγείας (Ετήσιο)»
    ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας. Πτυχίο του Τμήματος Μηχανολογίας
    1ο Λύκειο Κοζάνης. Απολυτήριο Λυκείου
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
    Μάιος 2019 -έως και σήμερα Πανεπιτήμιο Δυτ. Μακεδονίας Ερευνητής Καθηγητής.
    Νοέμβριος 2009- Μάιος 2019 ,ΤΕΙ Δτυτ. Μακεδονίας,Καθηγητής Εφαρμογών
    Νοέμβριος 2007-Νοέμβριος 2009, Υπουργείο Υγείας, Αναπληρωτής Διοικητής 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας
    Οκτώβριος 2005-Οκτώβριος 2007, ΤΕΙ Δυτ..Μακεδονίας Καθηγητής Εφαρμογών,Κοζάνη
    Δεκέμβριος 1999 -Οκτώβριος 2005 VODAFONE S.A.Γενικός διευθυντής Θεσσαλονίκη
    ΑΙΡΕΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ
    2010 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης
    2011-2013 Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Κοζάνης
    ΓΛΩΣΣΕΣ
    Αγγλικά

    • Ο κ. Τοπαλίδης γράφει στο βιογραφικό του ότι από τον Νοέμβριο 2009 έως τον Μάιο 2019 ήταν καθηγητής εφαρμογών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας….Δηλ. μέλος ΔΕΠ (διδακτικό επιστημονικό προσωπικό), δηλ.κατωτερη βαθμίδα καθηγητή με τον παλιό νόμο ΤΕΙ, λέκτορας Δηλ. Με τον νέο νόμο συγχώνευσης ΤΕΙ ΑΕΙ…

      Μάλιστα….

      Ο κ. Τοπαλίδης ήταν και είναι Ε.ΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό).
      Για όσους γνωρίζουν έχει μεγάλη διαφορά!!!

      • Ποτέ δεν ήταν καθηγητής εφαρμογών, δηλαδή εργαστηριακός καθηγητής.

        Ήταν ειδικό τεχνικό προσωπικό, υπεύθυνος για τη συντήρηση και λειτουργία των εργαστηριων,ενώ μπορούσε να πάρει και κάποιες ώρες μαθημάτων ως έκτακτο προσωπικό.

        • Εγώ πολύ θα ήθελα να δω ενα δικό του χειρόγραφο χωρίς γλωσσική επιμέλεια από δεύτερο πρόσωπο.

  • Για μια Θέση που προϋπόθεση ήταν το απολυτήριο λυκείου, ο άλλος πήγε και έβαλε διδακτορικό… Μετά μας βγάζουν ανέκδοτα τους ποντιους

  • Είχαμε έναν δικό μας άνθρωπο στη ΔΥΠΕ,τον φάγατε κι αυτόν, να δω τώρα τι θα καταλάβετε!!!

    Γιώργο μου μη δίνεις σημασία. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.

  • Κοίτα να δεις που θα με κάνουν να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία, που δεν έχω ψηφίσει ποτέ…. Μπραβο Κικιλια τρίποντο από τα 10 μετρα έβαλες..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.