ΥΠΕΝ: Μειώνεται στο 30% η έκπτωση των εργαζομένων της ΔΕΗ στο ρεύμα – Καταργείται η έκπτωση στις υπόλοιπες χρεώσεις

28 Αυγούστου 2019
19:17

Στο πλαίσιο του σχεδίου για τη διάσωση της ΔΕΗ και των μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητάς της, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα περιορίζει τις προνομιακές εκπτώσεις που έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στα τιμολόγια της εταιρείας και οι οποίες διαμορφώνονται στο 75% κατά μέσο όρο.

Συγκεκριμένα:

1. Με την υπ’ αριθμ. 127/7.11.1990 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση της 31.7.1991 προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απολαμβάνουν προνομιακές εκπτώσεις στα τιμολόγια της εταιρείας που φτάνουν κατά μέσο όρο το 75%. Μάλιστα οι εκπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίου) αλλά και τις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις (ΥΚΩ, ΕΡΤ, χρεώσεις Δήμου κλπ)!

2. Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση:

α. Θα καταργηθεί πλήρως η έκπτωση των εργαζομένων στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων.

β. Θα περιοριστεί στο 30% η έκπτωση των εργαζομένων της ΔΕΗ στο ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων) όπως ισχύει και για τους εργαζόμενους στις ανταγωνιστικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος.

Η απόφαση για τη μείωση της προνομιακής έκπτωσης των εργαζομένων, των υπαλλήλων και των συνταξιούχων, είναι άλλη μια δύσκολη απόφαση που λαμβάνεται με στόχο τη διάσωση της ΔΕΗ.

Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της ΔΕΗ αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία και θέλουν να συμβάλουν στην υπέρβαση της κρίσης. Άλλωστε εκτός από αυτούς πλάτη καλούνται να βάλουν όλοι, και οι καταναλωτές και οι παραγωγοί των ΑΠΕ και οι ανταγωνιστές της εταιρείας.

31 σχόλια

  • Θέλω να καταργηθεί τελείως η έκπτωση, και ειδικά στους συνταξιούχους. 45% ψήφισαν ΝΔ! Φαίνεται έχουν παραδες σν’ άκρια.. Έρχεται Pizzaaaa!!

  • Κατάλαβα… Πάει και η έκπτωση του Καρυπίδη. Όσο χαρήκαμε, χαρήκαμε. Υπάρχει άραγε δεητζής που ψήφισε ΝΔ; Εγώ πάντως ξέρω κάποιους. Θα τους δώσω τα χαιρετήματα αυτοπροσώπως.

  • Η τελευταία παράγραφος του άρθρου νομίζω έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα.
    Άκου εκεί αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα.

  • Ποιος ακουει τους δεητζηδες τωρα! Θα κανουν πραξικοπημα! Ας τους κοψουν και ενα 15% απο τους μισθους δε θα παθουν κατι

    • Αν θες να ξέρεις εμείς της ΔΕΗ εδώ και χρόνια πληρώνουμε στην εφορία την έκπτωση που μας κάνουν την φορολογουμαστε στο εκαθαριστικο…. Βαρεθήκαμε να σας ακούμε να μιλάτε γι αυτήν την καραμέλα ότι εμείς έχουμε μειωμένο ρεύμα…. Φτάνει πια έλεος…

  • Ρε παιδιά? Που πήγατε όλοι? Άλλοι μείνατε? Δεν το περιμένατε? Σας το κρυψε ο Κουλης? Νομίζατε δεν θα σας αγγίξει?

  • Καλα απολαμβαναν τοσα χρονια 75% εκπτωση; Οι μισθαρες επεφταν και τα μπονους ατελειωτα! Ντροπη !αυτα ρημαξαν τη ΔΕΗ κ τον τοπο..

    • Άμα δεν ξέρετε να μην μιλάτε…. Το μειωμένο ρεύμα εδώ και χρόνια το φορολογουμαστε στο εκαθαριστικο… Φτάνει αυτή η καραμέλα…. Να πάτε και εσείς στο ορυχειο σε αυτές τις συνθήκες και να μου πεις άμα θα κάτσεις μια μέρα… Και τι μισθό θα θες να σου δώσουν… Αντε όλοι….

      • Στο ορυχειο στελνετε μονο τους ταλαιπωρους των εργολαβων. Οι περισσοτεροι ειστε κλεισμενοι στα γραφεια κ πληρωνεστε βαρεα ενω τα δικαιουνται ελαχιστοι. Μη πω για τις υπερωριες τις απαραδεκτες. Κι οταν θελετε να αμυνθειτε κρυβεστε πισω απ τους ταλαιπωρους των ορυχειων. Ντροπη.

    • Εσύ όταν η επιχείρηση σου πάει για κλείσιμο επειδή χρεωκοπει και προσπαθείς να τη σώσεις τι κάνεις; συνεχίζεις να τη διοικεί με τον ίδιο τρόπο και να ξοδεύεις περισσότερα; μήπως θα ήταν καλύτερα σε ένα μήνα να σου πουν κλείνει; ή περιμένετε πάλι οι δεητζηδες να πληρώσει όλος ο υπόλοιπος λαός εκτός από εσάς για να σωθεί η δική σας επιχείρηση.

    • Φυσικά και είναι κανονικότητα να μην απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.Πρερει να καταργηθουν και άλλα προνόμια,καθώς και να μειωθούν και οι μισθοί τους.

  • Πολλά μπράβο!! Δεητζης γείτονας Καμία σχέση με τα ορυχεία είχε 5 κλιματιστικά στο σπίτι να καίνε μέρα νύχτα χειμώνα καλοκαίρι.. Επιτέλους επιστροφή στην κανονικότατα.. Ίδια τιμή για όλους.. Δικαιοσύνη..

  • Μητσοτάκη θα σε ψηφίζω για πάντα !! Επιτέλους τέρμα τα προνόμια στους προνομιούχους μισθωτούς ..Να σώσουν μόνοι τους την εργασία τους

  • Αν δε βαριέστε ψάξτε στο διαδυκτιο για ενα βοηθημα της δεη σε ατομα με μεγαλες οφειλες.σε μια πρωτη αναγνωση ολοι θα σκεφτούν πως είναι άποροι.για τους απορους υπαρχει το κοινωνικο τιμολογιο και ρυθμιση δοσεων.για αυτους που συσσωρευσαν χρεη επειδη σκεφτονται με τη φιλοσοφία δε βαριεσαι γιατι να τους αποπληρωνει η δεη και η δεδδηε τα χρεη.εμ οφειλουν και δεν δινουν φραγκο σε λογαριασμο,ας πληρώνουν τα κοροιδα οι αλλοι,εμ τους τα εξοφλει η δεη.

  • Όλοι μας κοιτάζουμε τα προνόμια των άλλων και πανηγυρίζουμε όταν τους τα κόβουμε. Τόσο πρόβατα και κοντόφθαλμοι είμαστε. Όταν έχεις και όλα τα κανάλια να σιγοντάρουν, η δουλειά γίνεται ακόμη πιο εύκολα. Ναι, η έκπτωση και τα τροφεία στην περίοδο της κρίσης ήταν προκλητικά για όλους εμάς που μας έκοψαν το 35-100% του μισθού και του εισοδήματος. Αυτό σε πρώτη σκέψη. Στη δεύτερη σκέψη όμως; Τί άλλο έχει η περιοχή μας εκτός τη ΔΕΗ; Αυτοί οι προκλητικοί μισθοί και τα προνόμια δεν ήταν αυτά που έκαναν την Πτολεμαΐδα από χωριό πόλη; Ώρα να ξαναγίνουμε χωριό λοιπόν και μάλιστα χωρίς χωράφια. Δυστυχώς… Και το κακό είναι ότι οι περισσότεροι χαίρονται γι’ αυτό. Σε καλό να μας βγει…

    • Δεν χαίρεται κάνεις. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ένα πράγμα. Δεν μπορούν οι άλλοι να πληρώνουν τα δικά μου σπασμένα. Αν δεν φροντίσω εγώ για το σπίτι μου να μην περιμένω να το κάνει ο γείτονας. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στους δικούς τους διοικούντες (συνδικαλιστές, προέδρους…) πρέπει να εναντιοθουν και να αναζητήσουν ευθύνες και όχι σε άλλους. Εάν θέλετε να έχετε μέλλον αναλάβετε τις ευθύνες σας. Έχω υποστεί μείωση στις αποδοχές 40% το χρόνο δεν πήγα σε κανένα δεητζη να του ζητήσω να πληρώσει για εμένα.

  • ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΔΕΗ,ΕΦΟΡΕΙΑ,ΚΤΛ.
    ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΓΛΥΚΑ.
    ΝΔ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ?ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.