ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η – Κ.Η.Ε: Πρωτοφανής κατάργηση ΕΣΣΕ! – Κίνηση εντυπωσιασμού κ λαϊκισμού

28 Αυγούστου 2019
19:56

Δυστυχώς η κυβέρνηση προχωρά με βήματα που «λοξοκοιτάνε» προς τον κοινωνικό αυτοματισμό !

Η απόφασή της (του αρμόδιου υπουργείου εν προκειμένω) να καταργήσει την έκπτωση που δικαιούνται (μέσω ΕΣΣΕ) οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον Όμιλο ΔΕΗ είναι πρωτοφανής. Ακόμα και η χούντα δεν κατάργησε μεμονωμένα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εν ισχύ!

Παράλληλα, με την κίνηση του ο κ. Χατζηδάκης αποδεικνύεται ασυνεπής για όσα δημοσίως δεσμεύτηκε («διάλογος και όχι αιφνιδιασμοί» ) πριν από έναν μήνα μετά την συνάντησή του με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Περιμέναμε και ελπίζαμε πως για μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να είχε προηγηθεί συνάντηση τόσο με τον κύριο υπουργό – άλλωστε εκκρεμεί, μετά την πρώτη, μια νέα συνάντηση μαζί του- όσο και με το νέο πρόεδρο της εταιρίας .

Θα θέλαμε πάντως να υπενθυμίσουμε στον κύριο υπουργό ότι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ έχουν υποστεί μειώσεις –λόγω των μνημονιακών «ρυθμίσεων» – που αθροιστικά ξεπερνούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ (από το 2010 έως σήμερα), σε ποσοστό δηλαδή που φθάνει στο 55%!

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη «παροχή σε είδος» είναι προϊόν διαβούλευσης , αποτελεί διάταξη ΕΣΣΕ του 1991 και φορολογείται στην ανώτερη κλίμακα. Συνεπώς η κατάργησή της συνιστά ευθεία μείωση μισθού!

Όσο για τα δήθεν «προνόμια» των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ (στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση ) , το μεγαλύτερο προνόμιο των εργαζομένων είναι τα εκατοντάδες εργατικά δυστυχήματα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πιστεύει ότι η κίνηση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι επικίνδυνη καθώς ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, «στοχοποιεί» εργαζομένους και είναι κραυγαλέος λαικισμός!

21 σχόλια

  • Καλα κανει η κυβερνηση. Τους οχταμηνιτες που δεν παιρνουν κυριολεκτικα τιποτα, υπογραφουν 750 μικτα δεν παιρνουν τροφειο δεν δικαιουνται μειωμενο ρευμα και κανουν με το παραπανω τη δουλεια των μονιμων τους υποστηριξε ποτε κανεις τοσα χρονια; Μισθολογικο χασμα σε μια επιχειρηση κολοσσο στην οποια ακομη υπαρχουν παρτακηδες που θελουν να αφαιμαξουν και το τελευταιο ευρω.

  • Μπράβο στον κ. Χατζηδάκη για την κατάργηση των προκλητικών προνομίων των δεητζήδων. Μπράβο και να συνεχίσει έτσι.

    • Μπραβο να συνεχισει ετσι….και αυριο καταργηση της εκπτωσης για την Δυτικη Μακεδονια.. δεν πιστευω να ενοχλει

      • Εγώ λέω για να μπορεί η δυτική Μακεδονία να έχει έκπτωση στο ρεύμα να παίρνουν όλοι οι υπάλληλοι ΔΕΗ τροφείο 30 ευρώ την ημέρα , όχι αύξηση στον μισθό του αλλά ένα ακόμα τροφειο

  • Κυριε μνημοννιακε
    Μεχρι τελους.
    Οχταμηνιτη εγω
    Που δεν εχω εντοποιοτητα
    Ποτε θα κανω
    Οχταμηνα….
    Υποκριτες ολοι.

    • Πότε θα γίνεις μόνιμος στη ΔΕΗ να τα παίρνεις χοντρά χωρίς να δουλεύεις αυτό πρέπει να προσπαθείς και όχι να γίνεις κακοπληρωμένος οχταμηνιτης και να κανείς την δουλειά για να κάθονται οι μόνιμοι .

  • 2010-2019,πάνω απο 55% με συνολικό 6 δις περικοπές..Δλδ πριν μνημονίων, το ετήσιο μισθολογικό κόστος ήταν περιπού 1 δις ευρώ?Με 17000 υπάλληλους (χονδρικά) βγαίνει 58000€ με 60000€..Φαντάζομαι όλοι οι υπάλληλοι με μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες..και δεν ντρέπονται να βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις..

    • Αν την ταιζει το κράτος με αφθονία, ναι να ψοφήσει.
      Γιατί τις δικές μας τις ταιζουμε εμείς με 400 ευρώ στην καλύτερη,ως άνεργοι.
      Επίσης υπάρχουν και επαγγελματίες που παράγουν,αλλά έχουν μπει μέσα με τα μπουνια από το κουβαρνταλικι των δεητζηδων!

    • Η κατσίκα του γείτονα έρχεται στο δικό μου οικόπεδο και τρώει τα ζαρζαβατικά μου που τα χρειάζομαι για να ζήσει οι οικογένεια μου.

  • Εσείς που μιλάτε για “προνόμια” είστε ή άσχετοι ή κομπλεξικοί. Η έκπτωση στους υπαλλήλους της ΔΕΗ λογίζεται εισόδημα και φορολογείται. Επομένως τα περί “προνομίων” είναι αστεία.

    Όσοι συνδέεται το θέμα με τους… 8μηνίτες πραγματικά βρίσκεστε σε σύγχυση.

    • Να καταργηθεί η έκπτωση όπως και η φορολόγηση.
      Η θα είμαστε όλοι ίσοι η θα έχουμε παιδιά και αποπαιδια.
      Άντε γιατί πολύ καλομαθατε και οι νέοι δεν μπορούν ούτε οικογένεια να φτιαξουν με το έκτρωμα που δημιουργήσατε με τις ψήφους για πάρτη σας.
      Θα καταλάβετε όμως όταν δε θα φτάνουν για να χαρτζηλικωνετε τα παιδιά σας..

  • Μάθατε όλοι οι κακομαθημένοι καλοπληρωμένοι συνταξιούχοι από τα 50 σας με το εφάπαξ και τις εκπτώσεις σας να τρώτε στην υγεία των κορόιδων

  • Πιστεύω πως η λύση στην ανεργία της περιοχής μας είναι πολύ εύκολη και την σκεφτήκαμε μαζί με τους συναδέλφους καθώς περιμένουμε να περάσει το εξάωρο για σχολάσουμε. Θα πρέπει εμείς οι μόνιμοι να πληρωνόμαστε και μην πάμε καθόλου στην δουλεία και να ήμαστε όλοι μέρα στην αγορά για να την ενισχύουμε και οι καφετερίες – ταβέρνες θα πάρουν περισσότερους σερβιτόρους. Μετά θα πάρει η ΔΕΗ 4000 οκτάμηνη για να καλύψει της 17000 δίκες θέσης εργασίας σε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.