Ξεκίνησε σήμερα η υλοποίηση της Τοιχογραφίας στον πεζόδρομο της Κοζάνης στο πλαίσιο των Εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους

29 Αυγούστου 2019
12:08

 

 

Στο πλαίσιο της Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, για την δημιουργία εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, η υλοποίηση της μεγάλης τοιχογραφίας, στον πεζόδρομο της οδού Ειρήνης. Η τοιχογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές προτάσεις που κατατέθηκαν μετά τη διενέργεια εσωτερικού διαγωνισμού του Πανεπιστημίου, αξιολογήθηκε μετά από κοινές συσκέψεις των φορέων (Δήμος Κοζάνης –ΤΕΕΤ) και στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το έργο που απεικονίζεται στην τοιχογραφία ανήκει στον Κτενιαδάκη Μανώλη, απόφοιτο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΔΜ. Έχει τίτλο «Παράθυρο στην τέχνη και την γνώση» και περιλαμβάνει συμβολικά στοιχεία, όπως τα βιβλία που συμβολίζουν την Βιβλιοθήκη και την ιστορία του τόπου, τον κρόκο που συμβολίζει τη φύση της περιοχής, το λουλούδι που συμβολίζει τη φιλοξενία, καθώς και στοιχεία που ενώνουν την τοιχογραφία με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ήδη από τον Ιούνιο του 2018 κοσμούν δημόσιους χώρους της πόλης 6 ακόμη έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας.

6 σχόλια

  • εντελως εκτος τοπου κ χρονου το γκραφιτι. παρωχημενο. κριμα γιατι αντι να κοσμει θα “λερωνει” την πολη εκει που θα τοποθετηθει

  • Πολύ άσχημο όντως παρωχημενο. Το πρώτο σχέδιο που είχε επιλεγεί ήταν απίστευτα όμορφο. Εύχομαι ο νέος δήμαρχος να μην επιτέψει και φυσικά να μην προτείνει κάτι ακόμα χαμηλώτερης αισθητικής, πράγμα το οποιο πολύ φοβάμαι…

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ!!!

  • Αντί να σβήσουν τα γκράφιτι και τα επαίσχυντα συνθήματα στους τοίχους της κεντρικής πλατείας που την βρωμιζουν και να την συντηρήσουν όπως πρέπει, ασχολούνται με γελοιογραφίες….Εκτός τόπου και χρόνου δυστυχώς η δημοτική αρχή…

  • Φίλε μου το graffiti (γκραφίτι) όπως σωστά λέγεται είναι μορφής τέχνης τώρα αν σε κάποια γεροντιστικα και παλιακα μυαλά δεν αρέσει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.