Στο Μαξίμου σήμερα οι Περιφερειάρχες

4 Σεπτεμβρίου 2019
11:23

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με το σύνολο των Περιφερειαρχών έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη στις 11:30,με αντικείμενο «τα αναπτυξιακά προγράμματα, σχέδια δράσεων, προγραμμάτων και πολιτικών».

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε την 3η Σεπτεμβρίου στον Real Fm 97,8 και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, επισημαίνοντας πως έχει συμφωνηθεί η συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό «να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ.Θεοδωρικάκος σημείωσε πως πρώτη δουλειά είναι η στήριξη των αναπτυξιακών προγραμμάτων«γιατί η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πυλώνας για την ανάπτυξη».

Ως δεύτερη προτεραιότητα έθεσε την απλοποίηση «μέσα στον χειμώνα» πλήρως «του Κώδικα Αυτοδιοίκησης», ώστε να μπει τέλος στην πολυνομία και «να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες και οι ίδιοι οι άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι – Περιφερειάρχες και αντίστοιχοι Σύμβουλοι, ποιες είναι οι αρμοδιότητες και τι ακριβώς έχουν να κάνουν».

Γενικότερα περί Δημόσιας Διοίκησης, εκτίμησε για το νέο θεσμό των «Υπηρεσιακών Γενικών Γραμματέων» στα Υπουργεία, πως θα έχουν επιλεγεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ «μέχρι τέλος του χρόνου».

Υπογράμμισε, τέλος, για τοθέμα που ανέκυψε με τους επιπλέον 9.000 συμβασιούχους, πως πρόκειται για «υπέρβαση βαρβάτη», αλλά η Κυβέρνηση θα τηρήσει τη νομιμότητα, οι άνθρωποι που προσλήφθηκαν δεν πρόκειται να εκδιωχθούν, «η δουλειά τους θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθούν οι συμβάσεις τους, ό,τι λέει ο νόμος».

http://www.airetos.gr/

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.