Συμμετοχή του ΣΕΥΠΕ στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ- ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 3:00μμ από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας

5 Σεπτεμβρίου 2019
10:11
Κανένα σχόλιο

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα συνεχίζονται και με τη νέα κυβέρνηση. Μετά το “τέλος των μνημονίων” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν “οι καλές και ποιοτικές δουλειές” και η ανάπτυξη για όλους από την ΝΔ. Όλοι όμως γνωρίζουμε τι σημαίνει ανάπτυξη και καλές δουλειές, όπως καλά γνωρίσαμε και το τέλος των μνημονίων…

  • Σημαίνει το τσάκισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και το φακέλωμα των μελών των σωματείων (έχοντας στο στόχαστρο τα ταξικά συνδικάτα που τους χαλάνε τη σούπα)

  • Σημαίνει την ουσιαστική κατάργηση του (ήδη υποστελεχωμένου) Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με ότι συνεπάγεται αυτό στον έλεγχο των εργοδοτών για τήρηση της εργατικής νομοθεσίας

  • Σημαίνει την απελευθέρωση της Ενέργειας, που θα κληθεί να την πληρώσει ο λαός

  • Σημαίνει την κατάργηση του λόγου απόλυσης, όπλο στη φαρέτρα των εργοδοτών για “ξεσάλωμα” στο να απολύουν όποιος δεν τους είναι αρεστός

Σημαίνει πολλά περισσότερα και όλα αυτά αφορούν τη ζωή μας. Και στον κλάδο μας, βιώσαμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια την ανάπτυξή τους. Ανάπτυξη σημαίνει την περαιτέρω εντατικοποίηση στη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες, την πίεση από την πλευρά του εργοδότη, την έκθεση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις εργασίες έξω από τα καθήκοντά μας, την ανασφάλιστη εργασία. Στη μαύρη ανάπτυξή τους όμως μπορούμε να απαντήσουμε. Έχουμε τη δύναμη κι αυτή είναι η συσπείρωση κι ο αγώνας μέσα από το συνδικάτο μας. Δίνουμε δύναμη στο ΣΕΥΠΕ, δίνουμε δύναμη στο ΠΑΜΕ. Οργανωνόμαστε, διεκδικούμε, παλεύουμε για:

  • Κατοχύρωση Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΚΣΣΕ) με πλήρη ανάκτηση όλων των απωλειών που έχουμε υποστεί. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751€.

  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, να καταργηθούν οι δεκάδες μορφές “ευέλικτης” απασχόλησης.

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

  • Καμία αύξηση στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι.

  • Σωματεία με πραγματική λειτουργία, αποκούμπι του κάθε εργαζόμενου. ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ.

ΌΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

ΤΟ ΣΕΥΠΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6:00μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 3:00μμ από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.