Στα «αναχώματα» Περιφερειακή Αρχή και αντιπολίτευση με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το 2017 που συζητείται σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και είναι της τάξεως των 45 και πλέον εκ. €. Για έλλειψη οράματος και σχεδιασμού αλλά και για κατασπατάληση δημοσίων χρημάτων έκαναν λόγοι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που άσκησαν δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της Περιφερειακής Αρχής.

Για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που καλύπτει οφειλές παρελθόντων ετών και ρεαλιστικό προϋπολογισμό που απαντά στο σήμερα αλλά και στο αύριο ανταπάντησε ο Περιφερειάρχης,  δίνοντας με τη σειρά του το μήνυμα σε όσους τον κατηγόρησαν για έλλειψη σχεδίου και κατασπατάληση πόρων: «και πέρσι το αποδείξαμε και φέτος θα το πράξουμε, ότι είχαμε μείωση των δαπανών και εξοικονόμηση του δημοσίου χρήματος. Ξέρετε τι ενοχλεί; Το ότι είμαστε άνθρωποι που κάνουμε πράξη αυτά που λέμε. (…..) Οι πρωτοβουλίες  που παίρνουμε καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία πρότυπο στη διαφάνεια.Στην αναπτυξιακή πολιτική αυτό που κουράζει κάποιους είναι το ότι θέλουμε να συναποφασίζουμε με τους πολίτες. Οι ξερόλες τελειώσανε το Μάιο του 2014. Είμαι ο πρώτος που λέει ότι ‘’δεν ξέρω τίποτα’’, αλλά ξέρω να ακούω με σεμνότητα και συναπόφαση με τους πολίτες και χτίζουμε από κάτω προς τα πάνω. Όσο και να τους ενοχλεί εμείς αυτό θα κάνουμε πράξη και θα κριθούμε στο τέλος της θητείας μας», σχολίασε.

Για έναν προϋπολογισμό με πολλά κενά και σημαντικές ελλείψεις έκανε λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής: «…το σημαντικότερο είναι ότι στον τρίτο προϋπολογισμό δεν έχει κατατεθεί κανένα πρόγραμμα κανένα όραμα κανένας σχεδιασμός. Δίνει το στίγμα το μήνυμα τη σφραγίδα του που θέλουμε να πάμε τον τόπο μας κι αυτό απουσιάζει τελείως. Είμαστε η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και δεν υπάρχει κανένα όραμα. Αυτό που υπάρχει είναι μόνο η εκτίμηση ότι μπορεί να κοροϊδευτεί ο Έλληνας πολίτης», η χαρακτηριστική του δήλωση.

«Καταπέλτης» στις δηλώσεις της και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «είναι πραγματικά θλιβερό ότι οι πόροι που κατανέμονται στην Π.Δ.Μ. είναι πολύ λιγότεροι από το 2015. Το ακόμη πιο θλιβερό είναι ότι οι ελάχιστοι αυτοί πόροι χάνονται σε διάφορες δαπάνες κυρίως λειτουργικές. Δυστυχώς μόνο 4,3 εκ. € πάνε σε έργα. Δυστυχώς οι πόροι αυτοί δίνονται με ελαφριά τη καρδία σε αιτήματα που καταφθάνουν στην Περιφερειακή Αρχή και κατασπαταλώνται χωρίς κανένα κριτήριο…», κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr