«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόρειο Πεδίο

7 Σεπτεμβρίου 2019
05:53
Κανένα σχόλιο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βόρειο Πεδίο παρουσιάζει το έργο «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ.

Πρόκειται για μια κωμωδία που αποκαλύπτει αλήθειες, οι οποίες φτάνουν στα όρια της φάρσας. Ένα έργο πολιτικό, κοινωνικό, διαχρονικό, γραμμένο στις αρχές του 19ου αιώνα στην Ρωσία, η οποία τότε βρισκόταν ανάμεσα σε μια αριστοκρατία που ζούσε στη χλιδή, μιμούνταν την ‘Ευρώπη’ και στα εκατομμύρια λαού που πέθαιναν μέσα στην βρώμα. Ο Γκόγκολ σατιρίζει τους κρατικούς υπαλλήλους που κι αυτοί με τη σειρά τους προσπαθούσαν να γευτούν κάτι από την αριστοκρατία και να ξεφύγουν από τον λαό, ζώντας μέσα στην αμορφωσιά και την απάτη .

Ένα έργο που αποκαλύπτει τον ψυχισμό του ανθρώπου σε κάθε εποχή και χώρα. Ωστόσο η τέχνη ενός μεγάλου συγγραφέα του επιτρέπει όλα αυτά να τα πει με τον πιο ξεκαρδιστικό και κωμικό τρόπο.

Ένας «επιθεωρητής» που έρχεται να ανατρέψει και να τρομάξει όλους αυτούς που πιστεύοντας πως έχουν λίγη εξουσία την καταχράζονται , αλλά στο τέλος γελοιοποιούνται.

Ένα ακόμα θεατρικό έργο που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βόρειο Πεδίο για το Σεπτέμβριο του 2019, σε σκηνοθεσία Ελένης Μπαμπίλα.

Οι ηθοποιοί, μέλη του Βορείου Πεδίου, είναι οι Λάζαρος Κωτσίδης, Τάσος Ανδρεάδης, Ηρώ Χάιτα, Βάσια Σιδηροπούλου, Σοφία Μπαλτζή, Βασίλης Παμπόρης, Κώστας Θεοδοσιάδης, Κώστας Μαριορίδης, Κώστας Φίλιος, Αλέξης Λιοσάτος, ΧρήστοςΤσολάκης και η Άσπα Ξεσφίγγει

Σκηνικά- Κουστούμια : Βενετία Νάση, Ήχος και Φώτα: Βασιλική Γκαργκάλα & Σοφία Χαλαιδοπούλου.

Το έργο αναβαίνει στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας από Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου μέχρι Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Στις 9.00 μ.μ. και Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ .

Ο Πρόεδρος

Στράτος Ιορδανίδης

Ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης

Κωνσταντίνος Μπαμπίλας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.