Το Αρχοντικό της Πούλκως στη Σιάτιστα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής επισκέφθηκαν την Παρασκευή 6/9 ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Τουρισμού

10 Σεπτεμβρίου 2019
10:36

Το Αρχοντικό της Πούλκως στη Σιάτιστα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής επισκέφθηκαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας. Τους συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βαβλιάρας, οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης κ.κ. Γιώργος Αμανατίδης, Στάθης Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, πρώην βουλευτές του νομού και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανάμεσά τους οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Σιάτιστας, Αιανής και Χρωμίου.
Στο Αρχοντικό της Πούλκως, το πρωί, ο Δήμος Βοΐου, με τη συνεργασία της Εφορείας, διοργάνωσε σύντομη τελετή υποδοχής του Υπουργού και της συνοδείας του, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Ζευκλής παρουσίασε τα θέματα του Δήμου.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αιανής κ. Στέλιος Βαβλιάρας προσέφερε στον Υπουργό αγαλματίδιο της «Νίκης της Αιανής», και στον Υφυπουργό πήλινο ειδώλιο από τις ανασκαφές της Αιανής, και τα δύο αντίγραφα του ΤΑΠΑ. Από την Εφορεία δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και αρχαιολογικός οδηγός της Αιανής.
Και στους δύο χώρους, τους επισκέπτες υποδέχθηκε και ξενάγησε η Προϊσταμένη της Εφορείας κα Αρετή Χονδρογιάννη – Μετόκη.
Η Εφορεία ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές και των δύο επισκέψεων, καθώς η παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου σε δύο από τους χώρους αρμοδιότητάς της αποτελεί ιδιαίτερη τιμή γι’ αυτήν, υποδηλώνοντας παράλληλα την ανάγκη να τεθεί ο αρχαιολογικός τουρισμός στη βάση της ανάπτυξης της Π.Ε. Κοζάνης.

 

3 σχόλια

  • Ωραιες διακοπες απο τον πρωη Ποταμισιο βουλευτη που δεν θα πηγαινε ποτε στην ΝΔ και τωρα εγινε και υπουργος… Σανο στον λαο, επιστροφη στο μαυρο παρελθον….

  • Επισκεψη στης Πουλκως, στο προσφατα συντηρημενο αρχοντικο δηλαδη.
    Γιατι δεντον πηγατε στου Μανουση, η στα υπολοιπα που ειναι στο ελεος του Θεου και ειναι θεμα μηνων η καταρρευση τους?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.