Εθελοντική αιμοδοσία, την Πέμπτη 19/9, στο Δρέπανο

13 Σεπτεμβρίου 2019
19:41
Κανένα σχόλιο
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Δ.Δ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΩΡΕΣ 15:00-19:30. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ),ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ.

 

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ είναι μία υπέροχη πράξη ανθρωπισμού και ένα θαυμάσιο μέτρο πολιτισμού . Η ανταμοιβή σου ως ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ είναι η ηθική ικανοποίηση για τη συνεισφορά σου στη  θεραπευτική αντιμετώπιση του άγνωστου συνανθρώπου σου που έχει ανάγκη από αίμα για να χαρεί τη ζωή .

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

ΗΛΙΚΙΑ: 18 έως 65

ΥΓΕΙΑ : O υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης πρέπει να είναι υγιής, δηλαδή να μην έχει καμία σοβαρή ή χρόνια πάθηση.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:

·        Να αισθάνεται καλά στην υγεία του.

·        Να είναι ξεκούραστος/η.

·        Να έχει κοιμηθεί την προηγούμενη μέρα 6 με 7 ώρες.

·        Να έχουν περάσει τουλάχιστον 3-4 ώρες από ένα κανονικό μεσημεριανό ,όταν αιμοδοτεί απόγευμα.

·        Όχι κατανάλωση αλκοόλ.

ΕΠΙΛΟΓΗ: Γίνεται με αυστηρά κριτήρια και περιλαμβάνει :

·        Λήψη ιστορικού.

·        Σύντομη κλινική εξέταση

·        Αδρό εργαστηριακό έλεγχο.

Η συνεργασία και η ειλικρίνεια του εθελοντή αιμοδότη έχει ζωτική σημασία για την ασφάλεια του ίδιου και κυρίως των ασθενών στους οποίους θα μεταγγισθεί το άιμα.

ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ: Όλη η διαδικασία της αιμοληψίας έιναι ασφαλής και ανώδυνη.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Το αίμα που προσφέρει ο εθελοντής αιμοδότης ελέγχεται υποχρεωτικά για :

·        Ομάδα αίματος (ABO/Rhesus)

·        Λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται με το αίμα (σύφιλη, ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα C, AIDS, και λοίμωξη από τον ιό HTLV)

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος για τα μεταδιδόμενα  με το αίμα νοσήματα ο αιμοδότης ενημερώνεται εμπιστευτικά ,δηλαδή με αυστηρή τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας και απόλυτο σεβασμό του ιατρικού απορρήτου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.