Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διακρίνεται, αριστεύει και καταφέρνει να παράγει ποιοτική έρευνα

14 Σεπτεμβρίου 2019
15:37

Η αρχή της αριστείας είναι το βασικό συστατικό της ερευνητικής συνεισφοράς και του επιστημονικού αποτυπώματος ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος. Προτρέπει, κινεί, συγκινεί… είναι ίσως ο βασικός μοχλός καταπολέμησης του brain drain…

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου H2020 SPEAR (https://www.spear2020.eu/), η εργασία με τίτλο ‘Operational Data Based Intrusion Detection System for Smart Grid’ (συγγραφείς: G. Efstathopoulos, P. Radoglou-Grammatikis, P. Sarigiannidis, V. Argyriou, A. Sarigiannidis, K. Stamatakis, M. Angelopoulos, and S. Athanasopoulos) έλαβε το βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας στο διεθνές, αναγνωρισμένο επιστημονικό συνέδριο IEEE CAMAD (https://camad2019.ieee-camad.org/)!

Η εργασία πραγματεύεται προηγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό απειλών ασφάλειας σε έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιστημονική εργασία αποτελεί προϊόν συλλογικής προσπάθειας, όπου οι εμπλεκόμενοι συγγραφείς προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία αλλά και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η απήχηση της εργασίας κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική, με δεδομένο ότι αξιοποίηθηκαν πραγματικά δεδομένα από μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ για την εκπαίδευση των αλγορίθμων, γεγονός που πιστοποιεί την εγκυρότητα της εργασίας αλλά και τις δυνατότητες χρήσης του προτεινόμενου σχήματος σε μία ευρεία γκάμα από ενεργειακούς φορείς.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διακρίνεται, αριστεύει και καταφέρνει να παράγει ποιοτική έρευνα, η οποία μάλιστα χρηματοδοτείται στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον του Horizon2020. Δεκάδες νέοι επιστήμονες συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά αλλά και στα εθνικά έργα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προάγοντας την αριστεία στον τόπο τους.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο!

Σαρηγιαννίδης Παναγιώτης

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.