Τρία χονδροειδή ψέμματα για τη ΔΕΗ από τον Α. Τσίπρα (του Πάρι Κουκουλόπουλου)

15 Σεπτεμβρίου 2019
19:50

Τρία χονδροειδή ψέμματα “πρόλαβε” να πει ο κ Τσιπρας σημερα στη ΔΕΘ απαντώντας σε μια και μονο ερωτηση σχετική με τη ΔΕΗ.
1. Είπε οτι η οικονομική δυσπραγία της ΔΕΗ σχετίζεται με την κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με τη δυσχέρεια πολλών να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.
Η αληθεια ειναι οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δια των αρμοδίων υπουργών εντολή οι οφειλές μέχρι 1000 ευρω να αντιμετωπίζονται ως φυσιολογικές χωρίς καμία απαίτηση απο τη ΔΕΗ. Αυτη ηταν η κερκόπορτα που εκτίναξε τους ανείσπρακτους λογαριασμούς απο 1,7 δις ευρω στα 3,4 δις ευρω μέσα σε ενα χρόνο! Η ΔΕΗ δηλ έδινε άτοκο δάνειο αορίστου χρόνου 1.000 ευρω στον καθένα χωρίς να κάνει φυσικά έλεγχο της οικονομικής του κατάστασης. Απο την άλλη η ΔΕΗ με τα περίφημα ΝΟΜΕ πουλούσε στους ιδιωτες ανταγωνιστές της ρεύμα φθηνότερο απο όσο της κόστιζε.
2. Είπε οτι κράτησε το δημοσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτρεποντας την πώληση του 17% των μετόχων του Δημοσιου στη ΔΕΗ.
Η αληθεια ειναι οτι η πώληση του 17% της ΔΕΗ ηταν και παραμένει υποχρέωση της χώρας με μια βασικη αλλαγη που φέρει την υπογραφή Τσιπρα. Η πώληση του 17% της ΔΕΗ θα πρέπει να παει εξολοκλήρου στην εξυπηρέτηση του χρεους και ο τρόπος πώλησης δεν αποτελεί απόφαση της ελληνικής δημοκρατίας αλλα του Υπερταμειου στο οποίο και ανήκουν οι μετοχές.
3. Είπε οτι με τη Μικρή ΔΕΗ πωλούνταν οι υδροηλεκτρικές μονάδες και η ΔΕΗ κρατούσε το μουτζούρη που κατα τον κ Τσιπρα ειναι οι λιγνιτικές.
Η αληθεια ειναι οτι με τη Μικρή ΔΕΗ πωλούνταν το 30% του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης ( λιγνιτικες, υδροηλεκτρικες, φα) και των πελατών της με ελαχιστο τίμημα 2 δις ευρω και υποχρέωση του επενδυτή να κατασκευάσει τη ΜΕΛΙΤΗ II. Σημαντικο επίσης ειναι οτι τα 2 δις ευρω απο την πώληση δεσμεύονταν με το νόμο για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία.
Ο κ Τσιπρας παραχώρησε κοντά στο 30% της πελατείας της ΔΕΗ στους ιδιωτες χωρίς η επιχείρηση να εισπράξει ούτε ενα ευρω και έβγαλε στο σφυρί το 40% των λιγνιτικων μονάδων.
Όχι στη Δυτική Μακεδονία δεν αναφέρθηκε ο κ Τσιπρας , τι να πει άλλωστε όταν η δραματικη συρρικνωση της τοπικης οικονομιας ξεκίνησε το 2015 με τις δικές του αποφασεις στην ενέργεια και χωρίς την εκπόνηση του παραμικρού εναλλακτικού σχεδίου

35 σχόλια

  • Όχι στη Δυτική Μακεδονία δεν αναφέρθηκε ο κ Τσιπρας , τι να πει άλλωστε όταν η δραματικη συρρικνωση της τοπικης οικονομιας ξεκίνησε το 2015 με τις δικές του αποφασεις στην ενέργεια και χωρίς την εκπόνηση του παραμικρού εναλλακτικού σχεδίου…
    Εχεις θρασσος Παρι

  • ΝΔ – Πασοκ – Συριζα έχετε όλοι ευθύνη για το κατάντημα της ΔΕΗ και για την ακρίβεια στο ρεύμα. Αν νομίζεις πως δείχνοντας τους άλλους θα ξεχάσουμε τα δικά σας εγκλήματα, π.χ. που φέρνατε κάρβουνο απ’ τη Βουλγαρία αντί ν’ ανοίξετε τη Βεύη, είσαι πολύ γελασμένος.

    • Το τσουβάλιασμα το κάνει κανείς όταν θέλει να κουκουλώσει την ευθύνη που έχει ο ίδιος. Τη ΔΕΗ την κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους αριθμούς τους λέει ο Κουκουλόπουλος. Έδωσαν το 30% των πελατών τζάμπα στους ανταγωνιστές τους. ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑΘΑΚΗ κλπ

  • Κρίμα και μόνο κρίμα,γιατί όταν περνούσαν τα δις από δίπλα τους(εξοπλιστικά,αγορά του αιώνα,πώληση του ΟΤΕ,είσοδος των ιδιωτών στη ΔΕΗ,κλείσιμο της ΜΑΒΕ Σκούμτσα,κλείσιμο της ΑΕΒΑΛ,εργοστάσιο ζαχαρεως και τόσα άλλα),κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα

    • Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι αλλά κάποιοι δν τα βλέπουν κ ρίχνουν το φταίξιμο όπου βρούνε κ στο τέλος ρίχνουν το φταίξιμο στους δεητζιδες λες κ τα κόμματα που πέρασαν ήταν άψογα δν πούλησαν δν ρημαξαν.

  • Αχ! Παρη μου εσυ δεν έκανες πότε φτωχός …δε μέτρησες τα ευρώ στη τσέπη σου και δεν αποφάσισες εάν θα πάρεις γάλα στα παιδιά σου ή θα συμπληρώσεις το νοίκι για αυτό μη μιλάς για το όριο των 1000 ευρώ

        • Ανάμεσα στον Σημίτη της κυβέρνησης των σκανδάλων και των πλαστών στοιχείων, τον καραμανλή που ξεχάστηκε παίζοντας play station και του… ξέφυγαν τα ελλείμματα, τον “ουδείς αναμάρτητος” Σαμαρά, τον Γιωργάκη του ΔΝΤ, και φυσικά τον …Κούλη, εσύ βρήκες χειρότερο τον Τσίπρα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και παρέδωσε συγκροτημένο κράτος ενώ είχε παραλάβει χάος!

          Να το κοιτάξεις λίγο…

          • 1. Για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» 02|12|2018
            2.«Από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς και Ευρωβουλευτής, Ζαν Λυκ Μελανσόν.
            *Πηγή: info-war.gr

            ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς.

          • Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Σμαραγδής είπε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Εγώ αριστερός είμαι, αυτοί που κυβέρνησαν ως αριστεροί δεν είναι. Εγραφα στην “Αυγή”, ήμουν στο ΚΚΕ εσωτερικού, έφυγαν από την αλήθεια, από αυτό που θέλω εγώ, έφυγαν από τον πατριωτισμό».
            iefimerida.gr15-9-19

          • Για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» 02|12|2018

  • Δηλαδή από όσα ειπώθηκαν στη ΔΕΘ την τελευταία εβδομάδα, αυτά που είπε ο Τσίπρας σε ενόχλησαν!
    Χέρι χέρι με τον Βενιζέλο και τη Φώφη για να φτάσετε το ΠΑΣΟΚ στο 2%…

  • Πικρες αλήθειες λέει, αλλά διαβάζοντας τα κάποια απο τα παραπάνω σχόλια καταλαβαίνεις πως το πρόβλημα ειναι σε κάποια σκουριασμένα μυαλά που δεν μπορούν να καταλάβουν τα γραφόμενα του.Με της υγείες μας.

  • Ολη η αληθεια για το εγκλημα που συντελέστηκε στην Δεη τα 5 τελευταια χρόνια σε πέντε παραγράφους.Και δυστυχώς τρώτε σανό ακόμη .

  • Ξέχασες Πάρη οτι στην Ελλάδα τα NOME υιοθετήθηκαν με το 3ο μνημόνιο (δικό σας μνημόνιο!) και επιβάλλουν στη ΔΕΗ την υποχρέωση να πουλάει φθηνά (με τιμή εκκίνησης που ορίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας – ΡΑΕ στο κόστος παραγωγής ) συγκεκριμένη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που προέρχεται από τη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή της, με στόχο την ανακατανομή μεριδίων στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τη σταδιακή μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ κάτω του 50% μέχρι το έτος 2020 (Ν. 4336/2015.

    • Μην παραπλανάς τον κόσμο. Δεν είναι όλοι άσχετοι. Τα ΝΟΜΕ ήταν μια εναλλακτική που την επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν εφάρμοε τη Μικρή ΔΕΗ και μάλιστα την εφάρμοσε εγκληματικά γιατί πουλούσε ρευμα φθηνότερα απ΄ ότι κόστιζε. Μια χαρά τα λέει ο Κουκουλόπουλος. Αλήθειες λέει. Η Μικρή ΔΕΗ θα έβαζε δύο δια στο Ταμείο της ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πουλούσε ρεύμα με ζημία και χάρησε τους πελάτες της ΔΕΗ χωρίς τίμημα μπορεί να μας πει ποιος πήρε το αντάλλαγμα γιαυτό το τζάμπα αλησβερίσι σε βάρος της ΔΕΗ; Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα. Γιατί ο λαλίστατος Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τα έκανε γαργάρα όλα αυτά; o φάκελος ΔΕΗ πρέπει να ανοίξει από τον Κυριάκο αλλοιώς θα είναι συνένοχος

  • γιατί άδικο έχει; βυθίστηκε σαν τον Τιτανικό η Περιφέρεια από τους μαθητευόμενους μάγους του Τσίπρα. Ο Πάρις αναφέρεται στο ΑΕΠ που καταποντίστηκε την περίοδο του Αλ6 και έχει απόλυτο δίκιο. Και λίγα λέει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.