Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να Ζεις για Δημοτική Αρχή: “Σε όλα τα νομικά πρόσωπα η Νέα Πλειοψηφία ελέγχει σχεδόν το 80 με 90% των θέσεων, προφανώς μετά από συνεννόηση – Παζάρι θέσεων και αλά καρτ πλειοψηφία”

17 Σεπτεμβρίου 2019
14:00

 

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκλέχθηκαν και επιλέχθηκαν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα Δ.Σ των Νομικών Προσώπων του Δήμου, με τις μεθοδεύσεις της νέας πλειοψηφίας που έχει defacto διαμορφωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με την συνεργασία των παρατάξεων του Δημάρχου και των κυρίων Μιχαηλίδη και Σημανδράκου και αξιοποιώντας και τις ρυθμίσεις που προβλέπει η νομοθεσία, κατάφεραν να εκπροσωπείται η πλειοψηφία σχεδόν απόλυτα, ενώ η μειοψηφία να έχει ελάχιστες θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα νομικά πρόσωπα η Νέα Πλειοψηφία ελέγχει σχεδόν το 80 με 90% των θέσεων, προφανώς μετά από συνεννόηση.

Είναι νόμιμο αυτό, είναι όμως ηθικό; Και επειδή ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν ότι η ηθική δεν έχει σχέση με την πολιτική, είναι άραγε πολιτικά ορθό;

Είναι ξεκάθαρο ότι οι τρεις συνεργαζόμενες παρατάξεις έχουν επιλέξει να λειτουργούν α λα καρτ. Παρά το γεγονός ότι συμφώνησαν να συνδιοικήσουν τον Δήμο Κοζάνης, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξαν να λειτουργήσουν ως αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και να παραβιάσουν βασικές αρχές αντιπροσωπευτικότητας με στόχο να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τόσο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όσο και στον ΟΑΠΝ, η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη, η 3η δηλαδή παράταξη σε εκλογική δύναμη, έχει περισσότερους εκπροσώπους από τη Δημοτική Κίνηση, την 2η δηλαδή παράταξη σε εκλογική δύναμη και μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και τα παράδοξα συνεχίζονται με την παράταξη του κου Σημανδράκου τον 4ο δηλαδή των εκλογών να έχει εκπροσώπηση παντού ενώ ο 5ος , 6ος και 7ος δεν έχουν επι της ουσίας πουθενά!

Το πολιτικό και δεοντολογικό ζήτημα που ανακύπτει είναι κατά την γνώμη μας ιδιαίτερα σοβαρό αφού παραβιάστηκε με εξόφθαλμο τρόπο η αρχή της αναλογικότητας και της ίσης μεταχείρισης και έγινε προσπάθεια να εξαφανιστεί κάθε φωνή αντιπολίτευσης παραγνωρίζοντας τον θεσμικό της ρόλο.

Έχουμε αποδείξει διαχρονικά και το έχουμε ξεκαθαρίσει και στις παρούσες συνθήκες ότι ο ρόλος μας, πέρα από κριτικός θέλουμε να είναι και δημιουργικός και αυτό θα κάνουμε απαρέγκλιτα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα ΔΣ που συμμετέχουμε.

Η συμμαχία που έχει διαμορφωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και διοικεί πλέον τον δήμο, επέλεξε να παίξει σε διπλό ταμπλό. Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους τη στάση τους για να αποφύγουν την κρίση ταυτότητας. Δεν γίνεται να θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

35 σχόλια

  • Κατά αρχάς η παράταξή σας είναι 2η αλλά με ίσο αριθμό συμβούλων με την 3η. Επειδή βαρεθηκαμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, καλό θα ήταν να λέγατε τι κάνατε για να σας ξαναδούμε στη διοίκηση των οργανισμών.

    • Επίσης αξίζει να αναφέρουμε, ότι στη μοναδική περίπτωση που αυτοπροτάθηκε ο κ. Κύργιας για μία θέση, ενώ δεν είχε προτείνει εκπρόσωπο ο κ. Ιωαννίδης…κρατήσανε τα χέρια τους χαμηλά!!! Το αναφέρω γιατί φαίνεται ότι κόπτονται για τον 5ο, 6ο, 7ο.

  • Θα δειτε σε λιγο καιρο τι εγινε τα προηγουμενα χρονια και τι θα συμβει τα επομενα.. τα μεγεθη θα ειναι συγκρίσιμα σε ολα τα νομικα προσωπα.. κδβκ, οαπν, κοινωφελη κλπ.. για να δουμε..

  • Αυτή την αναλογικότητα που ψάχνεις και κόβεις και φλέβες μάλιστα, την εφερε ο κλεισθένης που τον υπερασπιζόσουν , σου θυμίζω.
    Προσγειώσου στην ωμή πραγματικότητα ,που και ξαναλέω υποστήριζες και ….ας πρόσεχες!

    • Απλή αναλογική σημαίνει παίρνεις 20% στις εκλογές, λαμβάνεις το 1/5 στα συμβούλια. Αυτό που λές εσύ είναι η εφαρμογή του θεοδωρικάκου με τον Δήμαρχο να έχει έτσι και αλλιώς πλειοψηφία.

  • Και μόνο τα ΔΣ του ΟΑΠΝ και της Βιβλιοθήκης και δει κανείς καταλαβαίνει ότι ο πολιτισμός δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, απλά να πάρουμε θέσεις …οργή και θλιψη

  • Αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αποκλείσατε οποιαδήποτε συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις. Ο Κλεισθένης είναι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ (αυτοί που σας στηρίξανε και εκλογικά) και βασίζεται στη συνεργασία των παρατάξεων. Με βάση τη νέα νομοθεσία (Μητσοτάκη), θα μπορούσατε να μην έχετε καμία απολύτως θέση στους οργανισμούς. Παρόλα αυτά οι παρατάξεις των κ. Μαλούτα, Μιχαηλίδη και Σημανδράκου δεν πρότειναν εκπροσώπους, ώστε να μπορέσετε να εκπροσωπηθείτε κι εσείς. Το μεγάλο σας θέμα, ήταν με την μη εκπροσώπησή σας στον Ο.Α.Π.Ν.

  • Το χθεσινο Δημοτικο Συμβουλιο ηταν μια παρωδια .ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ.ΣΗΜΑΝΤΡΑΚΟΣ ,ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΜΑΛΟΥΤΑ .Τελικα ειναι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

  • ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΆΜΑΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΌ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΖΆΝΗΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ Η ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΜΕ ΕΥΘΎΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΊΟΥ. ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΗΜΑΝΤΡΑΚΟΣ ΣΕ ΠΛΉΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ .ΟΠΌΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΕΥΣΗ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΟΖΆΝΗΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΈΣ. ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

  • Ο κόσμος ψήφισε Μαλουτά για δήμαρχο. Και έφερε στη δεύτερη θέση τον Ιωαννίδη. Αν εσύ που λες (πέντε χρόνια χαμένα) δε θα τους ψήφιζε καθόλου. Μήπως ο κόσμος είδε κάτι διαφορετικό που εσύ σαν πορωμενος δεν μπορείς να δεις;;; Για σκέψου λιγάκι…. Και αν κατάλαβες τι γίνεται έστω και λίγο…. για δες ποιοι θα μας διοικούν. Οι τρίτοι…και οι τέταρτοι και καταιδρωμένοι (εκτός κι αν είσαι μόνο για μπρε μπρε)

  • Αφήστε αυτά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά. Σημανδρακο τελείωσε η μία βδομάδα που η δημοτική σου αρχή θα έλυνε τα αδέσποτα ή να περιμένουμε κι άλλο;

  • Γιατι κόπτεται τοσο ο Πρωην Δημαρχος ????
    Ειναι ενας νόμος που εφερε η δικία του κυβερνηση . Δεν καταλαβαίνω την ενταση.
    Και οσοι λετε για συνδιαλλαγή.
    Αυτα προβλέπει ο νομος. Ο μαλουτας ως εντιμος έμεινε στις αρχικες του δηλωσεις οτι θα γινει συμπραξη και εγινε. (Κοιταξτε το Βόιο ).
    Ακομα ακομα μην μιλατε για τον Μιχαηλίδη ειναι ο μόνος που δεν διεκδίκησε θεση και εβαλε μπροστα τους υποψήφιους του. ( βλ. Αντιθετα σημανδρακο )

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Η ΘΕΤΕ TRANSLATE ?

    • Πρώτον κυβέρνηση του δεν ήταν γιατί ποτέ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, στη συνεδρίαση εφαρμοστηκε η εγκύκλιος θεοδωρικακου που καταργεί στην πράξη την απλή αναλογική. Τρίτον κανεις δεν είπε γιατί συνεργαζονται. Αυτο που είπαν ήταν πως χθες για δύο ώρες το ξέχασαν και πήραν όλες τις θέσεις ώστε να μην υπάρχει καμια αντιπολίτευση κοινώς να κάνουν ότι θέλουν χωρίς κανένα ελεγχο. Εσύ είσαι εντάξει με αυτό;
      Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι αυτό το περίεργο γιατί κοπτεται ο πρώην δήμαρχος; Για εξηγησε το λιγο

  • αλλα αντι αλλων ο Ιωαννιδης. αυτος δεν υπερασπιζοταν τον Κλεισθενη που απαιτει συνεργιες. να τες. 3 παραταξεις συνεργαστηκαν

  • Λεει καπου οτι κακώς συνεργαστηκαν;; εκτος απο τα πικρόχολα και κακεντρεχή σχολια πρεπει να δουμε την ουσία.. συμφωνούμε οτι η 2η εκλεγμενη παραταξη πρεπει να εκπροσωπείται; τους εχουν ψηφισει συμπολιτες μας οσο και να ενοχλει κάποιους.. αν ο Ιωαννιδης εβαζε το 2014 στο 85% των θέσεων δικους του πως θα μας φαινόταν;; αντιθετως τηρησε ΠΑΝΤΟΥ την αναλογικοτητα… καποιοι τον λετε αλαζονα.. τον σημερινο δημαρχο πως τον αποκαλουμε μετα τα χθεσινα;; ας βγαλουμε τις παροπιδες και να κανουμε σωστη κριτική και οχι καφενείου… στην Ελλάδα του 2019 συζηταμε ακομα τα αυτονόητα… Έχουμε τοσες προκλησεις μπροστα μας.. και αυτοι δεν μπορουν να μοιρασουν σωστα και έντιμα τις θεσεις ΕΡΓΑΣΊΑΣ τους.. γτ γιαυτο εκλεχθηκαν.. για να εργαστουν για τους δημοτες και το μέλλον μας… ρεβανσισμοι δεν χωρανε πλεον..

  • 4 μηνες μετα την ηττα ακομη να δεχθουν το αποτελεσμε. η διχονοια κ ο διχασμος που προκαλεσαν τη δευτερη Κυριακη ακομη να ξεχαστει

    • Τρολλαρεις φαντάζομαι. Ξέχασες ποιοι λέγανε για τον αούτο;Ξέχασες ποιοι λέγανε για τον προδότη της Μακεδονίας; Και αυτά ήταν τα φανερά, το τι λέγανε πίσω από τις κλειστές πόρτες άστο καλύτερα. Τουλάχιστον τώρα να λέμε αλήθειες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.