X. Kάτανας: “Στο δίκαιο της διαμαρτυρίας μου υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ”

18 Σεπτεμβρίου 2019
14:38

 

Με σημερινή παρέμβασή μου (κλικ εδώ) άσκησα κριτική στον ΕΟΠΥΥ Κοζάνης για την άρνησή τους (δεν είναι η πρώτη φορά) να δεχθούν συνταγή πολίτη, για την είσπραξη των 100 ευρώ που χορηγεί ο ασφαλιστικός φορέας στα γυαλιά οράσεως, επειδή από το ΑΜΚΑ φάνηκε πως ήταν κάτοικος Αθηνών. Και αναρωτήθηκα ως άνθρωπος της αγοράς και επί χρόνια επιχειρηματίας στον χώρο των οπτικών, εάν τελικά απαγορεύεται να πουλάμε γυαλιά σε πολίτες που δεν κατάγονται από την περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης (και αντίστοιχα οι υπόλοιποι συνάδελφοι ανά την Ελλάδα). Δεν χρειάζεται παραπέρα αναλύσεις, η παράνοια μιας τέτοιας αντίληψης σε ένα σύγχρονο και κανονικό κράτος όπως όλοι επιθυμούμε να γίνει η Ελλάδα της νέας εποχής. Χρειάζεται όμως να τονίσω ότι σε λιγότερο από μια ώρα, μετά τη δημόσια εκδήλωση της διαμαρτυρίας μου, επικοινώνησε μαζί μου, ο κ. Φάνης Ρηγάτος υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ δείχνοντας κατανόηση για το δίκαιο της διαμαρτυρίας και με διαβεβαίωσε ότι σύντομα η απαράδεκτη αυτή κατάσταση θα αλλάξει. Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοια στελέχη, μας γεμίζουν εμπιστοσύνη (επιτέλους) για το κράτος που αρχίζει να μπαίνει στις ράγες και θεωρώ ότι είναι σημαντικός για μια τέτοια αλλαγή, ο κατευθυντήριος λόγος του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια που κάνει άμεσα πράξη τη χάραξη μιας νέας πολιτικής στον τομέα της υγείας, που πάνω από όλα επικεντρώνεται στον άνθρωπο.

Με τιμή Κάτανας Χάρης

Οπτικός-Οπτομέτρης

17 σχόλια

  • Άλλη μια απόδειξη ότι πολλοί απολιτικ εκλεγμένοι έκαναν το κομμάτι τους μπαινοντας στο ψηφοδέλτιο και τα προβλήματα του κόσμου τα άφησαν στην άκρη.. άλλωστε γινκε η δλεια βγήκανε.

    Στον αντίποδα κάποιοι εξακολουθούν αδίκως αποκλεισμένοι από το ψηφοδέλτιο να έχουν κότσια να μάχονται για το κοινό καλό στην προκειμένη περίπτωση για πολίτη και δημότη της πόλης

    Αυτά τα ολίγα…

  • Μπράβο σας κ. Κάτανα.
    Αν δεν παρεμβαίνατε τίποτα δεν θα άλλαζε.
    Είστε πάντα πολύ κοντά στους ανθρώπους που σας χρειάζονται!

  • ΚΑΤΑΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΣ ΑΛΛΑ!!

    • Κι εσείς κύριε που τα λέτε φαρδιά πλατιά για πείτε μας αν ο πολίτης αυτός φαίνεται στον ΑΜΚΑ του ως κάτοικος Αθηνών κι εργάζεται στην Κοζάνη για ένα μεροκάματο θα πρέπει να κατέβει Αθήνα για να κάνει τη δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ ενώ μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετηθεί από εδώ ή από οπουδήποτε άλλου στην επικράτεια;!
      Δηλαδή ένας οπτικός ο οποίος έχει κατάστημα στη Ρόδο π.χ. και πουλάει γυαλια κατά κανόνα σε τουρίστες τι θα πρέπει να κάνουν οι τουρίστες αυτοί;Να μην εξυπηρετηθούν από τον ΕΟΠΥΥ Ρόδου;
      Εάν δεν γνωρίζετε το θέμα καλύτερα να μην τοποθετήστε γιατί εκτειθεστε για μικροπολιτικούς λόγους που γνωρίζετε καλά τι εννοώ.

  • ΩΡΕ ΚΑΤΑΝΑ …ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ!!
    ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ.
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

  • Χάρη, η αρμοδιότητα του ασφαλιστικού συστήματος δεν είναι του Κικίλια αλλά του ΥΠΑΠΚ (Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας).
    Άλλο το δίκαιο επαγγελματικό παράπονο και άλλο η πολιτική.

  • Είναι κρίμα για λόγους προσωπικης προβολής να κατηγορείται μια απο τις καλύτερες υπηρεσίες της περιφέρειας Κοζάνης…

  • Μπραβο κ. ΚΑΤΑΝΑ για το ενδιαφερον σας.Πραγματικα ειναι μεγαλο προβλημα κι ευχαριστουμε που αναλαμβατε το θεμα.Στηριζομαστε σε σας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.