kozan.gr: Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 99 ετών, ο Λάζαρος Κυρατσούς, ένας εκ των ιδρυτών του ΣΕΟ Κοζάνης (Βίντεο)

12 Μαρτίου 2017
12:16

Έφυγε από τη ζωή, χθες Σάββατο, σε ηλικία 99 ετών, ο Λάζαρος Κυρατσούς (12/2/1918 – 11/3/2017), ένας εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κοζάνης.  Η ορειβασία για εκείνον δεν ήταν ποτέ ένα απλό χόμπι, αλλά, όπως έλεγε και ο ίδιος, μια γλυκιά αδυναμία. Είχε περπατήσει στις κορυφές των υψηλότερων βουνών της δυτικής Ελλάδας – και όχι μόνο – ενώ θεωρούσε την ενασχόλησή του με την ορειβασία το μυστικό της μακροζωίας του. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

Βίντεο του kozan.gr, από την κοπή της πίτας του ΣΕΟ Κοζάνης, το 2012, με τον Λάζαρο Κυρατσού

2 σχόλια

  • Εξαιρετος! Ανθρωπος με ολη τη σημασια! Ευγενής, ευαισθητος, φιλανθρωπος, δοτικός! Δε γνωρισαμε δεύτερο ανθρωπο σαν τον κυριο Λάζαρο! Παραδειγμα προς μιμηση. Γενιες που φευγουν και δυστυχως δεν ξαναρχονται τετοια προτυπα. Ολη αυτη η οικογενεια ειναι σπανια. Καλο Παραδεισο ναχει και καλη δυναμη στους δικους του. Ναστε περήφανοι!

  • Λάζαρε καλό παράδεισο Χαιρετισμούς εκεί ψιλά που θα πας στον πατέρα μου και πολύ πολύ φίλο σου όλα τα χρόνια Θανάση!!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.