O σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας για τις δύο πετυχημένες εκδηλώσεις, σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο της 17ης λαμπαδηδρομίας

23 Σεπτεμβρίου 2019
11:32
Η  17η λαμπαδηδρομία  απο τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας μέλος της ΠΟΣΕΑ, σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα,  για άλλη μια χρονιά  μεταφέραμε την φλόγα της Αγάπης.
      Κάθε χρονιά και καλύτερα, κάθε χρονιά και περισσότεροι συμμετέχουν στην γιορτή των Εθελοντών Αιμοδοτών, που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει όλους τους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.
       Η ΠΟΣΕΑ, φέτος μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό και   όλα τα μέλη συλλόγους, τις αιμοδοσίες,  σε κάθε πόλη, ενώνει και δημιουργεί προϋποθέσεις συνεργασίας με σκοπό την επάρκεια αίματος στην χώρα μας μέσα από οργανωμένες ενημερώσεις , αιμοδοσίες σε νοσοκομεία αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους, σε πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικούς, κοινότητες κ.α,  για να  μπορούν  να αιμοδοτήσουν όλοι.
       Λαμπαδηδρομία σημαίνει αλληλεγγύη, και δικαίωμα εχουν μόνο η ΠΟΣΕΑ και τα μέλη της,  γιαυτό και εμείς ανοίξαμε την αγκαλιά μας  σε όσους θέλουν να  συνεργαστούν μαζί μας να γίνουμε πολλοί  τόσοι που να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σε αίμα.
       Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στην Κοζάνη είχαμε την χαρά να ανάψει τον βωμό ο Αλέξανδρος, ένας μεγάλος μαχητής της ζωής, με την φλόγα της αγάπης που μετέφεραν οι λαμπαδηδρόμοι απο την αιμοδοσία του Μαμάτσιου νοσοκομείου. Ηταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν ξεχνάν ποτέ τον ασθενεί που έχει ανάγκη αίματος. Μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό, συνδιοργανωτές,  της λαμπαδηδρομίας,  την αιμοδοσια Κοζάνης,  τους προσκόπους,  τον ΟΔΙΚΟ, μαθητές από τα Πετρανά, την Λευκοπηγή, Πρωτοχώρη Λευκόβρυση,  Καρυδίτσα τον Κλείτο, τον Κρόκο, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους,  τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας,  τρέξαμε  γιατί αγαπάμε την ζωή.
      Την Πέμπτη στην Πτολεμαΐδα με τους Παγκόσμιους πρωταθλητές  τεχνικής κολύμβησης, Χρήστο και Παρασκευά Καλαΐτζόπουλο  που μετέφεραν την δάδα και άναψαν τον βωμό, μαζί με άνδρες γυναίκες και παιδιά, έγινε και η απονομή επαίνων στα παιδιά που μας έκαναν περήφανους σαν Ελληνες,  απο τον Β” Αντιπρόεδρο της ΠΟΣΕΑ τον κύριο Ζώτο Θεολόγο, που στον χερετισμό  ανέφερε και το πρόβλημα με την ιδιότυπη καραντίνα 33 ων περιοχών από την αιμοδοσία από το κουνούπι του Νείλου και την ελονοσία,   και τον πρόεδρό μας τον Χρήστο Σκόρδα. Στο χερετισμό του τμήματος αιμοδοσίας του Μποδοσάκιου νοσοκομείου απο   τον πάτερ Αθανάσιο  αναφέρθηκαν τα προβλήματα της έλλειψης αίματος και η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
        Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της συνεργασίας μαζί με το τμημα  αιμοδοσίας του  σωματείου εργαζομένων ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα τρέξουμε για δεύτερη φορά στους χώρους της ΔΕΗ, για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που δίνουν αίμα – αιμοπετάλια, και βρίσκονται σε βάρδιες, σε ορυχεία , σταθμούς.
          Στις 27 28 και 29 Σεπτέμβρη οι εκλεγμένοι του συλλόγου μας  στην ΠΟΣΕΑ θα συμμετέχουν στην 30η Αμφικτιονία στο Ξυλόκαστρο στην Κόρινθο, όπου μαζί με όλους τους συλλόγους μέλη απ όλη την Ελλάδα θα  συζητήσουμε  τα εξής θέματα :

    «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η συμβολή του στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας»   «Τρόποι – Μεθοδολογία – Σχεδιασμός – Καλές Πρακτικές για την Ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας»

     «Εθνικός Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων»

       «Ε.ΚΕ.Α. – Στόχοι – Υλοποίηση, για την επίτευξη της αυτάρκειας αίματος στην χώρα μας από Εθελοντές Μη Αμειβόμενους Αιμοδότες»

      «Εκκλησία και Αιμοδοσία»

      «ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ»

        «Η Θαλασσαιμία στην Ελλάδα»

         «Η συμβολή των οργανωμένων Εθελοντών Αιμοδοτών στα  παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες». 

     «Τοποθετήσεις Συλλόγων»
          
«Κοινωνική Πολιτική σε τοπικό επίπεδο – οι δράσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών»
           
«Ο δρόμος προς την Μεταμόσχευση»
           
  «Οδική Συμπεριφορά»
           
   «Χτίζοντας Εθελοντές, συλλογική εμπιστοσύνη και  Εγγραματοσύνη σε θέματα Υγείας».
 
          Καλούμε όλους τους άνδρες, γυναίκες, παιδιά,  τους χορηγούς, τους πολίτες να στηρίξουν τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας για να έχουμε
 *Κάθε σπίτι και έναν αιμοδότη!!, 
καθε  δημότης αιμοδότης!! 
 έτσι που να μην υπάρχει έλληψη αίματος στα νοσοκομεία.
         Για το ΔΣ
πρόεδρος.               Γραμματέας
Σκόρδας Χρήστος. Τσιώγκας Κώστας

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.