Γερμανική βοήθεια για τη μεταλιγνιτική εποχή ζήτησαν οι δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου – Συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος

23 Σεπτεμβρίου 2019
13:02

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του 2ου Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, που έλαβε χώρα στο Weisswasser της Γερμανίας.

Οι 15 δήμαρχοι ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετείχαν στις εργασίες του Φόρουμ, μεταξύ των οποίων και οι δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου, μετέφεραν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους εν όψει της μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, καθώς και τα κυριότερα αιτήματά τους.

Στη συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας, εκτέθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συζητήθηκαν και λύσεις που θεωρούνται ενδεδειγμένες για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία στον τομέα αυτό και οι υποδείξεις της κα. Schulze θεωρούνται εξαιρετικά χρήσιμες για το σχεδιασμό δράσεων που θα αναληφθούν από τους δήμους των περιοχών που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

energypress.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.