Επανέλαβε τη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός, στα εγκαίνια της νέας μονάδα φυσικού αερίου της «Μυτιληναίος», για απεξάρτηση από το λιγνίτη έως το 2028 – Ειδικό master plan με αντισταθμιστικά οφέλη και περιβαλλοντική πρόνοια για την Δ. Μακεδονία

2 Οκτωβρίου 2019
21:26

Το θεμέλιο λίθο στη μεγάλη βιομηχανική επένδυση ύψους 350 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο έθεσε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την τελετή των εγκαινίων της κατασκευής του νέου εργοστασίου της Mytilineos ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προσκλητήριο προς τον επιχειρηματικό κόσμο να εμπιστευτεί εκ νέου τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για απεξάρτηση από το λιγνίτη έως το 2028 που όπως είπε, είναι ένας φιλόδοξος στόχος για την χώρα, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, σκοπεύουν να αποσύρουν το κάρβουνο από το ενεργειακό τους μείγμα το 2038.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι συγκροτείται το Εθνικό Συμβούλιο για την ενέργεια και το κλίμα, το οποίο θα εκπονήσει το πρόγραμμα μετάβασης. Υπογράμμισε όμως ότι ειδικά για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης θα υπάρξει ειδικό master plan με αντισταθμιστικά οφέλη και περιβαλλοντική πρόνοια.

19 σχόλια

  • 350 εκ ευρώ για μια μονάδα Φ.Α. κι εδώ συζητάμε να κάνουν την Πτολεμαΐδα 5 Φ.Α που κοστίζει όσο 4 Φ.Α.
    Τελειωμένη υπόθεση πάντως Αφού ανακοινώθηκε εκ νέου, ώστε να μην εχουνν οι νδοιτες συνδικαλιστές αυταπατες και εκτίθενται λέγοντάς πως δεν θα ισχύσουν.

    • Το κόστος χρήσης με φ.α. Ποιο θα ειναι;
      Το οτι καθίσταται το κράτος δέσμιο των παροχών πάλι κατι λεει
      Μεσοσταθμικά η τιμή θα αυξηθεί.

    • EΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΗΔΗ ΑΝΑΠΟΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΤΣΙΠΡΑ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ 4ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΕΔΩΣΕ 13Η ΚΑΙ 14ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΛΙΝΑΝΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΗ!!! ΠΑΡΤΕΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΟΚΙΟ-ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΙΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
      ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ!!!

  • Σε ποινού εγκαίνια;;;μπροστά στα μάτια μας ο πρωθυπουργός της χώρας,εγκαινιάζει το μαγαζί του ιδιώτη-ανταγωνιστή του κράτους που ηγείται και λέει πως θα το κλείσει ……..κι ακομα είναι πρωθυπουργός κι ακομα οι Ελληνες και ιδιαίτερα οι Δυτικομακεδονες δεν ξεσηκωθήκαμε ………κι ακομα οι βουλευτες των ομορων νομων τον κοιτανε…….

  • Οι Γερμανοί, που ήδη χρησιμοποιούν το λιγνίτη ως συμπληρωματική
    πηγή ενέργειας, σκοπεύουν να “απεξαρτηθούν” από αυτόν το 2038, και εμείς που εξαρτόμαστε κατά κύριο λόγο από αυτόν (ακόμα), αποφασίσαμε να σταματήσουμε το λιγνίτη 10 χρόνια νωρίτερα.
    Για πες μας κ. Μητσοτάκη, που είναι ο δράκος;

  • Η Μακεδονία είναι Ελληνική κ. Μητσοτάκη και μακεδονομάχοι;;;
    Δεν το ακούω και αναρωτιέμαι μήπως το ….. ξεχάσατε;;;;

      • Ποιά προδοσία σύντροφε; του μακαρίτη που έλεγε ποιος θα ασχολείται σε 10 χρόνια με όνομα μακεδονία; του μακαρίτη του Μητσοτάκη λέω….αμνησία έχεις; ή την ντόρα που ως υπουργός εξωτερικών το 2007 στο Βουκουρέστι υποχώρησε στην σύνθετη ονομασία με γεωγραφικο προσδιορισμό; δεν τους ξεχνάμε να είσαι σίγουρος τους μητσοτακέους και τα εγκλήματα τους στο μακεδονικό

        • Με τις κομματικές παρωπίδες δεν μπορούμε να δούμε και πόσο μάλλον να σκεφτούμε με κλειδωμένο μυαλό. Δεν μιλώ για Μητσοτάκη , Ντόρα όπως οι κομπλεξικοί ΖΑΙΟΙ . Το γεγονός είναι ότι την υπογραφή του την έβαλε ο Τσίπρας .

          • Ακομα δεν εχεις παρει πρεφα οτι γιαυτο εκαναν τον τσιπρα προθυπουργο;
            Τις καυτες “πατατες” του τις πεταξαν καταμουτρα λογο του οτι οι νουδουπασοκες δεν μπορουσαν να τις διαχειριστουν.
            Μια απο αυτες ηταν το μακεδονικο.
            Ποτε επιτελους θα κατεβετε απο τα αρματα οι μακεδονομαχοι;

  • Οταν λεει αντισταθμιστικά τι εννοεί; ποιος θα έρθει να επενδυσει στην περιοχή όταν δεν ήρθε την εποχή που έβρεχε λεφτά και η ΔΕΗ μπορούσε να δημιουργήσει πολλούς επιχειρηματικούς πόλους; οι περισσότεροι επιχειρηματίες στην Κοζάνη μόλις έβγαζαν λεφτά τα επένδυαν σε μπιτσόμπαρα στην Χαλκιδική και άλλες τουριστικές περιοχές. Μας δουλεύουν; ένα απέρνατο νεκροταφείο θα είναι η περιοχή με εγκατελειμένα ορυχεία και μηχανήματα σαράβαλα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.