Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την πορεία της υγείας του 20χρονου φοιτητή από το Ηράκλειο της Κρήτης που υπέστη ανακοπή καρδιάς όταν έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Κοζάνη όπου φοιτά.

Ο νεαρός κατά την διάρκεια άθλησης του μαζί με τους φίλους του αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και στη συνέχεια λιποθύμησε.

O 20χρονος διακομίστηκε εσπευσμένα διασωληνομένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης στο οποίο αρχικά είχε διακομιστεί ενώ οι γιατροί διέγνωσαν πως ο νεαρός είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες των τοπικών μέσων η κατάστασή του πλέον έχει σταθεροποιηθεί και οι γιατροί αποδίδουν το επεισόδιο σε σύνδρομο ηλεκτρικής δυσλειτουργίας της καρδιάς, το οποίο ονομάζεται σύνδρομο προδιέγερσης (Wolff Parkinson White) ενώ ο εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος επιβεβαίωσε το αίτιο του επεισοδίου που υπέστη ο νεαρός φοιτητής.

Να σημειωθεί ότι ο 20χρονος παρέμεινε σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη για δύο συνεχή εικοσιτετράωρα ενώ στο τρίτο που διανύεται οι γιατροί έχουν ξεκινήσει να μειώνουν σταδιακά την μηχανική υποστήριξη, που ως τώρα έχει στεφθεί με επιτυχία καθώς ο ασθενής φαίνεται να αντιδρά και να μπορεί να αναπνεύσει χωρίς την βοήθεια του αναπνευστήρα που χορηγείται.

Παράλληλα είναι ενθαρρυντικό για την λειτουργία του εγκεφάλου το γεγονός πως αντέδρασε στα λεκτικά ερεθίσματα των γιατρών και των γονέων, ενώ αντιλαμβάνεται τις εντολές που του ειπώθηκαν λεκτικά.

Έτσι, οι γιατροί εκφράζουν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους ενώ επισημαίνουν παραλλήλως πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για πολλαπλές εξετάσεις προκειμένου να μπορούν να μιλούν με περισσότερη ασφάλεια για την εξέλιξη και την πορεία της υγείας του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη.

Πηγή iefimerida.gr – από cretalive.gr