Συμβόλαιο για αιολικό 35 MW στην Κοζάνη υπέγραψε η Siemens Gamesa

15 Οκτωβρίου 2019
09:21

Η Siemens Gamesa έχει αρχίσει να εξαργυρώνει την επιτυχία της όσον αφορά την ανάληψη έργων από το διαγωνισμό ΑΠΕ του Ιουλίου του 2018, όπου εξασφάλισε παραγγελίες για το 46% της ισχύος και πλέον προχωρά με την υλοποίηση των έργων.

Στα πλαίσια αυτά, η εταιρεία θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες για νέο αιολικό πάρκο της Vendavel στην Κοζάνη, καθώς οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμβόλαιο. Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο που υπογράφει η SG με τη Vendavel και αφορά την παροχή και εγκατάσταση 10 ανεμογεννητριών τύπου SG 3,4-132 συνολικής ισχύος 35 μεγαβάτ.

Η εγκατάσταση πρόκειται να ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2020 και να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του ίδιου έτους, ενώ οι πύργοι των συστημάτων θα προμηθευτούν από εγχώριο κατασκευαστή. Παράλληλα, το συμβόλαιο προβλέπει τη συντήρηση για διάστημα 15 ετών.

Με τη συγκεκριμένη παραγγελία, η SG έφτασε σε σημείο να διαθέτει το 46% της συνολικής ισχύος που δημοπρατήθηκε σε εκείνο το διαγωνισμό, γεγονός που αναμένει ότι θα αυξήσει το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο 20%.

energypress.gr

12 σχόλια

  • Και όταν αυτά αχρηστεύτουν ποιος θα κάνει αποκατάσταση του περιβάλλοντος.προβλεπουν τίποτα οι συμβάσεις;

    • Η διάρκεια ζωής τους είναι μικρή και ανέρχεται σε 15 με 20 χρόνια.
      Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανακρίβεια που ακούγεται.

      Σε Ένα Αιολικό πάρκο το μεγαλύτερο κόστος στην κατασκευή του, είναι οι υποδομές (Οδικό δίκτυο, υπόγειο δίκτυο μεταφοράς ΗΕ, έδρα πυλώνα, πυλώνας,) και στον ποιο αδαή γίνεται αντιληπτό ότι τα συγκεκριμένα έργα ξεπερνάν σε ζωή και τον αιώνα. Σε ότι αφορά τα κινούμενα μέρη, Πτερύγια, άξονας πολλαπλασιαστής, γεννήτρια, γίνεται περιοδική αντικατάσταση από επτά χρόνια για τα πτερύγια , έως 30 χρόνια για την γεννήτρια. Ο σχεδιασμός των σταθερών μερών είναι τέτοιος ώστε να δέχεται αναβαθμίσεις μετά από το προγραμματιζόμενο τέλος ζωής των κινητών μερών. Το συμπέρασμα είναι ότι είναι δυνατόν ένα αιολικό πάρκο να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
      Ο ΜΟΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝΟΥΝ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑΥΑΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑΥΑΓΕΙΟ Δεν αποκλείεται να συμβεί σε ότι αφορά τα αιολικά γιατί η ραγδαία αύξηση τους με όρους να δουλεύουν οι Γερμανικές βιομηχανίες, χωρείς καθόλου αντισταθμιστικά οφέλη και ελληνική προστιθεμένη αξία περισσότερο θυμίζει «φούσκα» παρά ενεργειακό προγραμματισμό.

  • Ναι, ξεκαθαρα στους περιβαλλοντικούς ορους αναφέρεται η αποκατάσταση του περιβάλλοντος με απομακρυνση των ανεμογεννητριών ή ανανέωση της άδειας παραγωγής με εγκατάσταση πιο σύγχρονων. Συνήθως η διαρκειας ζωής των ανεμογεννητριων ειναι άνω των 25-30 έτη μιλώντας για την πρώτη γενιά. Ήδη οι πρώτες ανεμογεννητριες που τοποθετήθηκαν το 1990 απο ΔΕΗ ΑΕ ( μονή Τοπλου, και σε διαφορα νησία λειτουργούν ακόμα) και κάποιες αντικαταστήθηκαν από σύγχρονες και πολύ λιγότερες σε αριθμό γεννήτριες (1 νέα για 10 παλαιού τύπου) με πλήρη αποκατατάσταση του περιβάλλοντος, μόνο με τους δρόμους να μένουν. Οι ανεμογεννητριες συνήθως μπαίνουν σε βουνά ή βουνοκορφές άδενδρες γιατί εκει έχει άερα και όχι πάνω από δέντρα. Το κράτος αν θέλει μπορεί να βάλει όρο ότι από τις τελευταίες πληρωμές μπορεί να τις κρατήσει για να αποκαταστήσει αυτό το περιβάλλον.
    Ψευτοοικολογε την ζημία στους καμμένους νομους Κοζάνης – Φλώρινας και στην Μεγαλόπολη ποιος θα την πληρώσει?

  • Απόψεις να ακούγονται και διάλογος να γίνεται. Κάθε φορά όμως που κάποιος εκφράζει τον προβληματισμό του η την αγωνία του, σχολιάζεται με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και λοιδορία απο τους έχοντες αντίθετη άποψη…. και η ζωή συνεχίζεται….?

  • Που θα στηθούν τα αιολικά στο καμπαναριό ..! Γιατί η Κοζάνη δε διαθέτει βουνά η λόφους χωρις δέντρα και κάποια οικήματα .

  • Εσείς θρασείς ανώνυμοι εξυπνάκηδες που ειρωνεύεστε και λοιδωρειτε τους σχολιαστές που ανησυχούν , ως άσχετους η οικολόγους η γλύφετε κανα κοκαλάκι η είστε εσείς παντελώς άσχετοι , οταν γνωρίζουμε όλοι ότι στη Γερμανία ξηλώνουν πλέον τα αιολικά σαν ασύμφορα πλέον από οικονομική και περιβαλλοντική άποψη .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.