Το ΕΚΑΒ Κοζάνης καλεί όλους του πολίτες, τις ομάδες, τους συλλόγους κτλ., να έρθουν σε επαφή με το γραφείο εκπαίδευσης να ενημερωθούν και να μάθουν να εκτελούν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση

16 Οκτωβρίου 2019
20:56

Η καρδιακή ανακοπή, είναι μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή, δυστυχώς, παραμένει χαμηλή σε ποσοστά. Μόλις το 10% περίπου των ασθενών που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή έχει πιθανότητες επιβίωσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έγκαιρη εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους παρευρισκόμενους, ειδικά τα 4 πρώτα λεπτά μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης του θύματος. Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντική η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Μιας τόσο απλής διαδικασίας που όμως μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει.

Να σώσει μια ζωή!

Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 και λαμβάνει χώρα στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, στοχεύει στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, με την βελτίωση της ενημέρωσης, και της εκπαίδευσης του κοινού στην ανάνηψη θύματος  ανακοπής, και στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Με αφορμή την ημέρα αυτή η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΔΑΔΥΜ όπου εκπαίδευσε τους εργαζόμενους σε χειρισμούς καρδιακής ανακοπής και πνιγμονής από ξένο σώμα. Το ΕΚΑΒ Κοζάνης καλεί όλους του πολίτες, τις ομάδες, τους συλλόγους κτλ. να έρθουν σε επαφή με το γραφείο εκπαίδευσης να ενημερωθούν και να μάθουν να εκτελούν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ,δωρεάν, έτσι ώστε να μην χάνονται άδικα ζωές των συνανθρώπων μας

Από το γραφείο εκπαίδευσης

ΕΚΑΒ Κοζάνης

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.