Kozan.gr: Κατά πλειοψηφία, με 21 υπέρ, ψηφίστηκε, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η υποβολή πρότασης, από την Π.Δ. Μακεδονίας, για το έργο κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας, προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ – Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, αυτολεξεί: “Να γίνει αυτό το βουνό της Κλεισούρας, ο τόπος μαρτυρίου των Δυτικομακεδόνων, ένα σημείο αναφοράς της ενότητας των ΔυτικοMακεδόνων και να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη” (Βίντεο)

16 Οκτωβρίου 2019
22:24

 

Μετά από συζήτηση περίπου τεσσεράμισι ωρών, ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το βράδυ της Τετάρτης 16/10, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας, η υποβολή πρότασης στον Άξονα 7, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που αναμένεται να εκδοθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για το έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΤΜΗΜΑ ΡΕΜΑ ΚΩΤΟΥΡΗ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ». Τόσο ο Θ. Καρυπίδης (δείτε εδώ), όσο κι η Γ. Ζεμπιλιάδου (δείτε εδώ), εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, για τη κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης. Από την άλλη πλευρά, τη σημαντικότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, σε μια προσπάθειά του να μεταπείσει τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης, εξέφρασε, κατά την τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει άλλο έργο που να μας ενώνει, με επιχειρήματα και με συγκεκριμένες δράσεις, που μπορούμε να τις αναπτύξουμε μέσα από ένα κοινό σχεδιασμό, για να γίνει αυτό το βουνό της Κλεισούρας, ο τόπος μαρτυρίου των Δυτικομακεδόνων, ένα σημείο αναφοράς της ενότητας των Δυτικομακεδόνων και να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ότι εμείς στα δύσκολα βάζουμε μπροστά μεγάλα έργα και τα υλοποιούμε ομόφωνα”. Δείτε το βίντεο της ψηφοφορίας αλλά κι όλη την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη:

 

Ψηφοφορία

Τοποθέτηση Κασαπίδη

50 σχόλια

  • ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ.

          • Κι όμως έτσι θς γίνει είτε μας αρέσει είτε όχι,άλλοι θα βάλουν τα λεφτά ,δεν τα εχουν για πέταμα όταν δεν υπάρχει σχέση κόστους-οφέλους.Όλα τα άλλα είναι κουβέντες για το καφενείο και για πολιτικάντηδες που στηρίζουν την πολιτική τους υπαρξη σε λογικές του χτές.

        • Αυτό θα φανεί κατά πόσο ο Κασαπίδης ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΕΙ να στείλει μια σοβαρή μελέτη. Γιατί εάν όλο αυτό είναι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ μονάχα πυροτέχνημα, τότε όντως η μελέτη θα απορριφθεί (γιατί ο εσκεμμένα υπήρχε μέριμνα να ΜΗΝ είναι βάσιμη).

  • Ρε 22=51 εργο παει να κανει οχι λογια οπως ο καρυπιδης,οσο και να σας ποναει η σηραγγα θα γινει επι κασαπιδη.Φιλακια.

  • ο τόπος μαρτυρίου των Δυτικομακεδόνων; θα μαρτυρήσουν Γιωργο μου οι Δυτικομακεδονες για να γινει η σήραγγα της κλεισούρας; τι ακούν τα αυτακια μας θεε μου

      • Bρε τι ανιστόρητος, θα γίνει ο τόπος μαρτυρίου των Δυτικομακεδόνων αν φτιάξουμε το δρόμο. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.

          • Βρε εξυπνακια δεν καταλαβες τι λεω. μπουρδοκλωνεται πραγματα για να πειτε ότι δηθεν κατι λετε. αυτό τον δρομο περιμενει η ευρωπη για να μαθει για τον τοπο μαρτυριου των δυτικομακεδονων. τι υπερβολες και φανφάρες είναι αυτές. ελεος. αφήστε τις υπερβολες και στρωθείτε στη δουλεια

          • Η “εξυπνάδα” σου δεν έπιασε όπως βλέπεις, πήγες να το παίξεις έξυπνος και τα έκανες μαντάρα!

  • Αντί να ετοιμάζουμε το εδαφος στην χωρα μας και στην περιοχή μας απαιτώντας απο την κυβέρνηση ειδικά κίνητρα λόγω της μεταλιγνιτικής περιόδου για επενδύσεις σαν αυτή που ακύρωσε η VW στην τουρκία με 4000 θέσεις εργασίας ανοίγουμε μια τρύπα στο βουνό λέγοντας παχιές κουβέντες,ξοδεύντας κονδύλια σε ένα αχρείαστο έργο.

  • Γιώργο αλήθεια πόσο καιρό έχεις να χρησιμοποιήσεις το οδικό δίκτυο που ενώνει την Κοζάνη με την Λάρισα δηλαδή τη δυτική Μακεδονία με την Θεσσαλία???? Μήπως αυτά τα εκατομμύρια θα έπρεπε να δωθουν ώστε να βελτιώσετε την “εθνική οδό” Κοζάνης-Λαρισας???? Γιώργο αλήθεια γνωρίζεις τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή μας ή όχι????

      • Όχι ο δρόμος είναι μια χαρά, όταν περνάς με αεροπλάνο από πάνω… Πρέπει να ενωθεί η δυτική Μακεδονία με την Θεσσαλία και κατ’επέκταση με την Αθήνα και όχι απαραίτητα από τον ίδιο δρόμο. Ήδη υπάρχουν προτάσεις, ώρα για έργα.

        • Ε αφού για τη Σουρδία βλέπεις σκοπιμότητα να ενωθεί με Θεσσαλία και Αθήνα,

          τότε αποδέξου ότι ΚΑΙ η Καστοριά πρέπει να ενωθεί ΣΩΣΤΑ με όλους τους τρόπους με ΚΑΘΕ τόπο για να αναπτύξει περισσότερες εμπορικές και τουριστικές συναλλαγές, οι οποίες θα αυξήσουν το κατά κεφαλήν εισόδημα και την επισκεψιμότητα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία .

          Εξάλλου οι Καστοριανοί δεν πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους Σούρδους για να μην το δικαιούνται ή για να δικαιούνται μόνιμα οι Σούρδοι την πλειοψηφία των κονδυλίων της Δυτικής Μακεδονίας.

          Αλλά πάλι βρε παιδιά αφού έχετε δρόμο για Αθήνα… γιατί να σπαταλάτε τα λεφτά σαν τραπουλόχαρτα εεε;
          Σάμπως θαρρείτε οι Αθηναίοι να ρθουν στην Κοζάνη ονειρεύονται;

          Σωστό οδικό δίκτυο σε όλα τα όμορφα μέρη της Δυτικής Μακεδονίας σημαίνει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στην ακριτική Καστοριά, στη Φλώρινα, στο Αμύνταιο κλπ, πραγματική ισόρροπη δηλαδή ανάπτυξη ΠΑΝΤΟΥ.

          Και κάθε δρόμος είναι ένα σημείο ακόμα πρόσβασης. Και αφού θέτετε διλήμματα, αν είναι να στερηθεί κάποιος έναν δρόμο, ας τον στερηθεί η Κοζάνη για χάρη όλων αυτών των έργων που ΔΕΝ έχουν γίνει σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες περιοχές, τα οποία είναι δυσανάλογα με αυτά που γίνονται στην Σουρδία και στα χωριά της τόσα χρόνια.

    • Μέχρι τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας ο δρόμος έχει βελτιωθεί. Το κομμάτι που έχει πρόβλημσ είναι θέμα και αρμοδιότητα Θεσσαλίας,

  • Απόφαση εκτός τόπου και χρόνου για εξυπηρέτηση κοντόφθαλμων ψηφοθηρικών σκοπών.
    Αυτή είναι η εξωστρέφεια που επαγγέλεστε; Να επικοινωνούν μεταξύ τους οι γειτονιές της Δυτικής Μακεδονίας;
    Δεν πήρατε είδηση ότι προέκυψε σοβαρό ζήτημα με τον Ε65 και υπάρχει διαχρονικά η ανάγκη σύνδεσης με τη Λάρισα; Αυτά είναι τα έργα που πρέπει να προωθήσετε, γιατί αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζούμε στην απομόνωση από τα μεγάλα κέντρα…

  • να παρουσιάσουν οικονομοτεχνική μελετη σκοπιμότητας.

    Στην ελλάδα κάθε ασχετος που εκλεγεται σκορπαει το παραδακι του κόσμου για το κεφι του.

    Φτάνει πια!!!

  • Όσο περισσότεροι δρόμοι οδηγούν στη “Ρώμη” τόσο το καλύτερο για το μέλλον ενός τόπου. Η Καστοριά και ένα σωρό πανέμορφα χωριά χρειάζεται να ξεφύγουν από την απομόνωση και να αναδειχθούν, υπάρχει πολύς κόσμος που δηλώνει ότι δεν έρχεται σε επαφή (εμπορικά, τουριστικά κτλ.) λόγω της κατάστασης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.

    Αλήθεια μιας και εσείς το θέσατε παραπάνω, για την Κοζάνη γιατί δεν είναι άχρηστοι όλοι οι δρόμοι;

    Ποια η σκοπιμότητα τους;

    Τι είναι η Κοζάνη παραπάνω από την Καστοριά; Μήπως οι κάτοικοι της Καστοριάς είναι υποδεέστεροι;

    Γιατί για τέτοιες αποφάσεις τις κοσκινιζετε μόνο για όλες τις άλλες πόλεις και όχι για την Κοζάνη; Μήπως γιατί σας νοιάζει μόνο η ανάπτυξη της Κοζάνης εις βάρος όλων των άλλων περιοχών (που είναι σε ύφεση, δες πόσα μαγαζιά έχουν κλείσει); Σας μάθαμε τόσα χρόνια…

    • μα για την εξωστρέφεια της Καστοριάς μιλάμε. Τι εξωστρέφεια είναι αυτή που αφορά μόνο μια πόλη;;; Αντί να έρθει κοντά με την Αθήνα και την Θεσσαλία να θέλει να έρθει είκοσι λεπτά πιο κοντά μετην Πτολεμαίδα;;; Παράνοια λέγεται αυτό

      • Η παράνοια είναι γιατί να έρχονται όλοι κοντά στη Σουρδία και όχι αναμεταξύ τους. Η Φλώρινα, η Καστοριά, το Αμύνταιο, τα Σέρβια, η Νεάπολη, το Άργος Ορεστικό κά να μείνουν τα χωριά του Πώπωτα εεε;;; Και η Σουρδία το μεγαλοχώρι..

  • Από τα σχόλια σας φαίνεται ποιοί είστε “υπέρ” του έργου.. και ποιοι είστε οι “Σουρδοι”..

    Αφού τα θέλετε όλα δικά σας, πάρτε και τους μετανάστες! Τόσα μέρη φιλοξενίας έχει η Κοζάνη. ΖΕΠ, Στρατόπεδο Ρωμανέλη, Κουρί, γιατί όχι και στη Σκρ’κα; Τουρισμό και ανάπτυξη δεν θέλετε;

    • Πάψε πιά να καλλιεργείτε την δήθεν αντιπσλότητα στις πόλεις στην ζώντας στην μιζερια σου.Σε λίγα χρόνια η Δυτική Μακεδονία θα εχει αδειάσει απο νέο κόσμο Θέσεις εργασίας χρειάζονται και αυτές προκύπτουν απο παραγωγικές επενδύσεις.

  • ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ! (αν κρίνω απ τα σχόλια)Κοζάνη εναντίον όλων και όλοι εναντίον Κοζάνης.

    ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ισα με μια ΓΕΙΤΟΝΙΑ τησ ΑΘΗΝΑΣ και πεταει τα εκατομμυριάκια λες κι ειναι τραπουλόχαρτα σε έργα μηδενικής προστιθέμενης αξίας. Δεν σωζόμαστε με τίποτα.

  • Αυτό που σε ενοχλεί φίλε είναι ότι η προστιθέμενη αξία είναι ΚΑΘΑΡΑ για την Καστοριά ΚΑΙ τα χωριά πχ. Λέχοβο, Κλεισούρα, κλπ. γιατί είναι πόλος έλξης που μπορεί να αξιοποιηθούν, μπας και ΜΕΙΝΟΥΝ τα παιδιά μας ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Αλλά εσένα δεν σε νοιάζει αυτό. Σε νοιάζει άλλο. Το ότι “μηδενικής αξίας” αυτά τα έργα είναι για την για την Κοζάνη.

    Ξέρεις πόσος κόσμος θέλει να επισκεφθεί ΌΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ προς Καστοριά, να απολαύσει τις ομορφιές της και να αφήσει τα χρήματά του σε αυτά τα μέρη από ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ σε καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, αλλά δεν τολμά σε εβδομαδιαία βάση;

    Ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο με κίνδυνο της ζωής τους, σε ομίχλες και χιόνια σε ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ;

    Ξέρεις ότι εκτός από την Καστοριά οι άνθρωποι από τα χωριά σε ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ έχουν δικαίωμα σε ασφαλή πρόσβαση ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ; Εσύ φυσικά που μιλάς εκ του ασφαλούς, ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ και γράφεις γιατί αυτά τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ δεν θες να τα απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής, θες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ για την Κοζάνη. Για ποια ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μιλάς;

  • για να γίνει αυτό το βουνό της Κλεισούρας, ο τόπος μαρτυρίου των Δυτικομακεδόνων, ένα σημείο αναφοράς της ενότητας των Δυτικομακεδόνων και να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.

    Να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη !
    Ωχ θεέ μου τη όλο έχουμε να ακούσουμε ?
    Είμαστε σίγουροι Κασαπίδη ότι θα βάλουν τα κλάματα από συγκίνηση.

    Πιστεύεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα γαλανέ με αυτά που λες ?
    Εσωστρέφεια στο μεγαλείο της , άλλες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες Γιώργο. Θα πρέπει να κάνεις δρόμους για να πάμε Λάρισα – Αθήνα να πουλάμε τα τριαντάφυλλα
    Γιώργο είσαι τυχερός που άλλος γλεντούσε όταν υπογράφηκε η συμφωνία των Πρεσπών και στραφήκαμε σε εσένα για να τον τιμωρήσουμε. Αλλιώς δεν θα βγάζαμε περιφερειάρχη τον 15 χρόνια βουλευτή χωρίς την παραμικρή προσφορά στον τόπο του

  • 13=12 ποσο πολυ πονατε οι καρυπιδικοι δεν κρυβεται.Πανε αγκαλια με τον καρυπιδη να κλαψετε τον πονο σας,ειστε ευτυχως παρελθον.Μπραβο Κασαπιδη για την σηραγγα.

  • Σαν μεγάλη ιδέα δεν έχεις για το χωριό σου; Τόπος σου είναι μόνο το χωριό σου η Σουρδία; Η υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία δηλαδή τι είναι; Βουλγαρία;
    Μπράβο Γιώργο Κασαπίδη σε σένα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο που σέβεστε τους συντοπίτες σας!
    Γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα
    και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι μόνο η Σουρδία.
    Αλλιώς θα λεγότανε Περιφέρεια Κοζάνης, όχι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

  • ποπο ελεος η σηραγγα θα απορριφθει απο την ευρωπαικη ενωση και δεν θαγινει αλλα θα χαθουν και τα λεφτα που θα δεσμευτουν

  • Απορώ γιατί έχει εξελιχθεί σε κόντρα Κοζάνης εναντίον Πτολεμαϊδας και Καστοριάς. Τόσο κοντόφθαλμοι είστε;

    Το έργο δεν πρέπει να γίνει, θα είναι 70 εκατ. πεταμένα.

    Αν θέλουμε επενδύσεις στις μεταφορές, πρωτίστως πρέπει να φροντίσουμε να ολοκληρωθεί ο Ε65 και η σύνδεση με την Εγνατία (Κεντρική Οδός) καθώς και να εξεταστεί το ενδεχόμενο αυτοκινητόδρομου Κοζάνης-Λάρισας. Ώστε να συνδεθεί η ΔΜ με την Θεσσαλία και κατ’επέκταση με την Αθήνα.

    Επίσης χρειαζόμαστε σιδηρόδρομο!! Ένας σχολιαστής ανέφερε το εργοστάσιο της VW, αν τους πεις οτι δεν έχεις σιδηρόδρομο θα γελάνε για 100 χρόνια που τους ζητάς να επενδύσουν εδώ.

    Η Περιφέρεια έχει την επιλογή. Είτε θα πετάξει τα χρήαμτα Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων σε ένα έργο με ελάχιστα ως καθόλου οφέλη για την περιοχή, είτε θα κάνει κάτι για την εξωστρέφεια. Συγγνώμη αλλά με αυτά που βλέπω η περιφερειακή αρχή είναι πολύ λίγη.

    Ένας Καϊλαριώτης

    • 1. Δεν είσαι καϊλαριώτης.
      2. Και κόντρα δεν έχει κανένας άλλος τόπος, πέρα από την Κοζάνη με όλους τους υπόλοιπους.
      3. Επένδυση είναι και ο τουρισμός, και μάλιστα με μεγαλύτερα οφέλη σούρδε.

  • 16’19 ποσο πολυ πονας που ξεμπλοκαρει ο κασαπιδης ενα τοσο μεγαλο εργο κανει μπαμ.Σιγα μην ακουσουμε εσενα που μπερδευεις ολα τα αλλα μεγαλα εργα για να μας μπερδεψεις.Ποιος σου ειπε οτι το εργο της σηραγγας βαζει φρενο στα αλλα εργα που λες.Επειδη 5 χρονια πιασαμε πατο με καρυπιδη στην αποροφητικοτητα των κονδυλιων νομιζεις ετσι θα συνεχισει η ΝΕΑ περιφερειακη αρχη;Περιμενε λιγο και θα δεις ποσα θα τρεξουνε.Απλα ο καρυμπας λογω της ασχετοσυνης του ελεγε μονο παχια λογια,το απολυτο μηδεν στον τοπο μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.