Σέρβια: Eκδήλωση – αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου

18 Οκτωβρίου 2019
12:57
Κανένα σχόλιο

Tο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7.00΄μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα» διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ένα επετειακό βραδινό που έχει σχέση με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Λαγκαδά που είναι πρόθυμη να μας επισκέπτεται σε κάθε μας πρόσκληση, σε διδασκαλία και επιμέλεια εικόνων και ήχου, του γνωστού ήδη από τις πολλές παραστάσεις στα Σέρβια κ. Π. Μιχαηλίδη παρουσιάζει μια σύνθεση με τίτλο :  « Ο ΤΡΟΜΟΣ  του 2ου Παγκόσμιου πολέμου μέσα από τα μάτια των ποιητών» 

Το βραδινό που περιέχει εικόνα και ήχους πολέμου, περιλαμβάνει ποιήματα που αναφέρονται στον πόλεμο στην Αλβανία (Ελύτης) και σε κάθε πόλεμο (Μπρέχτ), αλλά και  στην αθλιότητα του ναζιστικού καθεστώτος (Καμπανέλλης, Αναγνωστάκης, Βαφόπουλος, Βρεττάκος).

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς  η παρουσίαση από την ομάδα του έργου του Μπέρτολτ Μπέρχτ «Η Εβραία»                                                                                 

 Είναι ένα εμβληματικό έργο του μεγάλου Γερμανού ποιητή όπου μέσα σ’ ένα τρίπτυχο θεατρικής παρουσίας, απεικονίζεται η θλιβερή κωμωδία που οι … «τρομαγμένοι» απλοί άνθρωποι παίζουν με τους υποτιθέμενους … «κοινωνικά φίλους» με τους δικούς τους αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους.

Η ειρωνεία του τελευταίου μέρους όπου η Εβραία δεν λέει  στον άνδρα της όσα του είχε … πει όταν του μιλούσε μόνη, δεν είναι μόνο αριστοτεχνικό εύρημα, αλλά η σαρκαστική αποτύπωση της υποκρισίας από δειλία όσων υποτάσσονται στο καθεστώς του τρόμου, και υποκρισίας από οίκτο εκείνων που φεύγουν και εκείνων που σιωπούν.

Το έργο που έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα από τους Κατράκη, Μερκούρη και Λαμπέτη παίζεται από την Γιώτα Τζάλια και τον Παναγιώτη Μιχαηλίδη  

Η προσπάθεια της θεατρικής ομάδας πλαισιώνεται από την παρουσία των δικών μας παιδιών. Έτσι στο ίδιο βραδινό εμφανίζεται για να πλαισιώσει με επετειακά μουσικά  κομμάτια η χορωδία του Γυμνασίου και Λυκείου Σερβίων που και παρά την αναγκαστική απουσία του δασκάλου και μαέστρου τους, του κ. Μανώλη Χατζημανώλη, το φιλότιμο και η καλλιέργειά τους τούς φέρνει κοντά μας.                    

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.