Εκδήλωση γαστρονομικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για την προώθηση του ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΠ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

19 Οκτωβρίου 2019
05:25

 

Την Τρίτη 15/10/2019, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γαστρονομικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για την προώθηση του ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΠ,  ένα από τα δημοφιλέστερα και πολυτιμότερα μπαχαρικά της διεθνούς κουζίνας, «το χρυσάφι της Ελληνικής γης», όπως συχνά αποκαλείται.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “RED GOLD” για την προώθηση και την αύξηση της αναγνωσιμότητας ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντων ευρωπαϊκής προέλευσης  στην Ελλάδα και στην Ιταλία με επάξιο «εκπρόσωπο»  το ελληνικό σαφράν, τον ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΠ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η τρίτη που πραγματοποιήθηκε, μετά από δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Ιταλία, στο Μιλάνο 24/5/209 και στο Τορίνο 25/9/2019 .

Στόχος  της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση διακεκριμένων σεφ, διατροφολόγων και εκπροσώπων των ΜΜΕ για την μαγειρική χρήση του πολύτιμου μπαχαρικού αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες από την κατανάλωσή του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η chef Νανά Γκαμπούρα και η Ρένα της Φτελιάς παρουσίασαν τις προτάσεις τους αναδεικνύοντας τα χρώματα και τα αρώματα του ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΠ, μέσα από μία δροσερή λεμονάδα και μία γευστική πορτοκαλόπιτα ενώ ο διατροφολόγος  Δημήτρης Γρηγοράκης ανάλυσε με τον δικό του τρόπο τα οφέλη από την κατανάλωση του κρόκου, τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες καθώς και την αποτελεσματική του προστασία στην υγεία.

Ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, απεύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για το συγκριτικό πλεονέκτημα του προϊόντος έναντι του κρόκου των υπολοίπων χωρών και την ανώτερη γεύση του,  αλλά και  για το σημαντικό έργο και τους στόχους του συνεταιρισμού για το μέλλον.

Με το πέρας του σεμιναρίου σε διατροφικό και γαστρονομικό επίπεδο, οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν δείπνο προσαρμοσμένο στην περίπτωση με ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που συνδυάζουν  άψογα το πολύτιμο μπαχαρικό, όπως μαυρομάτικα φασόλια με αρωματικά βότανα και κρόκο Κοζάνης, τρυφερά φύλλα λαχανικών με σως εσπεριδοειδών και κρόκο Κοζάνης, φλογέρες με τυριά Νάξου και κρόκο Κοζάνης, μοσχαράκι black angus με κρόκο Κοζάνης με συνοδεία από αρωματικό ρύζι basmati φρέσκα λαχανικά και κρόκο Κοζάνης.

«Kόκκινο Χρυσάφι» - Εκδήλωση ενημέρωσης και γαστρονομίας για τον Κρόκο Κοζάνης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι γνωστοί τηλεοπτικοί chef Ντίνα Νικολάου και Βαγγέλης Δρίσκας, οι βουλευτές Κοζάνης κος Κωνσταντινίδης Ευστάθιος και κα Βέττα Καλλιόπη, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Αττικής και δημοσιογράφος κος Καραμέρος Γιώργος, πολλοί δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων Μ.Μ.Ε. καθώς και food bloggers.

Πηγή ypaithros.gr/

8 σχόλια

  • Που ειναι ο Κροκος αλλα κ η Κοζανη να κανουν εδω μια αναλογη εκδηλωση; εκτος κι αν νομιζουν πως η τοπικη αγορα καταναλωνει κροκο

  • Για τους παραγωγους γιατι δεν μιλαει ο προεδρος ? Γιατι δεν λεει που δουλευουν τον κοσμο εδω κ 3 χρονια με την αγορα στην Κινα ? Για τους παχιυλους μισθους που παιρνουν ολοι εκει μεσα ! Για τα κρητιρια που προσλαμβανουν τα δικα τους παιδια μεσα στο συναιτερισμο ! Για την ανικανοτητα τους στο να προωθησουν το προιον !

  • Έχω μιά απορία. Τα έξοδα όλων αυτών των εκδηλώσεων και των δημοσών σχέσεων πoιόν επιβαρύνουν; Ποιός πληρώνει δηλαδή; Σίγουρα δεν είναι τζάμπα οπότε καλά είναι να υπάρχει μιά ενημέρωση όσον αφορά το οικονομικό.

    • Τα πληρώνουν οι παραγωγοί που είναι απλήρωτοι. Για ποιο λόγο τα 3 τελευταία χρόνια οι παραγωγοί δεν πληρώνονται όταν πρέπει; οικονομικά ο συνεταιρισμος σε τι κατάσταση βρίσκεται; μια ενημέρωση, όπως τώρα με το άρθρο.

  • Τα οικονομικά του σ/ν φαίνονται στις συνελεύσεις δίνοντας έντυπα που κανείς παραγωγός αλλά ούτε και οικονομολόγος δεν καταλαβαίνει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.