kozan.gr: “Καρφιά” Ε. Σημανδράκου για την πρώην Δημοτική Αρχή: “Όταν αντικρίζει κανείς εικόνες σαν κι αυτές, αποκαθήλωσης του πολιτισμού και της ιστορίας του Δήμου μας, με προτομές στοιβαγμένες εδώ και 5 χρόνια σαν κουρέλια, αναρωτιέται αν πρόκειται για πολιτισμική παρακμή ή συνειδητή πολιτική. Είμαστε εδώ όχι μόνο για να επανατοποθετήσουμε τα αγάλματα, αλλά για να αναδείξουμε την πολιτιστική τους ταυτότητα”

20 Οκτωβρίου 2019
20:26

 

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, Ευάγγελος Σημανδράκος, αναφέρει: “Πρόθεση της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι η σύνθεση, η επανεκκίνηση και η οικοδόμηση του τόπου και της ιστορίας του. Να ξαναβάλουμε την Κοζάνη στο χάρτη. Η αποδόμηση, την οποία προσπαθούμε να σταματήσουμε, δυστυχώς έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια σε διάφορα επίπεδα. Ιδίως δε όταν αντικρίζει κανείς εικόνες σαν κι αυτές, αποκαθήλωσης του πολιτισμού και της ιστορίας του Δήμου μας, με προτομές στοιβαγμένες εδώ και 5 χρόνια σαν κουρέλια, αναρωτιέται αν πρόκειται για πολιτισμική παρακμή η συνειδητή πολιτική. Είμαστε εδώ όχι μόνο για να επανατοποθετήσουμε τα αγάλματα, αλλά για να αναδείξουμε την πολιτιστική τους ταυτότητα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής. Όσο κι αν κάποιοι δυσκολεύονται να το αποδεχθούν, η Δημοτική Αρχή άλλαξε και μαζί μ’ αυτή και η συναίσθηση της ευθύνης προς τον τόπο και την ιστορία του”.

 

24 σχόλια

  • Αντιδημαρχε ξεκίνησαν οι μελέτες για το νέο νοσοκομείο που υποσχεθηκες ή ακόμη; Εκεινα τα αδέσποτα που σε μια βδομάδα θα τα μαζεύατε;

  • Ευτυχώς βρέθηκε ένας να τα βγάλει στην φόρα Γτ οι προηγούμενοι νόμιζαν ήταν τέλειοι. Μπράβο κ. Συμανδράκο!! όλα στην φόρα να δει όλος ο κόσμος τι γινόταν.

  • Ελεος. Αυτά είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου; Μαστε τα αδέσποτα, φροντίστε τους δρόμους-λακούβες, πρασινινίστε την γκρίζα πόλη, δημιουργήστε υποδομές για τους νέους καιτους επιχειρηματίες γιατί τ´αγάλματα αφορούν στο παρελθόν κι όχι στο μέλλον.

  • Βγαλε κανένα γκρειντερ στα χωρια που υποφερουν εδω και 2*μηνες και ασε τα αγαλματα να δουμε πως θα παμε στους κροκους αυτα τα γνωριζεις οι #αλλοι# τα ειχαν στην πενα

  • Βγαλε κανένα γκρειντερ στα χωρια που υποφερουν εδω και 2 μηνες και ασε τα αγαλματα να δουμε πως θα παμε στους κροκους

  • Ποίος ξέρει που θα τα τοποθετήσουν πάντως εκεί που ήταν δεν προβλέπεται γιατί δεν θα ταίριαζε με το μάρμαρο της Κίνας που έχει στρωθεί η Πλατεία.
    Μία καλή θέση είναι στο μπαλκόνι στο δημαρχείο.

  • Βαγγελα μη ξεχνάς ότι βγήκες τέταρτος (4ος) καταιδρωμένος, άρα άσε τις εξυπνάδες. Ο Ιωαννίδης βγήκε δεύτερος αν δεν το κατάλαβες. Ο κόσμος αυτόν ψήφισε με όσα του καταλογιζεις. Άρα πρόσεχε τη λες γιατί εκτιθεσε. Και τώρα πες μας τι θα κάνεις, μια και σε βάλανε σε αυτή τη θέση, με τον αντικαπνιστκο νόμο, με τα αδέσποτα, με το νοσοκομείο και ότι άλλο εταζες;;;;; Και μη ξεχνάς… ότι ήρθες τέταρτος, 4ος, τέταρτος,4ος, τέταρτος,4ος. Και ο Λευτέρης 2ος. Μην το ξεχνάς. Καταλάθος είσαι εκεί που είσαι. Τέταρτος.

    • Ο 2ος που λες είχε διαφορά με τον 3ο μόνο 13 ψήφους.
      Και ο 2ος με τον 4ο είχε διαφορά μόνο πέντε μονάδες.
      Όποτε φιλαρακι πες άλλου το παραμύθι.

  • ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΑΤΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.ΚΑΤΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΛΕΥΘΕΡΑΚΙ.

  • Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή! Ασχοληθείτε με σοβαρά ζητήματα.. Αυτά εξυπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Μην γίνεστε λαϊκιστές και τιμήστε την θέση ευθύνης που σας δόθηκε απέναντι στους πολίτες. Ο χρόνος προσαρμογής τέλειωσε..από εδώ και στο εξής δεν έχετε καμία δικαιολογία. Τα ζητήματα της καθημερινότητας και αυτά που έχετε τάξει πριν τις εκλογές να φροντίσετε!

  • Να τα και τα εσωπαραταξιακα μαχαιρώματα. Δήμαρχε τι λέει ο αντιδήμαρχος σου για την αποδόμηση που ξεκίνησε εδώ και χρόνια; Όλα καλά;

  • Νοσοκομεία με γιατρούς και ανθρώπινο προσωπικό να κοιτάξετε,σχολεία με δασκαλους-καθηγητες και εξοπλισμό να κοιτάξετε,την αποίκηση των μουσουλμάνων να κοιτάξετε και να αφήσετε τα αγάλματα στον πόνο τους.
    Τουλάχιστον από κει δε βλέπουν τις ομορφιές μας….

  • Αν ο αντιδήμαρχος πήγαινε σε καμια από τις 100 εκδηλώσεις για την ιστορία της Κοζάνης που έγιναν τα τελευταία χρόνια θα ήξερε πως τιμάται η ιστορία. Πόσο κρίμα για την Κοζάνη…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.