Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ : Αίτημα προς τα ΔΣ των δήμων Βοίου, Βελβεντού και Σερβίων για την έκδοση ψηφίσματος για την απόσυρση του άρθρου 179 του “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου

23 Οκτωβρίου 2019
08:54
Κανένα σχόλιο

Αγαπητέ πρόεδρε του ΔΣ,
αγαπητέ Δήμαρχε
σε εκτέλεση της υπ.αρ.28  απόφασης του ΔΣ του Σ.Υπ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης και της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητούμε από το ΔΣ του Δήμου να καταδικάσει την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ το  “Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο” και ιδιαίτερα το άρθρο 179.
Με βάση το άρθρο 179 ξεπουλιούνται οι Δημόσιες Υπηρεσίες των δήμων. Οδηγούνται σε αφανισμό οι επαρχιακοί δήμοι οι οποίοι είναι υποστελεχωμένοι ή δεν διαθέτουν καν προσωπικό σε υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός.
Με βάση το άρθρο 179, αντί να προταθεί να στελεχωθούν οι δήμοι με μόνιμο προσωπικό (η μισθοδοσία των οποίων βαρύνει τους ΚΑΠ) , προτείνεται η ανάθεση σε ιδιώτες με το κόστος να καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη! Δηλαδή περιοχές όπως αυτές των δήμων μας που κάνουν πρωταθλητισμό στην ανεργία και σύντομα και στην αποβιομηχάνιση, θα βαρύνουν τους πολίτες με τετραπλάσια και πενταπλάσια τέλη!
Οι δήμοι οδηγούνται σε αφανισμό με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού. Ήδη η κυβέρνηση υπαναχώρησε (προσωρινά;) στην πρόθεση της να καταργήσει τελείως τους ΚΑΠ και οι δήμοι να μετατραπούν σε φορολογικούς μηχανισμούς επιβιώνοντας από τους φόρους που παράγονται στην περιοχή τους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Φόρο εισοδήματος). Ακόμα και η μελέτη του ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ έδειξε τον παραλογισμό αυτής της πρόθεσης που θα οδηγήσει σε θάνατο τους δήμους φτωχών περιοχών.
Ας είμαστε ειλικρινείς: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον πόλεμο και τον αφανισμό των ΟΤΑ Α’ βαθμού.
Τα Δημοτικά Συμβούλια πρέπει να επιλέξουν μεριά:
ή με την στελέχωση των δήμων με προσωπικό ικανό ποσοτικά και ποιοτικά να υπηρετήσει τους πολίτες ή το ξεπούλημα κάθε υπηρεσίας με σκοπό τον πλουτισμό ολίγων και την φτωχοποίηση των πολιτών.
Εμείς έχουμε επιλέξει ήδη μεριά.
Είμαστε βέβαιοι πως θα σας βρούμε σύμμαχους στην υπεράσπιση των Δήμων!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΣΗΦ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ                                                          ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.