Πρόταση Ψηφίσματος Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας (Για το «αντεργατικό-αντιλαϊκό Νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες των Δήμων»)

23 Οκτωβρίου 2019
20:09
Κανένα σχόλιο

 

Την Πέμπτη 24/10/2019 ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Το άρθρο 179 δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια “κατά την κρίση τους” και χωρίς αιτιολόγηση να εκχωρεί σε ιδιώτες υπηρεσίες του. Αίρεται κάθε εμπόδιο που υπήρχε με τον Ν.3070 του 2011, το οποίο κρατώντας τα προσχήματα, απαιτούσε την τεκμηρίωση αδυναμίας εκτέλεσης υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως κανένας εργολάβος και καμία εταιρεία δεν “επενδύει” για την “ψυχή” της μάνας τους, αλλά σκοπό έχουν το κέρδος.

Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και κρίσιμων τομέων των Δήμων, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, η καθαριότητα των Δημοτικών κτιρίων και η συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου στους ιδιώτες θα φέρει εξασφαλισμένα κέρδη για τις επιχειρήσεις και νέα βάρη για τους δημότες.

Η Δυτική Μακεδονία γνωρίζει καλά τι σημαίνει εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, μιας και είναι η πρώτη περιφέρεια στην οποία η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται με ΣΔΙΤ. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα επόμενα χρόνια οι Δυτικομακεδόνες θα πληρώσουν τα σκουπίδια 132 ευρώ τον τόνο από 35 ευρώ τον τόνο που πλήρωναν.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και τους καλούμε μαζικά να συνεχίσουν με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε

  • Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

  • Καμιά ιδιωτικοποίηση!

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Κάτω τα χέρια σας από τα ΒΑΕ!

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Χόλμπα Αντωνία

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.