Κάλεσμα της ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης για τις εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού στην περιοχή μας στις 18-19 Μαρτίου

16 Μαρτίου 2017
12:54

 

Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, που διοργανώνονται το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού (21/3) η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) συμμετέχει και καλεί σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 18-19 Μάρτη σε πολλές πόλεις της χώρας και διεθνώς.

Εκφρά­ζου­με την αλ­λη­λεγ­γύη μας στα θύ­μα­τα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πο­λέ­μων και της φτώ­χειας που πα­ρά­γουν τα προ­γράμ­μα­τα του ΔΝΤ ανά την υφή­λιο. Απαι­τού­με την απε­μπλο­κή της Ελ­λά­δας από κάθε εί­δους συμ­με­το­χή και διευ­κό­λυν­ση στην πο­λε­μι­κή μη­χα­νή του ΝΑΤΟ που βομ­βαρ­δί­ζει στη Συρία. Μαζί με τη συ­ντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού μας ορ­θώ­νου­με το ανά­στη­μά μας στους νο­σταλ­γούς του Χί­τλερ που επι­χει­ρούν να σπεί­ρουν το μι­σαν­θρω­πι­κό τους δη­λη­τή­ριο στρέ­φο­ντας τον ένα φτωχό απέ­να­ντι στον άλλο, αντί για τις κυ­βερ­νή­σεις και τα οι­κο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που μας εξα­θλιώ­νουν όλους μαζί και κα­θέ­να ξε­χω­ρι­στά.

Εν­δυ­να­μώ­νου­με τον κοινό αγώνα ντό­πιων, προ­σφύ­γων και με­τα­να­στών ερ­γα­ζο­μέ­νων, ανέρ­γων και νέων για μια ζωή με αξιο­πρέ­πεια, χωρίς μνη­μο­νια­κή λι­τό­τη­τα, πό­λε­μο και ρα­τσι­σμό.

Απαι­τού­με την ακύ­ρω­ση της συμ­φω­νί­ας της ντρο­πής ΕΕ-Τουρ­κί­ας-Ελ­λά­δας που εδώ και ένα χρόνο εφαρ­μό­ζει πιστά η Κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ. Να στα­μα­τή­σουν οι δο­λο­φο­νι­κές πο­λι­τι­κές «απο­τρο­πής» των θυ­μά­των του πο­λέ­μου στο Αι­γαίο και σε ολό­κλη­ρη τη  Με­σό­γειο.

Διεκ­δι­κού­με αξιο­πρε­πές δη­μό­σιο δω­ρε­άν σχο­λείο για τα προ­σφυ­γό­που­λα και για όλα τα παι­διά. Νο­σο­κο­μεία χωρίς ελ­λεί­ψεις σε εξο­πλι­σμό, για­τρούς και νο­ση­λευ­τές για όλο το λαό, για κάθε πρό­σφυ­γα, με­τα­νά­στη ή ανα­σφά­λι­στο. Αν­θρώ­πι­να κέ­ντρα φι­λο­ξε­νί­ας μέσα στις πόλεις για τους πρό­σφυ­γες και για κάθε ντό­πιο άστε­γο.

Η αντιπροσφυγική πολιτική πηγαίνει χέρι-χέρι με τα μνημόνια που πλήττουν τα δικαιώματα όλων των λαϊκών τάξεων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Μαζί με τα μνημόνια πολεμάμε και το ρατσισμό που απειλεί να διαιρέσει τον κόσμο μας. Εμείς αγωνιζόμαστε για να ενώσουμε όλο τον κόσμο στην κατεύθυνση ανατροπής της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστροφής του μέλλοντος του δικού μας και των παιδιών μας. Όλοι μαζί θα νικήσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε. Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο μνημονιακών και φασιστών-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

 Ίσα κοι­νω­νι­κά δι­καιώ­μα­τα για πρό­σφυ­γες και με­τα­νά­στες, κα­λύ­τε­ρη ζωή για όλους!

 

2 σχόλια

  • η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ): Ίσα κοι­νω­νι­κά δι­καιώ­μα­τα για πρό­σφυ­γες και με­τα­νά­στες, κα­λύ­τε­ρη ζωή για όλους!
    Πραγματικά συγκινούμαι. Δεν υπάρχει πιό υπέροχο σύνθημα. Όμως υπάρχει (ή υπήρξε) πουθενά αυτός ο όμορφος κόσμος ;!

    ας τα δούμε και από άλλη ματιά :
    ἡ ἒκφραση ἀνησυχιῶν καί προβληματισμοῦ σχετικά με τό φαινόμενο τῆς παγκόσμιας μετανάστευσης, λίγη σχέση φαίνεται να ἒχει με τό ρατσισμό.
    Στή συζήτηση πού γίνεται γιά τήν μετανάστευση, δέν συζητᾶται ἡ ἀνωτερότητα τῆς ἐγχώριας φυλῆς σέ σχέση μέ τίς φυλές πού μεταναστεύουν. Αὐτό φαίνεται ὃτι εἶναι λυμένο πρόβλημα καί γιά τούς λάτρεις τῆς μετανάστευσης καί γιά τούς σκεπτικιστές. Τό διακύβευμα εἶναι ἂν μποροῦν καί πόσοι μποροῦν καί μέσα σέ ποιό χρονικό διάστημα μποροῦν, ὁμάδες διαφορετικῶν πολιτισμῶν νά ἐγκατασταθοῦν σέ μία ὀργανωμένη κοινωνία με διαφορετικό πολιτισμό καί διαφορετικές παραμέτρους κοινωνικῆς, ἱστορικῆς καί θρησκευτικῆς συνοχῆς.

    Εἶναι προφανές ὃτι τό διακύβευμα στή συζήτηση γιά τή μετανάστευση δέν εἶναι κυρίως ἀνθρωπιστικό, ἀλλά κοινωνικό. Δέν εἶναι καθόλου τό ὃτι ὁ μετανάστης εἶναι λιγότερο ἂνθρωπος ἀπό τόν γηγενῆ ἂνθρωπο, ἀλλά εἶναι πῶς καί κάτω ἀπό ποιές προυποθέσεις ὁ μετανάστης θά ἐνταχθεῖ κοινωνικά καί ἐργασιακά μέ ὃρους ἀνθρώπινης ἀξιοπρέπειας στήν νέα του «πατρίδα»….

    Τό φαινόμενο τῆς παγκόσμιας μετανάστευσης δέν ἒχει μόνο μία διάσταση, τήν ἀνθρωπιστική. Δέν μπορεῖ κανείς να ἀγνοεῖ τήν πολιτική τῆς Νέας Τάξης, πού χρησιμοποιεῖ τήν παγκόσμια μετανάστευση ὡς ἐργαλεῖο γιά τήν κατάργηση τῆς ἐθνικῆς συνοχῆς τῶν κρατῶν καί τήν «περιορισμένη ἐθνική κυριαρχία» τους.

    Ὃσοι λοιπόν ἐκφράζουν προβληματισμό καί ζητοῦν ἓνα ὃριο στό φαινόμενο τῆς μετανάστευσης στήν Ἑλλάδα, δέν μπορεῖ να εἶναι ὑποχρεωτικά ρατσιστές.

  • δεν μπορούμε και δεν πρέπει να φιλόξενούμε,τον κάθε κατατρεγμένο απο την πολιτική των μυστικών υπηρεσίων της δύσης στην μέση ανατολή,να μισθωθούν καράβια και να γυρίσουν στις πατρίδες τους όλοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.