Λιγνιτης με μίξη Βιομαζας, για να έχουμε, ζωή και ανάπτυξη στο αύριο (Του Γιάννη Καραβασίλη)

28 Οκτωβρίου 2019
23:44

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στις 9 Οκτωβρίου 2019 δημοσιεύσαμε αναλυτικό άρθρο για την Απολιγνιτοποιηση της ΔΕΗ που είναι ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για την ΔΕΗ και την περιοχή μας.Μιλήσαμε για την καύση μίγματος Λιγνίτη και Βιομάζας, για μείωση των ρύπων στις Λιγνιτικές Μονάδες. Μιλήσαμε για την εξάρτηση της χώρας από το Πανάκριβο Ρώσικο Αέριο που πλήττει την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Μιλήσαμε πώς ανάλογο ισοδύναμο αναπτυξιακό πλάνο για την περιοχή που να δίνει τόσες ανάλογες θέσεις εργασίας,αλλά και διαχρονική ροή κεφαλαίων, πέραν των Λιγνιτικών δραστηριοτήτων ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει!!!

Μιλήσαμε για τον Αιφνιδιασμό του κυρίου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ.
Μία σοβαρή πολιτική παρέμβαση για την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας, που υποθηκευει, το μέλλον της περιοχής και οχι μόνο!!!
Πολιτική θέση που δεν αναφέρθηκε προεκλογικά, αλλά ούτε στις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης….
Κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Έτσι χωρίς μελέτη, χωρίς διάλογο με τους θεσμούς της κοινωνίας, χωρίς πρόταση….
Και με δεδομένο τον κεντρικό στόχο που θέτει η ΕΕ για Απανθρακοποιηση με ορίζοντα το 2050 και ΟΧΙ το 2028!!!

Η δημοσίευση μας, διαβάστηκε, κοινοποιθηκε, προβλημάτισε, μέχρι εχθές υπήρχαν ερωτήματα που εφαρμόζεται η τεχνολογία της μικτής καύσης Λιγνίτη Βιομάζας!!!

Ο πιο βρώμικος Λιθανθρακικος Σταθμός της Ευρώπης με καύση βιομάζας, είναι σήμερα ο πιο κερδοφόρος.
Ο μύθος ότι το Φυσικό Αέριο δεν ρυπαίνει, συνεχώς καταρριπτεται από δημοσιεύματα Ομάδας επιστημωνων και ειδικών!!!

Η εσκεμμένη και στοχευμενη παρέμβαση της ΕΕ με αύξηση των δικαιωμάτων Ρύπων από 5€ ο τόνος σε 26 με 30€,ο τόνος εκπομπών διοξειδίου, εκπροσωπεί συμφέροντα!!!
Γιατί η κλιματική αλλαγή κατά τον κύριο Φώσκολο έγκριτο επιστήμονα, ξεκίνησε πριν 2,5 εκατομμύρια έτη, χρησιμοποιείται περιβαντολλογικα από τα ΚΑΡΤΕΛ για να επιβάλλουν την χρήση των ΑΠΕ με το Αζημίωτο!!!

Η δική μας Αγωνία είναι το μέλλον της περιοχής μας, της ΕΟΡΔΑΙΑΣ, που δεν μπορεί να γίνει κρανίου Τόπος, γιαυτό ανησυχούμε, γράφουμε, παρεμβαίνουμε!!!
Η περιοχή μας μπορεί να συνεχίσει να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από λιγνίτη, χωρίς ρύπους, να υπάρχει ζωή στην περιοχή μας, θέσεις εργασίας μεγάλο κύκλο εργασιών και οικονομία, τηλεθερμανσης!!!

Οι θέσεις μας είναι αποτέλεσμα διαλόγου με στελέχη της ΔΕΗ, με επιστήμονες, με πολίτες που ανησυχούν για το αύριο της περιοχής μας της Εορδαίας.
Εμείς έτσι θα συνεχίσουμε και θα δικαιωθούμε, γιατί ασφάλεια στον εφοδιασμό της χώρας με Η/Ε χωρίς εξαρτήσεις με εισαγόμενα καύσιμα και μάλιστα ρυπογόνα. Είναι ο καθαρός Λιγνιτης με μίξη Βιομαζας, για να έχουμε, ζωή και ανάπτυξη στο αύριο!

5 σχόλια

  • ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    • Καλημέρα μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου υπήρχε αναλυτικό δελτίο τύπου για πιο λόγο στήριξα ή οχι για κάθε θέμα. Παρόλο το απόρρητο των συζητήσεων. Έστελνα 8500meil KAI 150 Fax. Και βέβαια η μονάδα Πτολεμαΐδα V δημοπρατηθηκε και συμβόλαιοποιηθηκε στη θητεία μας. Αλλά μάλλον δεν με γνωρίζεις για γράφεις κάτι τέτοιο.

  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΛΙΓΝΙΤΗ.ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5.ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝΤΕ ΓΚΑΛΟΠ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ.ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΤΕ.ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΤΕ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗ-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΛΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΓΙΑ 365ΜΕΡΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΦΩΤΑΓΟΓΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ; ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΧΟΡΤΟ. ΑΜΕΣΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.