Έναρξη του Προγράμματος «Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης Γρεβενών» από την Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. & Υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον

31 Οκτωβρίου 2019
13:43
Κανένα σχόλιο

 

 

Έναρξη του Προγράμματος «Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης Γρεβενών» από την Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης  (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.), Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, συνεχίζοντας την προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, με την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας εντός της κοινότητας από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό προβαίνει στην έναρξη λειτουργίας του προγράμματος «Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης – Γρεβενών με έδρα στην Κοζάνη την 01.11.2019, στα πλαίσια της ενταγμένης πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης – Γρεβενών της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών –Ε.Ψ.Υ.Κ.Α» με κωδικό ΟΠΣ 5041650 στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία 2014-2020». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ανήλικα άτομα, παιδιά και εφήβους καθώς και τους γονείς τους, που διαμένουν στην περιοχή Κοζάνης – Γρεβενών και χρίζουν παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, όπως ενδεικτικά παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα προσαρμογής κα.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την κάλυψη παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης.

Ειδικότερα, οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος προσδιορίζονται, στην πρόληψη της ψυχικής ασθένειας και στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, στην έγκαιρη παρέμβαση καθώς και στη διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής θεραπείας στην κοινότητα. Τέλος, το πρόγραμμα θα διασφαλίσει τη δικτύωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας καθώς και των υπηρεσιών πρόνοιας σε τοπικό επίπεδο, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ωφελούμενων σ’ αυτές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Μουσών και Διονυσίου, Τ.Κ 50100 Κοζάνη

Τηλ.: 24640 21173

E-mail: [email protected]

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΓΡΕΒΕΝΩΝ»

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ψ.Υ.Κ.Α

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης  (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.), Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, συνεχίζοντας την προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, με την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας εντός της κοινότητας από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό προβαίνει στην έναρξη λειτουργίας του προγράμματος «Ανάπτυξη Υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης – Γρεβενών με έδρα στην Κοζάνη την 01.11.2019, στα πλαίσια της ενταγμένης πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη Υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ΄ οίκον μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης – Γρεβενών της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών –Ε.Ψ.Υ.Κ.Α» με κωδικό ΟΠΣ 5033243 στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας έχει ως στόχο την κάλυψη παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης.

Ειδικότερα, οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος προσδιορίζονται, στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης της ψυχικής ασθένειας και υπηρεσιών ψυχικής υγείας κατ’ οίκον, στην έγκαιρη παρέμβαση για την αποφυγή της κρίσης ή της υποτροπής της νόσου καθώς και στη διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής θεραπείας μετά τη νοσηλεία. Τέλος, το πρόγραμμα θα διασφαλίσει τη δικτύωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας καθώς και των υπηρεσιών πρόνοιας σε τοπικό επίπεδο, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ωφελούμενων σ’ αυτές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Μουσών και Διονυσίου, Τ.Κ 50100 Κοζάνη

Τηλ.: 24640 21173

E-mail: [email protected]

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.