Αδαμίδης: “Casus belli” οι εργασιακές αλλαγές της ΔΕΗ – Χατζηδάκης: Να μην επιβάλλουν οι σημερινοί εργαζόμενοι τις συμβάσεις των νέων

1 Νοεμβρίου 2019
17:47

Την αντίθεσή τους με τα σχέδια κατάργησης της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους της ΔΕΗ, όπως αποτυπώνονται στις διατάξεις του νέου ενεργειακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, εξέφρασαν ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης και Α. Καρράς σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, υπογραμμίζοντας πως η δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων υπό τον ίδιο εργοδότη συνιστά αιτία πολέμου για την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Τοίχο αντιδράσεων από την ΓΕΝΟΠ φαίνεται ότι συναντούν οι προωθούμενες εργασιακές αλλαγές στη ΔΕΗ και ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης, όπως προκύπτει μετά την συνάντηση του συνδικάτου με τον Κ.Χατζηδάκη.

Casus belli χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γ.Αδαμίδης, το τέλος της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στη ΔΕΗ, και τις προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου που προωθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείονται κινητοποιήσεις.

“Να μην μας επιβάλλουν οι σημερινοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, πως θα εργάζονται και ποιες συμβάσεις θα συνάπτουν οι καινούργιοι”, ανέφερε από την πλευρά του ο Κ.Χατζηδάκης.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα πρώτο δείγμα ότι οι αλλαγές στη ΔΕΗ δεν θα περάσουν δίχως αντιδράσεις, των οποίων ωστόσο η έκταση μένει να φανεί, αφενός γιατί το σημερινό προσωπικό δεν θίγεται από αυτές, αφετέρου γιατί πολλοί εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι ο μετασχηματισμός αποτελεί μονόδρομο για να σταθεί η επιχείρηση απέναντι στον ανταγωνισμό που λειτουργεί χωρίς μονιμότητα, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με σκληρούς όρους αγοράς

“Δεν μπορώ να πω ότι θα υπάρχει στη ΔΕΗ μόνο μια ταχύτητα, θα κρυβόμουν πίσω από το δάχτυλο μου”, ανέφερε χαρακτηρστικά ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι “από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης”

“Ο άλλος τρόπος θα ήταν”, όπως είπε, “να μεταφέρουμε τους σημερινούς εργαζόμενους στην ίδια ταχύτητα με τους καινούργιους, κάτι που προφανώς δεν θα τους άρεσε καθόλου. Εκείνο που λέμε, είναι να μην μας επιβάλλουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, πως θα εργαζονται και ποιες συμβάσεις θα συνάπτουν οι καινούργιοι”.

Την διαφωνία του με τις αλλαγές, έκανε σαφή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ.Αδαμίδης. “Εχουμε διάσταση απόψεων στα εργασιακά, διαφωνούμε με τους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έχουν ατομικές συμβάσεις, και η ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να ανεχθεί να υπάρχει διαφορετικός μισθός για την ίδια ειδικότητα”, είπε χαρακτηρστικά ο πρόεδρος του συνδικάτου, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και σημεία σύγκλισης.

Τέτοια είναι η καθιέρωση ευελιξίας στο καθεστώς προμηθειών, ενώ στο ζήτημα της εθελουσίας, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ μετέφερε την εκτίμηση ότι είναι ανοικτό σε συζήτηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι το θέμα είναι σύνθετο, χρειάζεται σωστός σχεδιασμός ως προς το ποιοί θα αποχωρήσουν και από που, κάνοντας επίσης λόγος για την τεχνογνωσία που θα χαθεί.

 

energypress.gr

9 σχόλια

  • ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΩΝΗΣΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.

  • Γιωργακη δεν καταλαβες οτι σε παιζει για πλακα ο χατζηδακης εσενα και τους ομοιους σου

    «Casus belli» και τριχες κατσαρες !!!!

  • ωραία, λοιπόν, για να μη φωνασκούμε αδίκως κ. Αδαμίδη: μπορείτε, σας παρακαλώ, να βγάλετε στη φόρα μία σύμβαση νεοπροσλαμβανόμενου το έτος 2016;
    ευχαριστώ.

  • ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΙΖΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ

  • Αχ Γιωρικα ας ο Πορτορας κατάλαβες ότι τηδεν κι γίνεται άλλο με την ΔΕΗ και το προεδριλικη και έβαλες πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή και μιλάς για εργαζόμενους δυο ταχυτήτων κτλ λες και όλα τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είναι αυτό πραγματικότητα Αλήθεια πόσο αμοίβεται ένας εργαζόμενος με τρία χρόνια πενθήμερο πάνω από 650ευρω Γιωρικαμ . Εντάξει πιστεύω να έχουν καταλάβει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ το λάθος τους και θα είσαι υποψήφιος την επόμενη φορά

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.