kozan.gr: Νέα κόντρα Σημανδράκου – Ιωαννίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

4 Νοεμβρίου 2019
19:41

 

Νέα κόντρα Σημανδράκου – Ιωαννίδη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11, στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην στην εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Κουζιάκη, ο οποίος,  ουσιαστικά υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως: “η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αυτή που προχώρησε την προκήρυξη 3Κ και τώρα έχουμε νέο προσωπικό στην υπηρεσία περιβάλλοντος έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, καθώς κι έδωσε τα χρηματοδοτικά εργαλεία εκείνα κυρίως στο Φιλoδημο) έτσι ώστε να αγοραστούν μηχανήματα από τους Δήμους”.

Oι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Σημανδράκου ο οποίος ανέφερε: “Υπήρξε μια μεγάλη προσπάθεια υπεράσπισης της προηγούμενης κυβέρνησης από την παράταξη του κ. Ιωαννίδη ακόμη και για την προκήρυξη της 3Κ, ότι ήταν μια σκέψη της προηγούμενης κυβέρνησης. Δε νομίζω ότι ήταν και κάτι τόσο τρομερό, ως σύλληψη, να βγάλει μια προκήρυξη για να προσληφθούν εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους, αυτό όμως που πρέπει να διασφαλίσουν οι δήμοι είναι ότι ο καθένας εκεί που έχει προσληφθεί εκεί πρέπει να παραμείνει. Δεν άκουσα όμως τον κ. Κουζιάκη να λέει κάτι για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων όταν τα αεροδρόμια πήγαν σε ιδιώτες ή δεν ξέρω ποια ήταν η άποψη της παράταξης Ιωαννίδη για την παραγραφή του προστίμου της  (καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ), που η προηγούμενη κυβέρνηση τα είχε ψηφίσει. Επειδή δεν ήμουν στο προηγούμενο συμβούλιο θα ήθελα να μάθω ποια ήταν η θέση της παράταξης Ιωαννίδη στα συγκεκριμένα ζητήματα”.

Παίρνοντας το λόγο ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λ. Ιωαννίδης, απάντησε: “Είναι η 3η φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο που, ο κ. Σημανδράκος, ευθέως απευθύνεται στην παράταξή μου. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αν αυτού του είδους την τακτική του κ. Σημανδράκου την υιοθετεί και την υπερασπίζεται κι ο ίδιος ο δήμαρχος. Όπως ο κ. Σημανδράκος απευθύνεται σε εμένα με βάση αυτά που είπε ο κ. Κουζιάκης, με τον ίδιο τρόπο κι εγώ απευθύνομαι στο δήμαρχο με βάση αυτά που λέει ο πρώτος ή ο δεύτερος, στην τάξη, αντιδήμαρχός του”, συμπληρώνοντας, όταν ο κ. Σημανδράκος ανέφερε ότι εκφράζει την παράταξή του, πως: “Είστε ένα νεφελώδες πράγμα κύριε Σημανδράκο. Δεν έχουμε καταλάβει, ποιος μιλάει, τι, αν είστε ένα ή αν είστε πολλά κι εν τέλει τι είστε. Υπό αυτή την έννοια ο κ. Σημανδράκος ως αντιδήμαρχος και μάλιστα μιας πολύ σημαντικής αντιδημαρχίας έχει το δικαίωμα να λέει ότι μπορώ να λέω ό,τι θέλω, αλλά να μην εκφράζεται ο δήμαρχος από αυτά που λέω, αλλά την ίδια στιγμή να ‘μαι κι Αντιδήμαρχος και να εκφράζω το δημοτικό έργο. Αυτά είναι λίγο πρωτάκουστα πράγματα. Αυτό το παιχνίδι, είμαστε δεν είμαστε, μου θυμίζει παιδιά του δημοτικού. Ποια είναι η άποψή μου για την προηγούμενη κυβέρνηση είναι μια κουβέντα άνευ σημασίας. Να του υπενθυμίσουμε ότι ήταν Αντιπεριφερειάρχης μιας παράταξης που στηρίχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και παραμένει Αντιπεριφερειάρχης. Άρα είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να μας πει κάτι για την προάσπιση της προηγούμενης κυβέρνησης”.

Ανταπαντώντας ο κ. Σημανδράκος, “έκλεισε” την αντιπαράθεση, λέγοντας: “Εδώ προσπαθούμε να θολώσουμε τα νερά για να βγάλουμε κανένα λαβράκι. Εγώ κατήλθα το 2014 με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό (Καρυπίδη), με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε, να στηρίζει τον κ. Μουμουλίδη, ο οποίος κ. Μουμουλιδης στήριζε μετά τον κ. Ιωαννίδη. Να μην μπερδευόμαστε και να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Το τι έκανε μετά ο κ. Καρυπίδης κι αν ήθελε να αγωνιστεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το 2019 – 2023, αφορά τον κ. Καρυπίδη”.

kozan.gr

 

 

 

29 σχόλια

  • Την 3Κ δεν την έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχε γίνει πολλά χρόνια πριν και ενεργοποιήθηκε πέρσυ. τη ΣΕΚΑΠ να μην τη μνημονεύεται.. αν δεν υπήρχε Σαββίδης θα ειχε κλείσει και θα ειχαν απολυθεί όλοι οι εργαζόμενοι. Σήμερα παίρνουν και τα μπόνους τους απο τους νέους ιδιοκτήτες. Περιμένουμε ακόμα να δούμε το νέο νοσοκομείο και τι θα γίνει με τα αδέσποτα..

    • Δηλαδή το έργο τις αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο είναι να προβάλει , διαφημίζει , προωθεί την αντιπολίτευση σε κεντρικό επίπεδο. Παράλογα πράγματα ρε παιδιά , προσπαθήστε να κάνετε κάτι για τον τόπο μας και όχι προπαγάνδα . Θέλει ο κάθε Κουζιακης να εκθειαζει τον ΣΥΡΙΖΑ ας μην το κάνει εκμεταλλευόμενος την θέση που του έδωσαν οι δημότες . Αλλά πέντε χρόνια δεν κάνατε τίποτα όταν είχατε την δημαρχία θα κάνετε τώρα σαν αντιπολίτευση

  • Ο αντιδήμαρχος του Λάζου ψάχνεται για δημοσιότητα.. με τέτοια θέματα δεν πάτε πουθενά.. Κάνε έργα (καινούρια-οχι ότι άφησε ο άλλος) και τότε θα σε βρει η δημοσιότητα..

  • Καμιά συνάντηση ο αντιδημαρχος τεχνικών έργων με τον Μπακογιάννη που είναι σήμερα στην Κοζανη για το ΣΒΑΚ έκανε ή δεν χρειάζεται;

  • Βαγγελα δεν μας τα λες καλά. Πρώτον μη ξεχνάς ότι στις εκλογές ήρθες τέταρτος…..!!!! και κατά λάθος είσαι εδώ που είσαι(σε βάλανε)…. Δεύτερον, ήσουνα στην περιφέρεια, και ο επικεφαλής σου βρισκόταν στις Πρέσπες για την συμφωνία που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και που υποστήριζε, αλλά εσύ δεν έκανες απολύτως τίποτα (όπως τίποτα δεν έκανες και στα Γρεβενά) που εφόσον δεν την ήθελες έπρεπε να παραιτηθείς… που εσύ όμως (γιατί δεν παραιτήθηκες;;;;) Μόνο καρέκλα. Τώρα με αυτά που κάνεις τι νομίζεις;;; θα σε συμπαθήσει ο κόσμος;;; Και μη ξεχνάς για άλλη μια φορά…ο κόσμος σε έστειλε τέταρτο…μην το ξεχνάς… “” τέταρτος”” Δήμαρχε μάζεψε τον!!!!

    • Τέταρτος αλλά αντιδήμαρχος πρώτης γραμμής μην τρελαίνεσαι φίλε κοίτα να το εμπεδώσεις. Βαγγέλη μπράβο σου επιτέλους κάποιος να τους βάλει στην θέση τους που νόμιζαν ότι κάτι έκαναν 5 χρόνια και όσο για εσένα Λευτέρη πρόσεχε γτ ο κουζιακης θα σε ρίξει από την αρχηγία και μετά να δω τι θα λες κ εσυ.

  • Καλά κάνει και σε χώνεται ο σημανδρακος. Μας έχεις ζαλίζει με τις θεωρίες και τα πολιτικά επίπεδα.

  • Κύριε ΚΟΥΖΙΑΚΗ εκλεχθηκατε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κοζάνης και εκ της νομοθεσίας να αρκείστε στην άσκηση των καθηκόντων αυτών. Το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας προέχει και για αυτό να αγωνιζεστε. Μάλλον έχετε μπερδευτεί και προπαγανδιζετε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σαν κομματικό στέλεχος.

  • Καλά ε αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ τι ήττα χθες στο ΤΕΕ από την ΠΑΣΟΚΑΡΑ ! Μην στεναχωρείτε τα παιδια!
    Κουζιακης εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει !
    Σημανδράκος έπρεπε να βάλει για Βουευτης αλλά δεν είχε θέση η Ν.Δ !
    Μαλούτας ωραίος ! Αστούς να ασχολούνται με γελοιότητες !

  • Επιτέλους να τους βάλει κάποιος στην θέση τους. Πολύ αλαζονεία ρε φιλε η παράταξη του ιωαννιδη. Και τι πήρανε στις εκλογές; Σιγά το ποσοστό 20%

  • Έλεος πια! Ο δημος εχει προβλήματα και εσεις εδω και 3 μηνες συζητάτε για θέματα άνευ ουσίας. Σημανδρακο,ασχολεισου με τα θέματα της αντιδημαρχίας σου! Εχετε μπερδέψει τους ρόλους σας! Εκλεγήκατε στην τοπική αυτοδιοίκηση οχι στο κοινοβούλιο!

  • Διαβάζεις τα τελευταία σχόλια και καταλαβαίνεις ότι εχουμε ότι ακριβώς μας αξιζει στη διοίκηση του Δήμου.

  • Βαγγέλη αναγκάστηκε να στείλει την μπάλα στην εξέδρα για να μην απαντήσει και άρχισε να λέει άρες μάρες κουκουνάρες

  • Κουζιάκη για τη ΔΕΗ δεν σε είδα να υπερασπίζεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μη στεναχωρήσεις τον Λευτέρη φαντάζομαι

  • Επιχειρήματα ανύπαρκτα… Στείρα κόντρα άνευ ουσίας η μείζον αντιπολίτευση. Ο Λευτεράκης καλά θα κάνει να διαβάσει έστω και τώρα γιατί δεν έμαθε τα βασικά κι εχει προβλήματα συνενόησης. Μπερδεύουν οι Συριζαίοι την τοπική αυτοδιοίκηση με την κεντρική πολιτική σκηνή. Τσάμπα καίει η λάμπα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.