Επίσκεψη του Χαμόγελου του Παιδιού στη δράση της προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

17 Μαρτίου 2017
10:16
Κανένα σχόλιο

 Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου μας με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, πρόκειται να τοποθετηθεί στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Σερβίων (περιοχή Εργατικές Κατοικίες)  της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων το  κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό, ωτορινολαρυγγολόγο), από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Το πρόγραμμα λειτουργίας του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα ξεκινήσει την Δευτέρα 3 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Ώρες λειτουργίας 8:30 έως 16:30

Χώρος στάθμευσης: ΕμποροπανήγυρηΣερβίων (περιοχή ΕργατικέςΚατοικίες)

Καθημερινά 40-45 περίπου παιδιά/ μαθητές του Δήμου μας, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν προληπτικά από τους ιατρούς/οδοντιάτρους που θα στελεχώνουν τα ιατρεία του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».

Λίγα λόγια σχετικά με τη δράση της προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»,  που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά/μαθητές του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού:
Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η δράση «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» απευθύνεται στα παιδιά όλης της Ελλάδας και πραγματοποιείται μέσα από την ένωση, τη συνεργασία και την ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών Ιατρικών/Οδοντιατρικών Συλλόγων και Νοσοκομείων.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής από το 2002, όπου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί συνολικά περισσότερα από 70.000 παιδιά.
Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός θα διαθέσει:
Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό, ωτορινολαρυγγολόγο), από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού αναλαμβάνει:

  • Τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου της Εμποροπανήγυρης Σερβίων (περιοχή Εργατικές Κατοικίες) της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων για τοποθέτηση του Κινητού Πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από 03-04-2017 έως και 07-04-2017, με στόχο την εύκολη πρόσβαση των παιδιών και των συνοδών τους σε αυτόν, καθώς και το σημείο φυλασσομένης στάθμευσης του Κινητού Πολυϊατρείου (μήκος 16,20m πλάτος 2,48m και ύψος 3,30m).
    2)Τη γνωστοποίηση της δράσης στους Δημότες μας.
    3)Την παροχή απλού ρεύματος για τη λειτουργία του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».
    4)Τη φύλαξη του Κινητού Πολυϊατρείου τις ώρες που δεν θα λειτουργεί.
    5)Τη διάθεση δύο εθελοντών, που θα βοηθούν τους γιατρούς μέσα στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».
  • Προκειμένου το εγχείρημα αυτό να έχει τη μεγαλύτερη δυνατόν απόδοση και να εξεταστούν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται οι δημότες μας γονείς/κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής (έντυπο συγκατάθεσης του αιτούντος γονέα) μέχρι 27-03-2017 στους Διευθυντές της Σχολικής Μονάδας όπου φοιτά το παιδί τους.

Σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού

τηλ. 2464350108 – 2464350113.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.