kozan.gr: Eπιστολή αναγνώστη για το νοσοκομείο Κοζάνης: “Συγχαρητήρια λοιπόν σ όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέσα εκεί μέρα και νύχτα δίνουν τον αγώνα τους”

6 Νοεμβρίου 2019
14:51

Καθημερινά στις παρέες μας στα καφενεία κι όπου αλλού βρεθούμε αν όχι όλοι μας οι περισσότεροι κρίνουμε, κατακρίνουμε και λέμε πόσο χάλια είναι τα νοσοκομεία μας, οι εργαζόμενοι σ αυτά και ένα σορό άλλα, χωρίς πολλές φορές να έχουμε δίκαιο αλλά και κατανόηση με τι συνθήκες οι εργαζόμενοι δίνουν τον αγώνα τους και αν ποτέ μας τύχει κάποιο απρόοπτο πρόβλημα υγείας  όλοι μας αμέσως που θα πάμε στο δημόσιο νοσοκομείο!

      Με την επιστολή μου αυτή θέλω να περιγράψω μια εικόνα που έζησα πρόσφατα στο νοσοκομείο της Κοζάνης, που πραγματικά δείχνει τον αγώνα το ενδιαφέρον τις προσπάθειες που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι ώστε να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στους ασθενείς.

    Πριν από λίγες ημέρες ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας που με βρήκε περασμένα μεσάνυχτα κατέφυγα που αλλού στο νοσοκομείο της Κοζάνης.        Μπαίνω λοιπόν στο τμήμα έκτακτων περιστατικών και πρώτη υποδοχή από την νοσηλεύτρια που τις λέω το πρόβλημα μου και κείνη ευγενέστατη μου λέει να περιμένω δυο λεπτά.  Πράγματι μετά από λίγο με καλεί και η ίδια μαζί με την γιατρό ψάχνουν το πρόβλημά μου. Περιμένοντας την απόφαση έρχεται  και άλλος γιατρός κι εκείνος με τη σειρά του αρχίζει να με εξετάζει  με την δέουσα προσοχή του πάνω μου.

Σε λίγο ενώ ακόμη είμαι στο κρεβάτι εξέτασης  ένας άλλος γιατρός -πάνω που λέμε όλοι μας που να βρεις γιατρό τέτοια ώρα στο νοσοκομείο;- κατά την εκτίμησή μου πιο έμπειρος,  αφού ακούει την γνωμάτευση των προηγούμενων, όπως κατάλαβα και με κάποιες συμβουλές εκπαιδευτικές θα έλεγα, αποφασίζεται μια σειρά εργαστηριακών εξετάσεων. Ακτινολογικές, αιματολογικές κτλ και στις 2 με 3 η ώρα με μεταφέρουν σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής. Ένα θάλαμο καθαρό, ζεστό, προπαντός οι τουαλέτες ήταν πεντακάθαρες και όπως είναι φυσικό και με άλλους ασθενείς. Ακολουθούν οι νοσηλευτές της χειρουργικής, ευγενέστατοι και αυτοί , που με τακτοποιούν με τα σχετικά νοσηλευτικά μέσα. Το πρωί άρχισαν  οι προβλεπόμενες θεραπευτικές διαδικασίες και κάποια στιγμή μου  ετοιμάζουν για αξονική τομογραφία. Επειδή όμως ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου δεν λειτουργεί, λόγω εγκατάστασης καινούργιου μηχανήματος, για τεχνικούς λόγους όπως κατάλαβα, θα έπρεπε να μεταφερθούμε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Μετά από ένα χρονικό διάστημα μια νοσηλεύτρια με οδηγεί έξω στην αυλή όπου μας περίμενε και μας παρέλαβε το ασθενοφόρο να μας μεταφέρει στο νοσοκομείο της  Πτολεμαΐδας. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, οδηγός και τραυματιοφορέας, δυο άψογοι υπάλληλοι, χαμογελαστοί, με τα αστεία τους, προφανώς να μας διώξουν το άγχος μας, μας τακτοποίησαν και άνετα φτάσαμε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Εκεί μας  οδήγησαν στον τομογράφο πάντα με την φροντίδα τους και αφού ολοκληρώσαμε την τομογραφία μας επανέφεραν στην Κοζάνη στον θάλαμο του νοσοκομείου.

    Τα λέω όλα αυτά όχι μόνο να ευχαριστήσω όλους, γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά  περισσότερο να δείξω μια εικόνα λειτουργίας του νοσοκομείου που την έχω νοιώσει και που  πολλές φορές όλοι εμείς οι ειδήμονες δεν έχουμε να πούμε μια καλή κουβέντα τόσο για τα νοσοκομεία μας όσο και για τους εργαζόμενους σ αυτά.

     Συγχαρητήρια λοιπόν σ όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέσα εκεί μέρα και νύχτα δίνουν τον αγώνα τους, με όποιες συνθήκες επικρατούν και τα μέσα που διαθέτουν, για να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στους ασθενείς.

Με ειλικρινείς ευχαριστίες

Γρηγόρης Μιχούλης

17 σχόλια

  • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΑΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΝΕΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 24 ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΗΣ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ Τ.Ε.Π. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΗΛ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑ.

  • Το βίωσα και προσωπικά και αξίζουν όλοι τους συγχαρητήρια , οι αμοιβές τους είναι πολύ κατώτερες των υπηρεσιών που προσφέρουν όλοι τους οι οποίες σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών και ανθρωπιάς είναι ανώτερο των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

      • Εσύ ο έξυπνος κ διαβασμένος άσε τις κακίες για τους δεητζιδες δν σου φταίνε σε τπτ, όσο για τους γιατρούς δν παίρνουν κ λίγα μην τρελαθούμε κ πολλές φορές μαύρα τα παίρνουν. Αλλά εσύ που είσαι βολεμένος δν μας λες. Κ δν θα σκεφτώ το πόσα παίρνει ο γιατρός κ ο κάθε άνθρωπος εγώ κοιτάω πόσα παίρνω κ τι κάνω.

        • Παίρνεις περισσότερα από τους γιατρούς που δουλεύεις στην ΔΕΗ και χωρίς άγχος και ευθύνη που έχει ένας γιατρός,το ξέρω πολύ καλά για να απαντάω !!

          • Κ φυσικά έχω ανχος για την ζωή μου κ για τον συναδέλφων μου γιατί δουλεύουμε μέσα στο ορυχείο στις ταινίες με κάρβουνο στα 200μετρα ψηλά σε πληροφορώ λοιπόν αν πέσει ένας από εκεί η γίνει ατύχημα με το μηχάνημα τπτ δν μας σώζει, οπότε εγώ με ρίσκο με βάρδια κ με ζεστή η κρύο πηγαίνω αγράμματος στην δουλειά μου ενώ εσείς μας κατηγορείτε.

  • αγαπητοί μου στην κοινωνία μας, την κοινωνία του καπιταλισμού όσο πιο άχρηστο επάγγελμα έχεις (πχ τηλεπαρουσιαστής, τραπεζίτης, βουλευτής) τόσα πιο πολλά παίρνεις
    σχεδόν σε όλο τον δημόσιο τομέα υπάρχουν κάποιοι αλολού πολλόί αλλού λίγοι χάρη στο φιλότιμο των οποίων δουλεύουν όλα: δήμοι σχολεία νοσοκομεία πανεπιστήμια

  • Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη παιδοχειρουργού και παιδοκαρδιολογου …….πρέπει άμεσα να υπάρξουν αυτές οι ειδικότητες ….δεν θέλω να αναφερθώ σε περιστατικό συγγενικού μου προσώπου (παιδί) όπου ο ένας καρδιολόγος δεν εμφανίστηκε καν ενώ ο άλλος έβαλε πρώτα τον άνθρωπο και μετά τον γιατρό και εξέτασε τον ασθενή…..

  • Μπράβο σε όλους που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο καθήκον τους κάτω απο δύσκολες συνθήκες. Μπράβο και σε σένα που το αναγνώριζεις και το δημοσιεύεις.

  • Εγώ λοιπόν που δουλεύω σ ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο και ξέρω πως κινούνται τα επείγοντα σας λέω ότι αυτά του νοσοκομείου της Κοζάνης είναι….γελοία.Εχω παιδιά φοιτητές εκεί και πρόσφατα η κόρη μου χρειάστηκε τη ιατρική φροντίδα για έντονο πόνο στην κοιλιά. Μας έδιωξαν μέσα σε δέκα λεπτά χωρίς εξετάσεις αίματος, υπέρηχο και ότι άλλο χρειάζεται για την περιοχή της κοιλιάς. Εγώ ξέρω ότι όταν ένα κορίτσι 22χρονων προσέρχεται με έντονο κοιλιακό πόνο δεν το διώχνεις χωρίς εξετάσεις. Απευθυνθηκαμε στην ιδιωτική κλινική που έχει η Κοζάνη (αν και δεν μας περισσεύουν) και υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης από τη σάλπιγγα και σκωλικοειδεκτομη. Να το χαίρεστε το νοσοκομείο σας. Επειδή όμως εκεί σίγουρα δουλεύουν και αξιόλογοι άνθρωποι και επιστήμονες δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβαλι. Μόνο το τμήμα της γενικής χειρουργικής.

  • Όπως σε όλους τους τομείς έτσι και εδώ υπάρχουν καλοί και κακοί… το σίγουρο είναι πως υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, σε τεχνολογία, σε φάρμακα κτλ κτλ. Και αυτή η έλλειψη όλων αυτών (οι συνθήκες που λέγαμε) έχει πάντα αρνητικές επιπτώσεις.

    Μπράβο σε όσους παρά τις αντιξοότητες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και ας κατακρίνουμε και συγκεκριμένα αυτούς που “κρύβονται” πίσω από τις δυσκολίες και βγάζουν μια απανθρωπιά και μια αδιαφορία που δεν αρμόζει – ειδικά – σε αυτό το επάγγελμα.

  • Να πας να γίνεις γιατρός και όχι δεητζης εσύ δεν μας είπες τι δουλειά κάνεις? έλα και συ να δουλέψεις στην ΔΕΗ να έρθεις και συ μαζί μας στην ΔΕΗ η όπου αλλού θες αν και από με το επίπεδο τις μόρφωσης σου βλέπω να μην βρεις δουλειά ποτέ.

  • Σε προκαλώ να έρθεις μια μέρα στο ορυχείο να δεις πος βγαίνει η νύχτα. Μέσα στην σκόνη στην τέφρα και με όλες της καιρικές συνθήκες. Και θα έπρεπε να ντρέπεστε για αυπάρχει που λες και αν φοράς παντελόνια που δουλεύει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.