Κοινή Ανακοίνωση για τις Δηλώσεις του Υπ. Άμυνας από: Επιτροπή Ειρήνης Πτολεμαΐδας, Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας, ΣΕΕΕΝ, ΣΕΥΠΕ και ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ: “Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών”

12 Νοεμβρίου 2019
19:53

 

Το 1945 ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καλωσορίζοντας τον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ αναφώνησε: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»

Το 2019 ο υπουργός άμυνας της κυβέρνησης στο συνέδριο της σχολής Ευελπίδων καλωσορίζοντας τον διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη είπε: «Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα στους Αμερικανούς στρατιώτες, στους πολέμους στους οποίους και εμείς συμμετείχαμε κι αυτό θα γίνει και στο μέλλον». Και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν παρών όποτε τους καλούν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Σήμερα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας, τέτοιες δηλώσεις είναι προκλητικές και επικίνδυνες. Μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, τότε που τα παιδιά του Ελληνικού λαού μάτωναν για την Κορέα, Ινδοκίνα κλπ, για τα συμφέροντα τω ν ιμπεριαλιστών.

Είναι φανερό ότι οι λυκοσυμμαχίες γίνονται για να στηρίξουν τις επιδιώξεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωενωσιακών σε βάρος των λαών της περιοχής και έχουν βαθιές ρίζες στην πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να εξωραΐζει τον εγκληματικό χαρακτήρα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ και προσπαθεί να μας πείσει για δήθεν οφέλη από την ύπαρξη και την δημιουργία νέων βάσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό μας να παρακολουθήσουν και να σκεφτούν προσεκτικά, όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και να απαιτήσουμε με τους αγώνες μας:

  • Να καταγγελθεί η Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις – Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις:

  • Να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.

  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

2 σχόλια

  • Ναι αλλά θέλατε τη Ν Δ γιατί νομίσατε ότι σας έφαγε το ψωμί ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα αλλα το ίδιο τροπάρι ο ίδιος αχταρμάς χωρίς κανένα ρεαλιστικό σχέδιο και με καμία πολιτική συμμαχιών που είχαμε μέχρι που ζούσε ο Χ Φλωρακης.

  • Γιατί κρύβεστε πίσω από τις διάφορες επιτροπές και σωματεία που ελέγχει απόλυτα το ΚΚΕ και δεν βγαίνετε στα ίσια με ανακοίνωση του ΚΚΕ . Ποιον νομίζετε ότι ξεγελατε..! Ναι είμαι ένας απ αυτούς που εναντιωνομαι στα αμερικαννατοικα σχέδια αλλά δε δέχομαι την κοροϊδία και την υποκρισία σας …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.