Αλέξης Τσίπρας: Κριτική στην Κυβέρνηση στη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

12 Νοεμβρίου 2019
22:16

Με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα στα γραφεία της Κουμμουνδούρου ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συνάντηση έκανε λόγο για αθρόες προσλήψεις που θα γίνουν στην ΔΕΗ με ρουσφετολογικό τρόπο, με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε: “Είναι άλλο να λες ότι μία μεγάλη επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια θα πρέπει να έχει βαθμούς ευελιξίας και να μπορεί να κάνει προσλήψεις και άλλο να ετοιμάζεται μαζική εισροή νέων εργαζομένων με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ”.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους είπε ότι έχουν και εκείνοι ευθύνη και τα ΜΜΕ που εστιάζουν στα περί μονιμότητας. “Πέρα από το ότι αυτό δεν είναι ορθό, είναι ένα παιχνίδι που θέλει να οδηγήσει στον κοινωνικό αυτοματισμό, να αυτοί είναι οι βολεμένοι και από την άλλη εμείς στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι όπως όλος ο ελληνικός λαός…Το κύριο θέμα είναι ότι για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαδικασία αθρόων προσλήψεων με μισθούς των 650 ευρώ εκτός ΑΣΕΠ.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο μαζικά σε μία εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα…Σε αυτό θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα γιατί δεν μπορείς να κερδίσεις την κοινή γνώμη αν δεν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα…

Μην το συσχετίζετε με κάποιες επιμέρους προσλήψεις που μπορεί να θέλει να κάνει η επιχείρηση”. Εξήγησε ότι μία μεγάλη εταιρεία μπορεί να κάνει προσλήψεις αλλά εδώ δεν ξέρουμε πόσες προσλήψεις με τι διαδικασίες θα γίνουν. “Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1990 οπότε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στην ΔΕΗ, όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με ρουσφετολογιικό τρόπο”.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν και ανέφεραν από την πλευρά τους ότι εστιάζουν στις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς που θα επιφέρει ο νέος νόμος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/stiriksi-tsipra-synantithike-me-to-proedreio-tis-genop-dei

 

 

 

6 σχόλια

  • Περιοδευων θιασος,με αρκετους ντοπιους θιασωτες.Τω ρα και στη πολη μας για μια και μονο παρασταση.(βλπω και τους εργαζομενους της δεη και καμαρωνω για τους λεβεντες μας.Τους φοβηθηκε η δουλεια αυτους

    • Μουκος Μουκα
      8 000 από τους οποίους ή 6000 σε μόνιμη αργομισθία. (Περίπου 2000 στα ενεργειακα κέντρα) Τα δικά μας Παιδιά του γερού Μητσοτακη

      “Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1990 οπότε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στην ΔΕΗ, όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με ρουσφετολογιικό τρόπο”.

  • ΤΣΙΠΡΑΣ« αθρόες προσλήψεις που θα γίνουν στην ΔΕΗ με ρουσφετολογικό τρόπο»

    -16 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ
    ΣΕ 24 ΩΡΕΣ!!!!!!! ● Μοιράζουν χρήμα in.gr 17-5-19

    – ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 7-6-19
    Ξεπεσμός, ρεζιλίκι και ντροπή
    Διόριζαν τους συγγενείς, συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω και τράπηκαν σε φυγή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.