O δικηγόρος Γιάννης Μπαλαμπανίδης για το επίμαχο θέμα των χρεών που αφήνουν οι ενοικιαστές στην τηλεθέρμανση και καλούνται να πληρώσουν, στην ΔΕΥΑΚ, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων

13 Νοεμβρίου 2019
13:07

Ένα θέμα που ταλανίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων τόσο στην Κοζάνη, όσο και σε πολλούς άλλους Δήμους της Ελλάδος, είναι το ότι καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης τις οφειλές νερού ή/και τηλεθέρμανσης του ενοικιαστή. Βλέπω πρόσφατες δηλώσεις σε τοπικό σταθμό και των δύο μερών: https://kozan.gr/archives/255809#comments
Νομικά, κατά την άποψη μου, το ζήτημα αυτό είναι θέμα επιλογής της εκάστοτε ΔΕΥΑ, η οποία έχει τη δυνατότητα με ρύθμιση στον Κανονισμό ύδρευσης να εξαλείψει την απαράδεκτη αυτή πρακτική. Η δικαιολογία «Αυτό προβλέπει ο Νόμος…», θεωρώ ότι δεν ευσταθεί, καθώς πουθενά στη σχετική περί Δήμων , νομοθεσία, δεν έχω δει να προβλέπεται δεσμευτικά η υποχρέωση της εκάστοτε ΔΕΥΑ να προβαίνει σε αυτή την πρακτική. Ας με διαψεύσει κάποιος που έχει βρει το αντίθετο, παρακαλώ. Και κλείνοντας να πούμε το εξής: το λεπτό σημείο είναι ότι η εκάστοτε ΔΕΥΑ εκμεταλλεύεται παράφορα την μονοπωλιακή της θέση. Γιατί αν οι ιδιοκτήτες ,μπορούσαν να επιλέξουν έναν άλλο πάροχο νερού ή/και τηλεθέρμανσης, ο οποίος δεν θα τους συμπεριφερόταν έτσι, φυσικά θα πήγαιναν εκεί!

Ιωάννης Μπαλαμπανίδης

8 σχόλια

  • Κανένας ιδιοκτήτης δεν πρέπει να δίνει τηλεθέρμανση σε κατάστημα ιδιοκτησίας του. Βγάλτε τις μετρητές. Ας βάλει ο ενοικιαστής θερμοπομπούς.

  • Δίκιο έχει, τώρα τί συζητάμε για αυτονόητα πράγματα?Την ανεπάρκεια και την κουτοπονηριά της Δευακ δεν την βλέπουμε?

  • Άντε στην τηλεθέρμανση (στις οικοδομές) το καταλαβαίνω ότι δεν μπορει να γινει διακοπή στην ύδρευση, όμως γιατι δεν γινεται διακοπή της υδροδότησης μετα από 2-3 το πολύ ανεξόφλητους λογαριασμούς …? Μια ζωή θα την βγαζουν καθαρή ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ…? Ας μπει μια τάξη τελος πάντων …Ας βρουν τους ενοικιαστές και ας επιβληθεί και πρόστιμο ….μια ζωη τα ιδια και τα ιδια …. Ας κανει σωστα την δουλεία της Η ΔΕΥΑΚ….

  • Από πότε η Τηλεθέρμανση είναι μονοπώλιο και δεν το ξέρουμε; Υπάρχει πληθώρα επιλογών! Πετρέλαιο, αέριο σε κάποιες περιπτώσεις, κλιματιστικά, θερμοπομποί κ.α. Όποιος θέλει μπορεί να διαλέξει!

    Όσο για την ύδρευση παντού μονοπώλιο είναι! Καλύτερα μονοπώλιο του ΔΗΜΟΥ παρά του ιδιώτη! Ψάξτε λίγο μερικοί να δείτε τι έγινε όπου ιδιωτικοποιήθηκε το νερό!
    Όπως και το ρεύμα επίσης!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.