Πτολεμαΐδα: Παρουσίαση Βιβλίου «40 δαγκωμένες αλήθειες» της Ελένης Σκάρπου, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου

15 Νοεμβρίου 2019
11:47
Κανένα σχόλιο

Οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσιάζουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 18:00 στο καφέ «Σιγά τον Πολυέλαιο», στην Πτολεμαϊδα, την ποιητική συλλογή “40 δαγκωμένες αλήθειες” της Ελένης Σκάρπου.

Οι “40 δαγκωμένες αλήθειες” ταξιδεύουν αυτό τον χειμώνα σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, γιατί ο έρωτας οφείλει να ταξιδεύει και οι άνθρωποι οφείλουν να τον μοιράζονται, να ταυτίζονται, να λυτρώνονται μέσα από τις λέξεις και τα συναισθήματα.

Πρώτος σταθμός μετά τη Θεσσαλονίκη, είναι η Πτολεμαϊδα, γιατί όσο κρυώνει ο καιρός… θα πρέπει να ζεσταίνουμε τις ψυχές μας με ποίηση που ξεκινά από την καρδιά και καταλήγει πάλι εκεί, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Πηνελόπη Μελίδου, Ψυχολόγος
-Κωνσταντίνος Παπαπρίλης-Πανάτσας, Παρουσιαστής & συγγραφέας
-Μελίνα Χατζηπαντελή, Food and pastry blogger
*Η Μελίνα θα φτιάξει τα μπισκότα της εκδήλωσης, γιατί ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνεχίζοντας τις κινήσεις εξωστρέφειας και διεύρυνσης των τίτλων που φιλοξενούν, συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό Ελένη Σκάρπου.

Με μια άλλη ιδιότητα πλέον, αυτή της δημιουργού ποιημάτων που αναφέρονται στον έρωτα, την αγάπη και τα συναισθήματα που άλλες φορές εκφράζουμε και άλλες φορές κρύβουμε κι από τον ίδιο μας τον εαυτό, η νεαρή συγγραφέας μας καλεί να γνωρίσουμε 40 «δαγκωμένες αλήθειες».

Γιατί όπως γράφει και η ίδια:
«Αν αγαπάς τις λέξεις των ανθρώπων…
Θα μείνουν μόνο εκείνες να σε στοιχειώνουν.
Αγάπα αυτό που έχουν τα μάτια τους
και συγχώρεσε τους καθώς φεύγουν!»

Την σελιδοποίηση του βιβλίου και τον σχεδιασμό του εξωφύλλου έχει κάνει η Αναστασία Τσιντζιλώνη.

Info:
Παρουσίαση Βιβλίου
«40 δαγκωμένες αλήθειες» της Ελένης Σκάρπου
Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Κυριακή 24 Νοεμβρίου
Καφέ «Σιγά τον Πολυέλαιο», Βασ.Κωνσταντίνου 21, Πτολεμαϊδα
Ώρα έναρξης: 18.00
Είσοδος ελεύθερη

Βιογραφικά:

Η Ελένη Σκάρπου…

γεννήθηκε το 1984 στην Αγιά της Πάργας. Το 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Από τότε αρθρογραφεί, κάνει ραδιόφωνο και παραγωγή σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, εμπλέκεται με την επικοινωνία μεγάλων εκδηλώσεων και φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Ζει στη Θεσσαλονίκη και γράφει ακατάπαυστα για τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τον κόσμο μας. Οι “40 Δαγκωμένες Αλήθειες” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή που με βιωματικό τρόπο έχει αποτυπωθεί στο χαρτί.

Η Πηνελόπη Μελίδου…

είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Ψυχολογίας της Υγείας στο πανεπιστήμιο του Αμπερντήν (University of Aberdeen) στη Σκωτία. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη Health Coach από το εθνικό σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS). Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε στα πλαίσια της πρακτικής της άσκηση στο Κέντρο Ψυχική Υγείας στις Συκιές Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα ήταν εθελόντρια σε διάφορους οργανισμούς στη Θεσσαλονίκη: Χαμόγελο του παιδιού, ΜΕΡΙΜΝΑ (στήριξη στο πένθος) και ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε ως health coach στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν ενώ έκανε την πρακτική της άσκηση σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς υποστήριξης ατόμων με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο στο “Macmilan Cancer Support”. Από τον Οκτώβριο του 2018 εργάζεται ως ιδιώτης ψυχολόγος αλλά και ως ψυχολόγος στον σύλλογο καρκινοπαθών Εορδαίας. Παράλληλα συνεργάζεται με την αλυσίδα γυμναστηρίων GYMNASIUM ως Health Coach, ενώ αρθρογραφεί για θέματα σχετικά με τον καρκίνο και τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρει στο wincancer. Τον μήνα Απρίλιο 2019 και Μάιο 2019 ήταν υπεύθυνη εισηγήτρια και ανέλαβε την διεκπαιρέωση ψυχοεκπαίδευσης στα πλαίσια του προγράμματος του υπουργείου εσωτερικών «ΣΤΗΡΙΖΩ», στον ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Παπαπρίλης Πανάτσας…

είναι Δυτικομακεδόνας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Είναι παρουσιαστής και δημοσιογράφος ενώ στα ράφια, ή το ίντερνετ, βρίσκονται δυο βιβλία του. Από το Δεκέμβρη, τρία. Εύχεται να τα εκατοστήσει.

Η Μελίνα Χατζηπαντελή…

είναι από την Πτολεμαϊδα και έχει το site melisoula.gr πίσω από το οποίο κρύβεται μια γλυκόπικρη ιστορία. Το Meli- ως πρώτο συνθετικό, έρχεται από το όνομα της –ή για τους πιο ρομαντικούς από το γλυκό μέλι- ενώ το Soula είναι το όνομα της μητέρας της που έχασα πριν μερικά χρόνια. To melisoula.gr δημιουργήθηκε όταν αποφάσισε πως θέλει να κάνω το χόμπι της επάγγελμά, δηλαδή τη ζαχαροπλαστική. Έχει πάντα ως γνώμονα τα μπισκότα και τις τούρτες που φτιάχνει για όλους, χωρίς όμως να ξεχνά το καλό φαγητό! Σε ό,τι και αν κάνει προσπαθεί πάντα να βάζει πάθος και την προσωπικότητα της και θέλει να πιστεύει πως τα καταφέρνει! Θεωρεί πως κάθε στιγμή της ζωής μας αξίζει να συνοδεύεται από ένα γλυκό και προσπαθεί να προσαρμόζει τις δημιουργίες της στις ανάγκες, αλλά και την προσωπικότητα του καθενός για οποιαδήποτε περίσταση, από γενέθλια και βαφτίσεις μέχρι τούρτες έκπληξη αλλά και… χωρισμούς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.