Στα πέτρινα αλώνια της μαρτυρικής Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας βρέθηκε, το πρωί του Σαββάτου 16/11, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης

17 Νοεμβρίου 2019
06:53

Στα πέτρινα αλώνια της μαρτυρικής Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας βρέθηκε, το πρωί του Σαββάτου 16/11, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης. Όπως γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: “Στα πέτρινα αλώνια της μαρτυρικής Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας περιηγηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του χωριού Δημήτρη Σακελλάρη ενώ λιγο νωρίτερα παρακολουθήσαμε την πρωινή θεία λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Ματθαίου στο διπλανό χωριό του Πτελεώνα. Η συνέχεια δόθηκε στον ορεινό όγκο του Βερμίου και σε άλλες περιοχές καταπληκτικής ομορφιάς ολόγυρα του άλλοτε κατεξοχήν κτηνοτροφικού χωριού. Το κάστρο στο βουνό, το σπήλαιο με τους σταλακτίτες, η μικρή τεχνητή λίμνη, εντυπωσιακά μανιτάρια, το εξαιρετικό σπιτικό κουτμάτσι και άλλα ιδιαίτερα τοπικά γνωρίσματα και γόνιμες συζητήσεις με τους φιλόξενους χωριανούς γέμισαν δημιουργικά το χρόνο της μικρής μου πρωινής απόδρασης στο ορεινό αυτό χωριό της Μακεδονίας μας. Στο δρόμο της επιστροφής η όμορφη εικόνα της εργασίας ανθρώπων στα χωράφια, έγινε ευχάριστη έκπληξη από κοντά, με ηθικούς αυτουργούς δύο καλούς φίλους και νέους ανθρώπους, αποφασισμένους και με όρεξη για δουλειά στη γεωργία, φυτεύαν τα επόμενα 20 στρέμματα ρίγανης. Καλή ρίζα!Είναι γεγονός ότι ο Νομός Κοζάνης και συνολικά η Δυτική Μακεδονία κρατά σταθερά τα σκήπτρα στον τομέα αυτόν της αγροτικής μας οικονομίας. Αυτόν των αρωματικών και φαρμακευτικών στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στους ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στις καλλιέργειες αυτές.

ΚΑΙ για όσους δεν γνωρίζουν στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Κοίλων Κοζάνης η δεύτερη κλαδική έκθεση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών συμπεριλαμβανομένων φέτος και των μανιταριών με ταυτόχρονο επιστημονικό συνέδριο και άλλες δημιουργικές δράσεις. Σας συνιστώ να μην το χάσει κανείς”.

 

 

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.