Ντουμάνια τέλος! Όλα τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου!

18 Νοεμβρίου 2019
11:09

 

Τα ψέμματα τελείωσαν. Και τελειώνουν τώρα που χειμωνιάζει και ο αντικαπνιστικός νόμος παίρνει σάρκα και οστά. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και ξεκινούν από 100 και φτάνουν τα 10.000 ευρώ για όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Όλα περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15/11/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πιο αναλυτικά ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει ότι:

Το κατώτερο πρόστιμο των 50 ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα ο καπνιστής γίνεται 100 ευρώ και ισχύει για κάθε παράβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όποιας έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ.

Εδώ, το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.

Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300 τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.

Όσοι καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου καπνίζει ενώ επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Δείτε στον πίνακα τι συμβαίνει σε περίπτωση υποτροπής

newsit.gr

21 σχόλια

      • Στο σπίτι εσείς τώρα.τσιγάρο πούρο ναργιλέ τσιμπούκι ότι θελετε στα μαγαζιά θα εφαρμοστεί ο νόμος αυτή τη φορα

        • Ετσι λες ε? Θα εφαρμοστει?
          Καλα περιμενε να δεις ποιος θα γελασει τελευταιος….
          αυτη η καταντια μεχρι τα χριστουγεννα αν διαρκεσει να πεις και ευχαριστω
          Τους λογους ψαξτους και βρες τους μονος σου αν εχεις 2 δραμια μυαλο δεν ειναι δα και κρατικο μυστικο

  • Πρόστιμα για κάπνισμα σε δημόσιες υπηρεσίες δεν βλέπω ..
    Πχ 100€ στον υπάλληλο και 3000€ στον προϊστάμενο
    Άρα το μετεο αφορά ΜΟΝΟ τα καταστήματα υγειονομικού !
    Ντροπή

  • καιρός ήταν , να δούμε τώρα τι μαγκιές θα πουλάνε όλοι αυτοί. Κάπνισες την έφαγες , άντε να μπαίνουμε στην σειρά.

    • Ναι μπραβο σπιρτο…
      εκοψες το τσιγαρο απ τα μαγαζια και ενιωσες Ευρωπη ενω δεν εισαι ουτε Νευροκοπι στη νοοτροπια σε ολα τα αλλα! Λυσε πρωτα την οικονομια σου και αλλα πολλα μωρε καημενε και μετα αν δεν εχεις με τι αλλο να ασχοληθεις ασχολησου και με το τσιγαρο..
      ελα τωρα 4 μηνες κυβερνηση και μας εχετε ζαλισει με τα τσιγαρα και με το αν θα βλεπουν τα ανηλικα ταινιες στους σινεμαδες.

  • Σούρδοι βγάλατε άλλο δήμαρχο επειδή ο Ιωαννίδης, που ήταν ο μόνος που άφησε κάτι, δεν σας άφηνε να καπνίζετε… Θλίψη…

    • Οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να ξεβρωμισουν από την κακία που κυκλοφορεί ανάμεσα μας δυστυχώς. Αν κ καπνίστρια χρόνια δν με πειράζει να μην καπνίζω στους κοινόχρηστους χώρους σέβομαι τον συνάνθρωπο μου.

  • Συμφωνώ με τον νόμο αλλά όχι με τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες . Εσείς που γελάτε και χαίρεστε να σας δω σε λίγο οταν κάποια καταστήματα θα κλείνουν το ένα πίσω απ’ το άλλο . Βάλε πρόστιμο στον πελάτη όχι στο κατάστημα. 50 για τον ιδιοκτήτη 500 στον πελάτη να δούμε αν θα το ανάψει. Άλλος ένας νόμος που τον μόνο αντίπαλο που έχει είναι ο επιχειρηματίας. Απαράδεκτο. Εσείς γελάστε με το κλείσιμο των καταστημάτων. Μπράβο…

    • ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ΦΙΛΕ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ. ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΒΑΡΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥ. ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

      • Ο πελάτης Πως θα,καπνίσει αν δεν του βάλει ο καταστηματάρχης τΑσάκι;Κούνα το κεφάλι.Που θα,ρίχνει καφτρα;

        • Αν θέλεις αυτός είναι ικανός μέχρι και στην τσέπη να την ρίξει εδώ έχουμε δει χαρτοβαρκουλες τασάκια τι μας λες τωρα

        • Οι πελάτες όταν δεν τους το
          επιτρέπεις, καπνίζουν σαν τα μαθητούδια που κρύβονται από τους καθηγητές, ρίχνουν τα αποτσίγαρα στο πάτωμα και κρατάν το τσιγάρο κάτω από το τραπέζι. Σου καίνε και το τραπεζομάντηλο. Δεν φτάνει μαλώνουμε με τους πελάτες, πρέπει να τιμωρούμαστε γιατί κάποιοι δεν σέβονται τίποτε. Το μεγάλο πρόστιμο να πάει στον πελάτη μπας και συμμορφωθεί. Αλλά το εύκολο κορόιδο που σίγουρα θα πληρώσει είναι ο επιχειρηματίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.