Ο Σύλλογος Βλατσιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων» διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, εκδήλωση για να τιμήσει τον εκ Βλάστης αρχαιολόγο και ακαδημαϊκό ΑΝΤΩΝΙΟ Δ. ΚΕΡΑΜΟΠΟΥΛΛΟ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00. Για τον επιστήμονα και άνθρωπο Αντώνιο Κεραμόπουλλο θα ομιλήσουν οι κάτωθι επιστήμονες:
Αντώνιος Δ. Κεραμόπουλλος ,Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ,Διευθυντής Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Αθηνών. Θέμα ομιλίας: Ο παππούς μου Αντώνης Δ. Kεραμόπουλλος.

Ευθύμιος Ν. Τσιγαρίδας, Ομότιμος Καθηγητής Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης, τέως Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Θέμα ομιλίας: Αντώνιος Δ. Κεραμόπουλλος. Ο βίος, η επιστημονική του προσωπικότητα και η προσφορά του στα εθνικά θέματα
Δρ Ελισάβετ- Μπετίνα Τσιγαρίδα, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας. Θέμα ομιλίας: To αρχαιολογικό έργο του Αντωνίου Δ.Κεραμόπουλου.

Την εκδήλωση συντονίζει: Ιωάννης Μ. Τζαφέττας , Καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΑΠΘ, FRCOG
ΑΝΤΩΝΙΟΣ Δ. ΚΕΡΑΜΟΠΟΥΛΛΟΣ (1870 – 1960)

Γεννήθηκε Στη Βλάστη όπου πήρε και τα πρώτα μαθήματα της εγκυκλίου παιδείας του.

Φιλόλογος, ιστορικός, αρχαιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκός.

Στο επιστημονικό του έργο, για το οποίο τιμήθηκε διεθνώς, περιλαμβάνεται η αποκάλυψη του ανακτόρου του Κάδμου στη Θήβα και η ανακάλυψη του λιμναίου οικισμού στο Δισπηλιό της Καστοριάς.