Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συμμαχία για μια καλύτερη ζωή χωρίς καπνό» και με σύνθημα «Η υγεία μας ενώνει» (Του Πασχάλη Τσολάκη)

20 Νοεμβρίου 2019
11:25

Αυτές ήταν οι ατάκες του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του υπουργείου υγείας για την απαγόρευση του καπνίσματος. Αυτό σημαίνει πολιτισμός και θα τολμούσα να πω εξευμενισμός, τόνισε.

Πόσο περιορισμένη είναι η μελωδία της πολιτικής. Παίζει το σκοπό της επάνω σε δύο μόνο νότες: την υποκρισία και τον κυνισμό, γράφει διαχρονικά η ποίηση.

Όταν ένα προϊόν που όχι μόνο η επιστήμη, αλλά ο ίδιος ο παρασκευαστής και προμηθευτής, προειδοποιεί ότι σκοτώνει, αντί η πολιτεία να απαγορεύσει την κυκλοφορία του, τιμωρεί τον χρήστη, ας ερμηνεύσει ο καθένας τη λέξη πολιτισμός και εξευγενισμός.

Γράφει η διανόηση. «Η πατρίδα δεν μπορεί για μερικά από τα παιδιά της να είναι μητέρα και για τ’ άλλα μητριά. Όταν την βλέπετε να οργανώνεται έτσι ώστε μερικούς να ευνοεί και άλλους να κατατρέχει, όταν δεν δίνει σ’ όλους ίσες ευκαιρίες, όταν αποφασίζει να στηρίξει την υπόστασή της σε μια κατηγορία από ευνοούμενους, πράγμα που συνεπάγεται μια ασύγκριτα πολυπληθέστερη κατηγορία αδικημένων, τότε η πατρίδα αυτή χάνει όχι μόνο τα ηθικά της ερείσματα αλλά και την ιερότητά της.

Αυτή η πρακτική όμως στην οικονομία της αγοράς και του κέρδους, ονομάζεται πολιτισμός και ανάπτυξη και την υπερασπίζεται η πολιτική, και δυστυχώς την αποδέχεται η κοινωνία.

Φροντίζουν για αυτό οι ενημερωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι προετοιμάζουν πάντα το έδαφος για να εφαρμόζονται και να επιβιώνουν τέτοιοι πολιτικοί και τέτοια πολιτική, πολιτισμού. Κι ας γράφουν κάποιοι σαν τον Ulfkotte (Γερμανός δημοσιογράφος) ότι στις δυτικές χώρες, τις πολιτισμένες δηλαδή, δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου. Ότι τα Μ.Μ.Ε είναι ή εξαγορασμένα ή εξαρτημένα από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι την φωτιά της δημιουργίας τη συντηρούν οι ανυπόταχτοι, οι ανικανοποίητοι, οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος, τους οποίους το σύστημα με την βοήθεια του τύπου εξοντώνει εν ονόματι του «Νόμος και τάξη».

Πρέπει να φοβάσαι, παιδί μου. Έτσι θα γίνεις νομοταγής πολίτης. Έτσι θα επικρατήσει ο πολιτισμός και η δικαιοσύνη κι ας λέει ο «ανόητος» ποιητής (Ρίτσος) «Πιστεύω πως η πρώτη δικαιοσύνη είναι η σωστή διανομή τού ψωμιού…».

Εξαφανίζοντας τον καπνό του τσιγάρου θα φέρει τον πολιτισμό ο πρωθυπουργός, για αυτό αποφάσισε να εξαφανίσει και τον καπνό από τα φουγάρα της Δυτικής Μακεδονίας. Προέχει η υγεία και ο πολιτισμός!!

70 χρόνια η περιοχή και οι άνθρωποί της έδωσαν τη γη τους, θυσίασαν το περιβάλλον και την υγεία τους για να αναπτυχθεί όλη η χώρα με την μεγαλύτερη επιχείρηση κοινής ωφέλειας, την ΔΕΗ.

Και όλα αυτά γκρεμίζονται με ένα νομοσχέδιο για να μείνει πίσω ένα σεληνιακό τοπίο κι ένας κρανίου τόπος. Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς δουλειά γιατί δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ αλλά και εκατοντάδες επιχειρήσεις που βασίζονταν σχεδόν αποκλειστικά στην ΔΕΗ.

Δεν σβήνουν απλά οι καμινάδες, Σβήνει ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία.

Καμία πρόβλεψη, κανένα σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον.

Αυτοί που είχαν την ευθύνη προστασίας της περιοχής , τουλάχιστον από τη δεκαετία του ενενήντα, πολιτικά πρόσωπα της περιοχής και πρόσωπα της αυτοδιοίκησης δεν φρόντισαν και δεν νοιάστηκαν για το φυσικό αέριο, δεν νοιάστηκαν για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και δεν νοιάστηκαν για εναλλακτικές λύσεις της φοβερής ανεργίας που θα προκύψει. Απλά αλληλοκατηγορούνται σήμερα.

Ακούστηκε τώρα και η λύση του υδρογόνου. Η βόμβα όμως του υδρογόνου που θα ανατινάξει την περιοχή θα σκάσει στα χέρια του περιφερειάρχη, που δεν είναι και αυτός άμοιρος ευθυνών, όντας βουλευτής της περιοχής για πολλά χρόνια.

Στην τελική όμως την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι πολίτες. Κάθε κοινωνία τριγύζει τις επιλογές της και παίρνει ότι της αξίζει βάση των επιλογών της και των ενεργειών της.

Ο ποιητής θα το έλεγε αλλιώς. Δεν έφταιγε η ίδια. Τόση ήτανε……………!!!!

Υ.Γ Κανείς δεν άκουγε τον ποιητή όλα αυτά τα χρόνια που ούρλιαζε.

Όλοι να τρέξουμε στα γκολ – πόστ παιδιά. Στα γκολ -ποστ . Άγρυπνοι, ακοίμητοι φρουροί – πανέτοιμοι, το μάτι εδώ, εκεί να γρηγορούμε μην αρχίσουνε να πέφτουνε τα τέρματα βροχή και ηττηθούμε.

Τώρα δυστυχώς το σκορ διαμορφώθηκε (και μάλιστα με διαιτητή τον Χατζηδάκη) δεν αλλάζει ούτε με «σφαίρες».

Κάποιοι βέβαια ετοιμάζονται να την κάνουν, από την περιοχή, σαν τα αποδημητικά πουλιά, που όταν μπαντάρει ο καιρός…..

Οι πολλοί όμως είμαστε σαν τους γλάρους που δεν απομακρύνονται ποτέ από την στεριά…

Θα υποστούμε το τσουνάμι….

Οι πολιτισμένοι θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους στα ασφαλή λημέρια τους…

(Δήμαρχε ξαναπάρε τους δικούς σου και ξαναγιόρτασε τα επινίκια σου στην καφετέρια με τις σταχτοθήκες και τα τσιγάρα για να δούμε πόσο μάγκας είσαι!!!!)

8 σχόλια

  • Είναι το πρώτο άρθρο που διαβάζω του κ. Τσολάκη και ειλικρινά αισθάνομαι τιμή που έχουμε έναν τέτοιο αρθρογράφο στην περιοχή μας.

  • Το κράτος εάν ήθελε την υγεία των πολιτών του, θα καθόριζε μία ημέρα των χρόνο ή ανά δύο χρόνια, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, να μπαίνει ο καθένας στο νοσοκομείο και να τον ξεσκονίζουν ως την άλλη μέρα, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ.
    Όμως δεν θέλει την υγεία μας γιατί τότε θα είχε καταρρεύσει πιο σύντομα το ασφαλιστικό και δεν θα δούλευαν οι ιδιώτες στον χώρο της υγείας, πίσω από τους οποίους κρύβονται τα συμφέροντα πολιτικών μεγαλοσχημόνων της εκάστοτε περιοχής…

  • Εντάξει το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, γιατί να κρύψωμεν άλλωστε ;
    Με την πνευματική μας υγεία όμως, την οποίαν βλάπτουν βάρβαρα οι παπαγάλοι των μμε και ο κυνισμός των κανονικών της Μιας ζωή δεξιά, τι θα κάνουμε;

    • Θα ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν οι μπαχαλακιδες / καταληψίες στην κυβέρνηση. Η τουλάχιστον να πάρει ο Μητσοτάκης τον Καρανικα για σύμβουλο του

      • Ο καρανικας είναι αρσακειάδα αν τον συγκρίνης με του έμμισθους συμβούλους του επιτελικού ταχαμου κράτους ταχαμου Μητσοτάκη.

  • Κυριάκο απαγόρευσε το λιγνίτη και το τσιγάρο τώρα !!!! Οι παρενέργειες της χρήσης φαίνονται ξεκάθαρα στο άρθρο, σώσε τουλάχιστον τα νέα παιδιά…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.