Δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου και λεπτομερούς “Εθνικού Αρχείου καταγραφής περιστατικών καρκίνου” (του Δημήτρη Σιάχου)

19 Μαρτίου 2017
07:41
Κανένα σχόλιο

Η δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου και λεπτομερούς “Εθνικού Αρχείου καταγραφής περιστατικών καρκίνου” στη χώρα μας, είναι καθοριστικής σημασίας για τον πόλεμο κατά του καρκίνου.

Ο καρκίνος έχει γίνει περάσει πλέον στην πρώτη θέση των αιτιών θανάτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Δυστυχώς η ασθένεια “χτυπά” χωρίς εξαιρέσεις, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, οικονομική ή κοινωνική τάξη. Παρόλα αυτά είναι σίγουρο ότι με σωστές πολιτικές πρόληψης, ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης, τα κρούσματα του καρκίνου θα μπορούσαν να μειωθούν εντυπωσιακά.

Καθοριστικός παράγοντας στη μάχη κατά του καρκίνου είναι η δυνατότητα καταγραφής και μελέτης των αιτιών που τον προκαλούν.

Βρισκόμενος ο ίδιος στη θέση του ασθενούς, καθώς δίνω σήμερα για τρίτη φορά στη ζωή μου τη μάχη κατά της νόσου, οφείλω να σημειώσω ότι στα αντικαρκινικά νοσοκομεία, καταγράφονται αυξημένα κρούσματα συγκεκριμένων μορφών καρκίνου σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Δυστυχώς κανείς δεν έχει μέχρι σήμερα μελετήσει επιστημονικά τους λόγους για το φαινόμενο αυτό. Είναι σίγουρο ότι αν υπήρχε καταγραφή και μελέτη θα μπορούσαν να εντοπιστούν οι “καρκινογενείς” εστίες (πχ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα ή ποιότητα νερών υδροφόρου ορίζοντα).

Η δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου και λεπτομερούς “Εθνικού Αρχείου καταγραφής περιστατικών καρκίνου” στη χώρα μας, είναι καθοριστικής σημασίας για τον πόλεμο κατά της νόσου.

Στις 15 Φεβρουαρίου έστειλα επιστολή προς την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καταθέτοντας τον προβληματισμό μου και ζητώντας να ενημερωθώ σχετικά με το συγκεκριμένο Αρχείο.

Με δεδομένο ότι δεν εισέπραξα καμία απάντηση, έστειλα αντίστοιχη επιστολή προς όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ζητώντας αντίστοιχα παρέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση ο καρκίνος είναι μία νόσος που απαιτεί Εθνική Αντιμετώπιση.

Σημειώνοντας ότι από αυτό το κομμάτι της Υγείας δεν μπορούν να γίνουν περικοπές και ότι απαιτείται στήριξη των Αντικαρκινικών Νοσοκομείων, τονίζω με όλη μου τη δύναμη ότι γιατροί και νοσηλευτές στα Νοσοκομεία αυτά, είναι πραγματικοί ήρωες, πολεμώντας καθημερινά υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες για να σώσουν τις ζωές μας…

*Ζητώ και τη δύναμη της φωνής του Τύπου στην κατεύθυνση της πίεσης προς την Πολιτεία για υιοθέτηση δραστικότερων μέτρων στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του καρκίνου στη Χώρα μας με πρώτο αναγκαίο βήμα την λειτουργία του “Εθνικού Αρχείου καταγραφής περιστατικών καρκίνου”. 

Δημήτρης Σιάχος
wincancer.gr
https://www.facebook.com/wincancer.gr/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.