kozan.gr: Αντίστροφη μέτρηση για την 2η Έκθεση – Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών φυτών και Μανιταριών, που θα λάβει χώρα στις 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

27 Νοεμβρίου 2019
15:34

 

Συνέντευξη τύπου, παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 27/11, οι διοργανωτές της 2ης Έκθεσης – Συνεδρίου Αρωματικών, Φαρμακευτικών φυτών και Μανιταριών, που θα λάβει χώρα στις 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων Κοζάνης. Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως: “η έκθεση θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα της περιοχής ευρύτερα. Η Δ. Μακεδονία πρωταγωνιστεί στην παραγωγή μιας πλειάδας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Θέλουμε να καταδείξουμε ότι η Δ. Μακεδονία αποτελεί το επίκεντρο στο συγκεκριμένο τομέα”.

Στο επίκεντρο της Έκθεσης και του Συνεδρίου θα βρεθούν θέματα της βιοποικιλότητας και αξίας των φυτών της Δυτικής Μακεδονίας, η ανάλυση της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς, οι τρόποι προσέγγισης νέων αγορών στην ΕΕ, οι τεχνολογικές εξελίξεις, θέματα πιστοποιήσεων και εγκρίσεων βιολογικών προϊόντων, συνέργειες με τον κλάδο του τουρισμού και οι γενικότερες επιχειρηματικές τάσεις στο πεδίο των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών και μανιταριών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τάσος Σιδηρόπουλος, Οικονομολόγος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, έχουν ήδη προγραμματισθεί 32 «B2B» συναντήσεις  με τους εκθέτες, από τις οποίες αναμένεται να προκύψει σύναψη σημαντικών συμφωνιών.

Aπό την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Νίκος Σαρρής, σημείωσε πως: “Aυτές οι προσπάθειες μπορούν να δώσουν υπεραξία στον τόπο”, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Δ. Μακεδονίας να επισκεφτούν την έκθεση.

Τέλος ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Γ. Βαβλιάρας ανέφερε πως: “εκτός από την έκθεση αρωματικών φυτών, θα υπάρχει κι έκθεση μανιταριών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι την επισκεφθούν, ενώ οι ομιλητές του συνεδρίου είναι αξιολογότατοι καθηγητές Πανεπιστημίου”.

Η 2η Κλαδική έκθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Μανιταριών και Προϊόντων αυτών τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ διοργανώνεται από την ΑΕΠΕ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ, το Δήμο Κοζάνης, το Επιμελητήριο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

4 σχόλια

  • Κύριε Κασαπίδη κλπ διοργανωτές καλά όλα αυτά αλλά προέχει σ αυτή τη φάση να εμποδιστούν τα κόλπα από τα κυκλώματα διαμόρφωσης των τιμών των αιθεριων ελαίων των αρωματικών φυτών Εις βάρος των παραγωγών ..!

  • 30.000 ευρω απο το δημοσιο για ενα συνεδριο και οι ιδιωτες να πληρωνουν απο την τσεπη τους για την συμμετοχη τους…..κατι βρωμαει….

  • Ο κ Κασαπίδης κλπ γνωρίζουν πολύ καλά ότι πχ η τιμή του λεβαντελαιου είχε φτάσει στα 120€ /λίτρο . Τι μπορεί να άλλαξε ριζικά στη διεθνή αγορά από τη μια χρόνια στην άλλη και κάποιοι «κυκλοφορούν « ότι φέτος η τιμή έπεσε δήθεν στα 70€/λίτρο ..!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.