Παιδικό φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών, υπό την αιγίδα του Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, στις 2 Δεκεμβρίου στα Σέρβια

29 Νοεμβρίου 2019
18:19

 

Επιστολή της Σάντρα Μπαγιτς

Αγαπητοί πολίτες της Κοζάνης, προσπαθώ εδώ και καιρό να βοηθήσω στην τόνωση του τουρισμού της περιοχής Κοζάνης. Παρατηρώ πως τα μαγαζιά, εμπορικά και κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και μαγαζιά φαγητού από το πιο μακρινό χωριό μέχρι και το κέντρο της πόλης έχουν σοβαρό ζήτημα επιβίωσης.
Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 στο πολιτιστικό κέντρο Σερβίων ετοιμάζω με πολύ μεγάλο αγώνα ένα παιδικό φεστιβάλ  εναλλακτικών θεραπειών . Μια δυνατή αρχή δημιουργίας, συνεργασίας και με προοπτικές για το μέλλον. Τα παιδιά μας χρειάζονται ένα δυνατό παρόν και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.Μέσα στον Οκτώβρη διεξήχθηκε με επιτυχία ένα τριήμερο φεστιβάλ Εναλλακτικών θεραπειών για ενήλικες στην περιοχή. Όλα αυτά πέτυχα να πραγματοποιηθούν στην περιοχή των Σερβίων. Η επιλογή του τόπου δεν είναι τυχαία.
Τα Σέρβια ήταν ένα απόρθητο φρούριο επί Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Είναι ένα πολύτιμο στολίδι της περιοχής και μια από τις σημαντικότερες κωμοπόλεις του νόμου Κοζάνης. Έχει πολλά αξιοθέατα όπως η καστροπολιτεία ( η Ακρόπολη της δυτικής Μακεδονίας),ο απέραντος κάμπος της,η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου με την μεγαλύτερη γέφυρά της,το φαράγγι της.
Είναι η πύλη του τουρισμού για τον νομό Κοζάνης. Είναι το κλειδί στην πόρτα για να ανοίξουμε την ευκαιρία για εξέλιξη του τουρισμού στην περιοχή και ιδιαίτερα με την αξιοποίηση του ανοίγματος του δρόμου Κατερίνης – Βελβεντού.Χαθηκαν πολλές ευκαιρίες για οικονομική και τουριστική εξέλιξη τόσα χρόνια από τον κλειστό δρόμο που συνδέει τον νομό Πιερίας με τον Νομό Κοζάνης.
Ασχολήθηκα με τις δράσεις αυτές διότι πιστεύω πως όλοι μας έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε στην ανάταση της περιοχής όπου ζούμε. Στόχος μου είναι να φέρω τους Σέρβους – τουρίστες, εξαιτίας του τόπου καταγωγής μου έχω τη δυνατότητα) στον Νομό Κοζάνης,όπως έχει συμβεί εδώ και χρόνια με τον Νόμο Πιερίας.
Η ιστορία των Σερβίων έχει στενούς δεσμούς με τους Σέρβους και αυτό είναι ένα κομμάτι που θέλω να αξιοποιήσω. Στην βυζαντινή αυτοκρατορία ο Αυτοκράτορας Στέφαν Δουσάν με την κόρη του ζούσε στα Σέρβια.Υπηρχαν στην περιοχή πολλοί Σέρβικη οικισμοί και ζούσαν αγαστά και ειρηνικά με τους ελληνικούς οικισμούς.
Ευελπιστώ πως σύντομα θα έχω έτοιμο πρόγραμμα ξενάγησης στην περιοχή για να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τα αξιοθέατα. Έχει εκδηλωθεί ήδη μεγάλο ενδιαφέρον. Τον Μάρτιο θα έρθουν τα πρώτα γκρουπ να περιηγηθούν.
Κανένας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει όσο οι πολλοί. “Πολλά μυαλά έχουν πολλά αποτελέσματα. “

Ζητώ τη στήριξή σας να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί τα σχέδια που θα τονώσουν τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου μας.

9 σχόλια

  • Το ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης στηρίζει ένα πρόγραμμα “εναλλακτικών θεραπειών” πολύ με ξεπερνά!
    Επίσης, το ότι το θέμα είναι η υγεία, η διατροφή και ο αθλητισμός και δεν υπάρχει ένας διατροφολόγος, αλλά μία “διατροφοπαθητική ομάδα” εεε… αυτό να το δείτε λίγο!

    • Κάνω ότι μπορώ …αν βοηθούσατε Ίσως κάνουμε κάτι καλύτερο παρά μόνο που ξέρετε είναι να σχολιάζετε χωρίς όνομα!!!!
      Και που ξέρετε πόσους διατροφολόγους ρώτησα και δεν δέχτηκαν να συμμετέχουν και μ ε κορόιδευαν καιρό ότι τα συμμετέχουν και μετά ξαφνικά τούς συμβαίνει κατι τελευταία στιγμή που το ξέρετε εσείς τι προσπάθειες έχω κάνει εγώ που δεν υπογράφεται κιόλας με το όνομα σας ;;;!!!!

  • Εισαι μοναδική και μπράβο σου.. Δεν έχω λόγια γι αυτά που κάνεις. Αυτά που γράφει παραπάνω κάποιος να αναφέρω ότι αν δε το υποστηρίζει να μη παρευρεθεί στο φεστιβάλ αλλά να μη ρίχνει χολή για κάτι που γίνεται για καλό σκοπό. Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια έχω να πω.

    • Ευχαριστώ πολύ ?? τα λόγια σας μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω…❤❤❤❤❤❤❤❤❤
      Όσο για κακοπροαίρετους …έχει θεός….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.