Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη

20 Μαρτίου 2017
09:32
Κανένα σχόλιο

Με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε στις 16.3.2017 το Προεδρείο του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις του Δικτύου σχετικά με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου, που θα διευκόλυναν τη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα, οι Συμπαραστάτες ενημέρωσαν την Υπουργό για τις ειδικές προτάσεις τους, όπως για παράδειγμα ζητήματα που αφορούν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στους ΟΤΑ και συγκεκριμένα τον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και εν γένει των συναλλαγών μεταξύ των πολιτών και των υπηρεσιών. «Ο θεσμός του Συμπαραστάτη αποτελεί ένα φυσικό Σύμμαχο για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης», τόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου κος Ευάγγελος Μιχάλης υπερθεματίζοντας τις νομοθετικές προσπάθειες του Υπουργείου για το περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Η Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τα οποία διαχειρίζονται οι Συμπαραστάτες, καθώς και για τις θεσμικές προτάσεις των Συμπαραστατών. Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και τέθηκαν από τους Συμπαραστάτες θα εξεταστούν με γνώμονα τη βέλτιστη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής.

Στη συνάντηση του έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Δικτύου κος Ευάγγελος Μιχάλης Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Σαρωνικού, οι Περιφερειακοί Συμπαραστάτες του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπρόεδρος του Δικτύου κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος και Νοτίου Αιγαίου, Γραμματέας του Δικτύου κ. Φίλιππος Τριομμάτης,οι Συμπαραστάτες του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, του Δήμου Κοζάνης, κα Κατερίνα Τσιομπάνου και του Δήμου Περάματος, κ. Δημήτριος Πετράς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.