Ενημερωτική συνάντηση μελών της Δημοτικής Κίνησης και του συλλόγου «Ηλιαχτίδα»

5 Δεκεμβρίου 2019
14:17
Κανένα σχόλιο

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις» συνάντηση μεταξύ μελών της Δημοτικής Κίνησης και μελών του ΔΣ του συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας «Ηλιαχτίδα».

Στην συνάντηση τα μέλη της «Ηλιαχτίδας» κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους που αφορούν στις υποδομές εκπαίδευσης των ΑμεΑ, στη συνεκπαίδευση με άλλα σχολεία, στη δημιουργική ενασχόληση και στην απασχόληση, στις υποδομές διαβίωσής τους, στην προσβασιμότητα και στην καθημερινή μετακίνηση, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης πρότειναν την δημιουργία ειδικού γραφείου στον Δήμο με σκοπό την ακριβή καταγραφή των προβλημάτων τους και την ευκολότερη επίλυσή τους, καθώς και τον συντονισμό δράσεων, διότι ,όπως επεσήμαναν, τα ζητήματα που τους απασχολούν λύνονται μόνον από την δράση και την ευαισθησία των ίδιων των συλλόγων.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης επεσήμαναν ότι τα ζητήματα είναι περίπλοκα διότι αφορούν σε διαφορετικές μορφές αναπηρίας και για την επίλυσή τους εμπλέκονται διάφοροι φορείς, όπως Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργείο Παιδείας. Συμφώνησαν ότι η κάθε δομή (ειδικό νηπιαγωγείο, ειδικό δημοτικό, ειδικό γυμνάσιο και λύκειο, ειδικό εργαστήρι, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) πρέπει να λειτουργεί σε διαφορετικό χώρο διότι καλύπτει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές ηλικίες.

Υπενθύμισαν ότι μέσω του προτεινόμενου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στον σχεδιασμό του οποίου λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η κινητικότητα του 30% του συνόλου των συνδημοτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακινήσεων, θα λυθούν σοβαρά ζητήματα, τόσο κινητικότητας, όσο και προσβασιμότητας στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και δήλωσαν την διάθεση στήριξης των δράσεων του συλλόγου.

Τέλος Δημοτική Κίνηση και «Ηλιαχτίδα» συμφώνησαν σε συνεχή επαφή και ανταλλαγή απόψεων, καθώς και σε κοινές δράσεις- εκδηλώσεις.

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις»

Η Συντονιστική Επιτροπή

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.